"שבן כותב בשפה פשוטה מאוד ולא מתחכמת"

MikMercury

New member
"שבן כותב בשפה פשוטה מאוד ולא מתחכמת"../images/Emo35.gif

כל כך שמחתי כששמעתי ששלומי זכה בפרס אקו"ם למחבר השנה. חשבתי, סוף סוף פרס מוענק למישהו ראוי באמת (והוא גם לא היה היחיד שם, לדעתי) על משהו ראוי באמת. המילים הן ללא ספק אחת הנקודות החזקות ביותר אצלו ושמענו אותו מספר הרבה על החשיבות שלהן בעיניו. אבל אז קראתי את הנימוקים לבחירה בו: "שלומי שבן הוא יוצר המחובר מאוד למוזיקה העכשוויות, אך דווקא מתוך בחירה הוא מעדיף להיצמד לטיפול אישי מאוד בשירים שלו ולדיבור קרוב מאוד לעצמו. הוא כותב מתוך הבטן הפנימית שלו ומהעולם האינטימי שלו, אך עם זאת יוצר הזדהות עמוקה. שבן כותב בשפה פשוטה מאוד ולא מתחכמת ומצליח לספר סיפור בצורה כנה ומרגשת." עם הרוב אני מסכימה כמובן, אבל החלק הראשון של המשפט האחרון צרם לי קצת. נכון, "שש אחר הצהריים, אדמדם" עונה לחלוטין להגדרה הזו, אבל הטקסטים שלדעתי הופכים אותו ראוי לפרס הזה (New Age Woman, האזרח ה-1 למשל) הם מפותלים ומפולפלים ולא פשוטים. המשקל הרב ותשומת הלב שמקבלות המילים והשפה אצלו הוא לא דבר שמוצאים הרבה כאן ועכשיו. שלומי הוא יוצר שמחפש לבטא את האמת שלו באופן המדוייק ביותר, הוא משקיע בזה המון והשפה אצלו היא כלי עיקרי. היכולת שלו לשחק עם השפה ולהשתמש בה בדרך שהיא רק שלו היא זו שמייחדת אותו מהבחינה הזו לדעתי, והיא אחד הדברים שגרמו לי להתאהב. ברור שיש בו גם פשטות כנה ומאוד יפה אבל היא יפה אפילו יותר כשהיא עומדת בניגוד לסגנון ה"שבני" שהכי מזוהה איתו. שוב, לדעתי. אז מצד אחד אלו שפוסלים אותו מצביעים על תחכום יתר יומרני, "שוויץ לשוני", הפרזה בשנינות, אבל את הפרס הוא מקבל בזכות "שפה פשוטה מאוד"..? נכון נכון, הוא קיבל את הפרס ומגיע לו, אז על מה יש לי להתלונן?
לא יודעת... סתם רציתי לומר את זה. מה אתם אומרים?

animal bar

New member
מה זה השטויות האלה?! ../images/Emo211.gif

שלומי כותב בשפה פשוטה מאוד ולא מתחכמת? מישהו פה נפל על הראש.. איזה שיר שלומי שלומי כל כך פשוט? אולי באמת מוכן לאהבה, אבל מה רע בקצת קיטש לפעמים? אבל ברצינות, כנראה לא שמעו את השירים של שלומי! יכול להיות שרק קראו את המילים וחשבו "יא, איזה יופי, הוא מספר סיפור!" , זה כל כך יותר. אני לא סתם מצטמררת מהאזרח ה-1, ממש לא סתם. אבל לפחות שאר הביקורת בסדר..

romki

New member
הוא הבנאדם האחרון

שאני יכולה להעיד עליו שהוא כותב בשפה פשוטה, כלכך לא נכון.

שפה פשוטה היא בהחלט לא מה שקורה שם...

שלומי בעיני לוקח שפה שבזמן האחרון באמת הפכה לצורמת בפשטותה וגורם לה להיראות חיה שוב (מי אמר בן יהודה ולא קיבל?!) על גבול השירה... הוא עושה מה שעשו כאן פעם. השתמשו בשפה הישנה והטובה הוא מצמיד לה ביטויים מהיומיום פה ושם אבל זה בדיוק מה שהופך את השירים ליפים יותר. ממש כמו בפסיפס הוא מתאים כל מילה למקום המתאים לה כך שמי שמאזין לא היה חושב לשנות את היצירה ולו בפסיק אחד. ממש כמו מונה ליזה או ארבע העונות של ויואלדי.. אומנות טהורה וצרופה.. (פפפפ איזה פלספנית אני.. תתרגלו.) בכל מקרה.. מזל"ט על הזכייה המוצדקת בעליל!!! מגיע לו וחצי! הנימוק התחיל יפה.. חבל שהרסו... אבל לא נורא לפעמים יש לאנשים נטייה לסיים באקורד צורם :/ שום פרס כזה או אחר ישקף את הגאונות המוסיקלית של האיש הקטן-גדול הזה, רק מי שמקשיב באמת מהלב יבין מה הולך שם בראש המתולתל הזה שלו... עזבו אתכם מפרסים. המוסיקה שלו היא הפרס הטוב מכולם!!!

שנינה11

New member
שלומי כותב בצורה פשוטה../images/Emo35.gif

כנראה שהם לא בדיוק שמעו את השירים שלו. אפשר להגיד הכל על השירים של שלומי, פשוטים הם לא! איזה כיף שהוא קיבל את הפרס
כ"כ מגיע לו

למעלה