תוכן-מקודם
Member
קרדיט תמונה pexels
חודשי ההיריון הם תקופה פלאית, מסקרנת ומסתורית מאין כמוה. אין זה פלא איפוא כי מיתוסים ואמונות תפלות הקשורים להיריון הם דבר נפוץ ביותר בכל התרבויות ברחבי העולם. לפנייך דוגמאות לחמישה מיתוסים מעניינים שקנו להם אחיזה בתרבות הישראלית.
1. צרבות בהיריון מורות על תינוק שעיר
כמובן שמדובר במיתוס. השערות של התינוק, יחד עם שארית גופו, טמונים עמוק בתוך הרחם, ואין להן שום קשר לוושט ולקיבה. צרבות בהיריון נובעות מלחץ של הרחם הגדל על הקיבה, דבר המוביל לבריחת חומצות מתוכה אל תוך הוושט. בנוסף, הורמון הרילקסין המשתחרר בגוף בתקופה זו גורם להיחלשות השריר המפריד בין הקיבה לוושט.עם זאת, מסתבר כי לא מדובר במיתוס גמור. מחקרים חדשים מראים כי יש קשר בין שתי התופעות, אם כי לא מדובר בקשר ישיר. מסתבר כי ישנם הורמונים מסויימים אשר עשויים להשפיע על רמת השעירות של התינוק, וגם לגרום לצרבות אצל האם המצפה.
2. את אוכלת בשביל שניים
זה נכון, את אוכלת בשביל שניים – אך אחד מהשניים הוא עובר במשקל גרמים בודדים. ייתכן שאת חשה רעב מוגבר בתקופת ההיריון, אך אין זה אומר כי גופך מסמן לך לאכול כמויות עצומות של מזון. למעשה, מומלץ שתוסיפי לתזונה שלך 200-400 קלוריות בלבד.3. הטבלה הסינית
בקרוב, השאלות שיעסיקו אותך יהיו כאלה בסגנון "איך לגרום לו לישון בלילה?", "איך יודעים אם הוא ינק מספיק?" ו-"מה אומר קקי ירוק?". אבל כרגע, בתחילת ההיריון, השאלה העיקרית שמנקרת במוחך היא "בן או בת?". הסקרנות הגדולה שהורים חווים בנושא זה הביאו ליצירתם של עשרות מיתוסים המנסים לנבא את מין התינוק, אך המעניין מכולם הוא ללא ספק "הטבלה הסינית".מדובר בטבלה עתיקה לחיזוי מין העובר, הנקראת "טבלה סינית" כיוון שהיא נמצאה, על פי האגדה, בקברו של קיסר סיני קדום לפני כ-700 שנים. כדי להשתמש בטבלה הסינית, כל שעלייך לעשות הוא להצליב את גילך עם החודש בשנה שבו התעברת. על ידי שימוש בטבלה הסינית, תוכלי לא רק לגלות את מין העובר, אלא אף לתכנן אותו.