שבעת ההרגלים - רב מכר עולמי מאת סטיבן קובי

caspi33

New member
שבעת ההרגלים - רב מכר עולמי מאת סטיבן קובי

"מה אנחנו? מה שאנו חוזרים ועושים, המצוינות איננה אפוא פעולה אלא הרגל" - אריסטו סטיבן קובי מציג גישה הוליסטית, משולבת, שבמרכזה עקרונות לפתרון בעיות אישיות ומקצועיות. דרך לחיים מתוך הגינות, יושר אישי וכבוד אנושי – עקרונות המעניקים לנו את הביטחון הנחוץ כדי להסתגל לשינויי, וכן את התבונה והכוח לנצל את ההזדמנויות שהשינוי פותח בפנינו. אופיו של אדם הוא בבסיסו צירוף של כלל הרגליו. הרגלים הם גורמים רבי עצמה בחיינו. בהיותם דפוסים עקביים, ולא פעם לא מודעים, הם מבטאים את אופיינו בהתמדה, ומייצרים את האפקטיביות שלנו...או את חוסר האפקטיביות שלנו.
 

caspi33

New member
הרגל 1 היה פרואקטיבי

הרגל 1 היה פרואקטיבי עקרונות הראייה העצמית- משמעותה של פרואקטיביות היא שכבני אנוש אנו אחראים לחיינו. התנהגותנו היא פועל יוצא של החלטותינו, ולא של התנאים בהם אנחנו נתונים. היכולת לבחור בתגובה. יש לנו היכולת להכפיף רגשות לערכים. בידנו היוזמה והאחריות לדרום לדברים שיתרחשו. התנהגותנו יכולה להיות בחירה מודעת המתבססת על ערכים, ואיננה תוצר של תנאים שיסודם ברגשות. אינך יכול לשלוט באירועים, אך אתה יכול לשלוט בתגובות שלך. אנו פרואקטיביים מטבענו, ולכן אם חיינו הם פועל יוצא של התניה ותנאים, אין זאת אלא משום שבחרנו להעצים את כוחם של הדברים האלה לשלוט בנו, בין אם במודע ובין בשל מחדל. בעשותנו כך אנו נעשים ריאקטיביים, אנשים המגיבים לסביבה. אנשים ריאקטיביים מונעים בכוח הרגש, הנסיבות, התנאים, הסביבה, ואילו אנשים פרואקטיביים מונעים בכוחם של ערכים שנבחרו בקפידה ובזהירות והופנמו. הפרואטיביים מושפעים גם מגירויים חיצוניים, פיסיקליים, חברתיים או פסיכולוגיים, אבל תגובתם לגירויים, היא בחירה או תגובה שבסיסה ערכי. אנו ממקדים את הזמן והאנרגיה שלנו במעגל דאגה – בריאותנו, ילדינו, בעיות בעבודה, מלחמה גרעינית. יתברר לנו שיש כמה דברים במעגל הדאגה שלגביהם אנו חסרי שליטה לחלוטין. ואחרים שלגביהם אנו יכולים לעשות דבר מה – זהו מעגל ההשפעה. אנשים פרואקטיביים ממקדים את מאמציהם במעגל ההשפעה. שפה פרואקטיבית: אני יכול לבחור גישה אחרת, אני שולט ברגשותיי, אני בוחר, אני מעדיף, אני אעשה. אנו נושאים באחריות לאפקטיביות שלנו, לאושרנו, ובסופו של דבר גם למרבית נסיבות חיינו.
 

caspi33

New member
הרגל 2 צפה את הסוף מראש

הרגל 2 צפה את הסוף מראש עקרונות המנהיגות האישית- לצפות את הסוף מראש, משמעו הבנה בהירה של יעדי החיים מן ההתחלה. לדעת לאן אתה הולך כדי שתבין טוב יותר היכן אתה נמצא היום, וכדי שהצעדים שתנקוט יהיו תמיד בכיוון הנכון. העקרון קובע שכל דבר נוצר פעמיים: היצירה הראשונה - תכנון (מחשבה) והיצירה השנייה- ביצוע (פיסי). בתכנון, היעד הסופי לנגד עיניך מן הצעד הראשון. העקרון קובע שכל דבר נוצר פעמיים, אבל לא כל היצירות הן פרי תכנון מודע. אם איננו מפתחים מודעות עצמית ואיננו מקבלים אחריות על היצירות הראשונות, אנו מעצימים את כוחם של אנשים אחרים ואת כוחן של הנסיבות שמחוץ למעגל ההשפעה שלנו לעצב חלקים רבים של חיינו מתוך מחדל. כך אנו חיים חיים פסיביים על פי התסריט שמגישים לנו בני משפחה, שותפים לעבודה, עפ"י סדר הקדימויות של אחרים, לחץ הנסיבות- תסריטים משנות חיינו המוקדמות, מאימוני הילדות, מן ההתניות שלנו. היכולות הייחודיות לבני האדם, כמו מודעות עצמית, דמיון ומצפון, מאפשרות לנו לבחון יצירות ראשונות וליטול אחריות על היצירה הראשונה שלנו עצמנו. במילים אחרות, לכתוב במו ידינו את התסריט שלנו.
 

yaelaha1

New member
חז"לנו הקדימו את קובי ואמרו -

"סוף מעשה במחשבה תחילה". כנראה שיש אמיתות שאינן תלויות בזמן, במקום או באנשים...
 

boazdegani

New member
אז מתיי משנים הרגלים ? למה ? איך ?

ראיתי את הבת שלי שנה (שנה וחודש) משחקת במשחק חדש שקיבלה.לוחצים על לחצן ומתחיל המוזיקה עם כדורים שקופצים .כל כמה שניות זה מפסיק והיא לוחצת שוב על הלחצן ...(לימדתי אותה ב4 ניסינות איך לקשר בין הלחיצה להפעלה).תוך כדי שהיא משחקת עשיתי ניסוי.כיביתי את המכשיר בלחצן נסתר.רציתי לבדוק כמה ניסיונות עקרים יגרמו לה להגיב.לאחר 3 ניסיונות כושלים היא פשוט דחפה את הצעצוע ממנה ופנתה לאחר. מה המסר שעבר...שניסיונות כושלים מתפרשים אצל כל אחד בצורה שונה בהתאם להרגלים...אך גם בהתאם לאופי...יש אנשים שיחושו תסכול...שיביא לכעס.יש שיאתגרו את עצמם כדי לבדוק למה זה לא עובד..יש שיחושו תסכול ויסתגרו בתוך עצמם. ההסתגלות לשינוי היא אכן הרגל ואופי להסתגל לכל מצב....ההצלחה היא לא להימנע מלטעות...היא כמה מהר לתקן את הטעויות בעז דגני | אפשר +
 
למעלה