שביתת מילואים !

שביתת מילואים !

בתור מילואימניק בן 27 שהיה במלחמת לבנון ונכשלנו במטרה שאליה קראו לנו זה להחזיר את החטופים הבית. ובתור אחד שהיה אם הרבה מילואימניקים וכולם לא רצו לסיים את המלחמה עד להחזרת החטופים. אני חושב שצריך לעשות שביתת מילואים עד להחזרת החטופים! לא מתגייסים בלי החטופים.. ואולי זה יעיר מישהו בממשלת הכישלון...

שביתת-מילואימניקים

לפני חודשים אחדים התגלגלה ברשתות-האינטרנט באתרים, בבלוגים וב'מיילים' הצעה שחיילי-מילואים שיגמרו את תקופת-השירות אליה זומנו, יסרבו לחתום על מסמכי-השחרור, כך שלהלכה ובאופן פורמלי לא ישתחררו, אלא ישארו "מגוייסים". זאת - בהצהרה שישתחררו לגמרי רק ביחד עם המילואימניקים אלדד רגב ואהוד גולדווסר. ההצעה הזאת, ככל שנודע לי, הועברה גם לידיעתם של חבריהם לפלוגה ולגדוד של 2 השבויים בלבנון, לקראת סוף שירותם הקודם בגיזרת-ג'נין (כבר הגיעו אליהם צוי-קריאה לתקופת שירות נוספת, הקיץ !). תגובה לרעיון מצדם לא התקבלה, לא מצדם ולא ממילואימניקים אחרים. במקביל הוצעה הצעה דומה באינטרנט (ב'פורומים' של חיילים ומשתחררים, ובערוצים אחרים) לחיילי-חובה שעמדו להשתחרר: לעשות את כל 'מסלול-השחרור' לצעט החתימה הסופית על מסמכי-השחרור, שוב - בהודעה שישתחררו לגמרי רק עם גלעד שליט כאשר ישתחרר מהשבי. חיילים באזניהם הועלה הרעיון, בהם כאלה ששרתו ביחד עם גלעד באותם חטיבה, גדוד ואפילו פלוגה, דחו אותה בעיקר בשני נימוקים: 1. "כבר יש לי תכניות אישיות, כמו טיול לחו"ל, לימודים, או התחלת-עבודה, שאני לא מוכן לוותר עליהם". 2. "זה לא התפקיד האישי שלי לזרז את החזרתם של החיילים השבויים. זהו תפקידה של הממשלה ותפקידו של הצבא ושל מפקדיו". במילים אחרות, ללא כחל ושרק: זאת לא הבעיה שלנו (זב"ש), ומה פתאום שנשלם איזשהו מחיר אישי (לעניות דעתי - ללא יחס למחיר האישי שמשלמים השבויים ובני-משפחותיהם !) בתמורה להחזרת חיילים מהשבי, שהם בכלל לא אנחנו או בני-משפחתנו ! חבל, מצער עד מכאיב, ובעיקר - מאיים על מי שחלילה בעתיד יפול בשבי, וגם הממשלה, גם הצבא, ובעיקר אנחנו האזרחים - נעדיף להפקיר, ולא לקחת אחריות אישית' ! שלא יתנסה בכך אף אחד מאיתנו, כמו שמתנסים רון ארד כבר יותר מ-21 שנים, נעדרים אחרים, וכיום - גלעד שליט, אהוד גולדווסר ואלדד רגב.

שביתת מילואמים

גם אני כמוך התאכזבתי מתפקוד המדינה במלחמה , אבל היום אני מאוכזב הרבה יותר . אני חושב ש"הרגיעה" שהגיעו אליה בלי להחזיר את גלעד שליט הינה בזיון שלא היה כמותו במדינה . "רגיעה" זו שקולה ל נטישת פצועים בשטח אני כמלואימניק שעושה כ40 + ימי מילואים בשנה ,היום מפחד לצאת לתעסוקה הקרובה כי אני יודע שגם אותי ינטשו בשטח ויפקירו את חיי בתמורה לשמירה על הכיסא (ראש ממשלה ,שר בטחון ) ולכן אני קורא למג"דים שלנו (שרק להם יש את הכוח האמיתי לשנות) לקום ולהגיד אנחנו לא ננטוש את אנשינו בשטח ולסרב לקחת עוד תעסוקות עד שיוחזרו הבנים . היום בניגוד ללפני שנה קיימות עסקאות לשחרור החטופים אבל המדינה לא מוכנה לשלם את המחיר ודורשת מהמשפחות לשלם את מחיר טעויות הצבא והמדינה ולכן יש לדרוש מהמדינה והעומדים בראשה לשלם את המחיר הנדרש כדי להחזיר את הלוחמים הביתה כי אנו הלוחמים לא מוכנים שיפקרו אותנו שטח .

למעלה