שבעה שבועות אחריי גרידה

שבעה שבועות אחריי גרידה

היי בנות,
אני שבעה וחצי שבועות לאחר גרידה וטרם קיבלתי וסת (לא בהריון).
הבנתי שעיכוב של הוסת מאוד נפוץ אחריי גרידה אבל ממש נראה לי שזיהיתי ביוץ לפני חודש בערך. קראתי פה בעבר על מקרה נדיר של סיבוך אחריי גרידה שהדימום הוסתי נשאר ברחם. ממי שמכירה, מה עושים במקרה כזה? אין כרגע תורים פנויים לרופא, עד כמה דחוף להגיע לבדיקה?
אוף, אני רק רוצה כבר להיות אחריי המחזור הזה ולהתחיל מחדש...

שירהד1

Member
מנהל
לרוב מקבלים וסת אחרי 4-6 שבועות לאחר הגרידה,

גם 8 שבועות נחשב תקין.
המקרה שתיארת פה- היה אצלי. הוא לא הוגדר כנדיר, והיה כתוצאה מהתכווצות צוואר הרחם לאחר הגרידה. מחזור לאחר מכן הכל הסתדר מעצמו, לאחר שצוואר הרחם פשוט התרפה מעצמו, באופן טבעי.
אם אין תורים פנויים לרופא, האם יש לך אפשרות ליצור עימו קשר באמצעי תקשורת כלשהו?- מייל? ווטסאפ? ממליצה לך פשוט לשאול ולברר, לתאר את הדברים ולשמוע לעצתו של הרופא.

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
ליווי ותמיכה בנשים לאחר אובדן הריון.
09-7749028

תודה שירה

אני אנסה ליצור עמו קשר באמת ואם לא אצליח אולי אלך לרופא פרטי רק לעבור בדיקה.
אם אפשר לשאול- אז בעצם במקרה שלך לא היה צריך לעשות כלום אלה רק לחכות לחודש הבא? היית צריכה להימנע חודש נוסף מהריון?

שירהד1

Member
מנהל
התייחסות-

בעיניי, אין צורך ללכת לרופא פרטי בשביל זה. בכל קופת חולים יש מרכז בריאות האישה, ויש שם מה שנקרא "מיון". אפשר לבוא, אפילו בלי תור, לחכות זמן מסויים (אצלי זה היה בסביבות שעה...), ולהיכנס לבדיקה. צריך כמובן להסביר לפני כן למזכירה מהי סיבת ההגעה.

במקרה שלי- לא ההיה צריך לעשות כלום. רק לחכות לחודש הבא, בתקווה שיסתדר. הרופא אמר שאם לא מסתדר לבד- אז צריך יהיה לעבור הסטרוסקופיה ניתוחית, אבל אמר שרוב הסיכויים שיסתדר מעצמו, ואכן כך היה.
בוודאי שנמנעתי מהריון באותו החודש עד לקבלת המחזור. איך אפשר להתחיל ולנסות, כאשר את יודעת שמשהו לא בסדר ושהגוף צריך זמן להסדיר עצמו...
אנחנו לא רובוט, וגם הגוף שלנו לא רובוט. אין ברירה. זה שזה בער בי בדם ובעצמות ובכל מקום בגוף ובנפש לנסות ולהיכנס להריון- לא היה רלוונטי בכלל.

תמשיכי לעדכן.

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
ליווי ותמיכה בנשים לאחר אובדן הריון.
09-7749028

עדכון

אז בשעה טובה הוסת הגיעה היום, חודשיים אחריי הגרידה.
הרגשה טובה של ניקוי ומחשבות על מה שיקרה הלאה.
מרגישה שלגמרי איבדתי את התמימות של לגלות הריון ולהיות בטוחה שיוצאת עם ידיים מלאות בסיומו. ההפלה הראשונה לא השפיעה כך בכלל, הייתה תחושה שנפלתי בסטטיסטיקה וההיגיון אומר שאח"כ יהיה הכל תקין. אבל עכשיו אחריי הפעם שנייה אני
כבר הרבה פחות בטוחה. מבינה שהסיכויים עדיין לטובתי אבל עדיין ממשיכה לחפור בפורומים ולחפש סיפורים שונים, לא יודעת למה ואיזו נחמה אני מוצאת בזה.
אני קוראת סיפורים כל כך הרבה יותר קשים משלי ומקווה שגם אני אמצא את האומץ להמשיך הלאה כמו כל הבנות הנהדרות פה.

שמחה לשמוע שנקודת הציון הזאת הגיעה

מזדהה מאוד עם התיאור שלך לגבי אבדן התמימות באבדן השני. מאחלת לך מכל הלב שתדעי לבחור בדרך הנכונה עבורך (מהקריאה נשמע שאת כן מעוניינת להמשיך קדימה ופחות לעצור ולשנות כיוון) וכמובן שהדרך תוביל אותך למחוז חפצך.

למעלה