שברי הליכה?

ניוו

New member
שברי הליכה?

שלום. אני בן 30 ורץ כ-3 פעמים בשבוע חצי שעה על כורכר מזה כמה חודשים. בעקבות טעויות העבר, בניתי את העצימות והמשך וכולי, בהדרגה איטית ולא העמסתי על הגוף. עד היום רצתי עם נעליים בנות כמה שנים. הנעליים נראו לי במצב טוב ולא ראיתי סיבה להחליפן. לאחרונה שמעתי מכמה מקומות שמי שמרבה בריצה צריך להחליף נעליים לפחות כל שנה. לפני שבועיים התחילו לי כאבים ברגליים שהרגישו לי כמו התחלה של שברי הליכה או שברי הליכה ממש. (מכיר את זה מהצבא וגם מהריצות שעשיתי בעבר.) לכן הפסקתי את הפעילות הגופנית לחלוטין למשך שבועיים וחצי עד יעבור זעם. באמת הכאבים פחתו עד כמעט נעלמו. עכשיו אני חושש משום שמצד אחד גם כך היה לי קשה להשבית את כל הפעילות ולאבד הרבה מהכושר שהשגתי, ומצד שני אני פוחד לעצור את תהליך ההחלמה ולא יודע אם זה מוקדם מדי. חוצמזה, אולי דווקא להתחיל בהליכות או משהו כזה קליל ירגיל את העצם מחדש לפעיולות ויבנה אותה? בקיצור, מה לדעתך משך הזמן שאני צריך להמתין?

oridoron77

New member
מוסיף

איבחון הוא בראש ובראשונה מבחינתך כרגע. בנוסף ההייתי ממליץ לך את ההנחיות הכלליות הבאות: 1. אם אתה רץ 3 פעמים בשבוע, ראה בהמלצת חובה להחליף נעל כל 5-6 חודשים. אני יודע שהנעל יכולה להיראות תקינה, אבל החומרים הפעילים שאמורים לספוג זעזועים בנעל נשחקים, ואינם מתפקדים כראוי. כיוון שהנעל "מתבלה" עם צורת הרגל שלך (וגם בגלל שהשינוי לרעה בספיגת הזעזועים קורה בצורה הדרגתית ואיטית), אתה לא מבחין בכך ,שטיב הנעל והיכולת שלה לספוג את הזעזועים יורדת, והיא אולי אף מרגישה נוחה ונוחה יותר עם הזמן (מה שמטעה כמובן). 2. שברי הליכה הם לרוב מאזן שלילי במסת העצם המורכבת מסידן. באימונים נוצרים שברים קטנים שמתאחים מיד ואף נבנים בצורה מוגברת (אדפטציה) מה שמסביר למה פעילות גופנית כמו אימוני התנגדות, הליכה\ריצה בונות עצם. אם נוצר מצב שהעצם אינה מספיקה להשלים את הפער ולבנות את עצמה מחדש (יכול לקרות אקב זמני התאוששות בין הריצות קצרים מידי, חסך תזונתי, אימונים קשים מידי), נוצרים שברים מיקרוסקופים שנהפכים לשברי הליכה. אין לך שום דרך לאבחן זאת כרגע, אבל נסה להבין מה הגורמים למצב שכזה ולבדוק האם עשית את הכל כמו שצריך (ונסה להבא לזכור זאת). 3. אין באמת 3, חזור אלינו עם ממצאים. רק בריאות

eladshany6

New member
קצת על אבחון מנסיון אישי

אני גם סבלתי משין ספלינט במהלך השירות הצבאי ועד היום יש לי תקופות בהם הרגליים מגיעות לעומס ויש לי כאבי חדים בצד השוקה. מנסיון אישי, רק מנוחה וקרח עוזר ואפשר להוסיף טיפול פיזיותרפיה. לצערי, בכל אבחון שהייתי הממצאים לא היו מדוייקים, אורטופדים אינם מבחינים בכלום אלא אם כן יש להם מכשור מיוחד ואני מאמין שלא ישלחו אותך לכזה אבחון אם אתה לא ספורטאי על. במקרה הטוב תקבל כדורים סטייל אתופן והפנייה לצילום. הצילום לא עוזר אלא אם כן יש לך שברים ממשים. בקיצור, אני ממליץ לך לחסוך על הזמן וכסף וללכת ישר לפיזיותרפיה פרטית ולטפל בזה בכמה טיפולים ולחזור לרוץ בהדרגה, אפילו אם קל לך. בהצלחה :)

הר ניר29

New member
מסכים

ולא מסכים, דיעה גם אם חלקית עדיפה, גם אם לא מוצאים בדיוק מהי הבעיה, זה כלי לשלול דברים אחרים. הנסיון המר שלך, ולא רק שלך לא צריך למנוע את מיצוי האבחון. סביר להניח שגם פיזיו טוב יבקש אבחון. בכל מקרה, Shin splint... אינו stress fracture

eladshany6

New member
הר ניר29, גרמת לי לחשוב שנית ולהסכים איתך :)

אבל עדיין מעצבן שאורטופדים נוהגים לקטלג כל כאב כדלקת ולתת ישר תרופות.

הר ניר29

New member
מה שכן

גם פיזיותרפיסט עושה אבחונים

liorba

New member
שברי הליכה/שברי מאמץ

האבחון היחידי שייתן לך תשובהלגבי האם יש באמת שברי הליכה או לא, הוא שני צילומים: האחד צילום רנטגן והשני מיפוי עצמות. במידה וזה באמת שברי מאמץ, הטיפול היחידי (לפחות בשלב הראשון) הוא מנוחה מוחלטת! בכל אופן, אין שום אפשרות מעל גבי האינטרנט לענות לך ולאבחן אותך כמו שצריך. בהצלחה בכל מקרה. ליאור.

כן שברי מאמץ או לא...

ביום שישי יש את מרתון ת"א, עם כל הכאבים אהיה שם..., אח"כ אלך למסאג' ואבכה על הכאבים החדשים, אבטיח שאנוח ואמשיך להתאמץ, כנראה שמי שעוסק בספורט כזה נועד לסבול כאבים. פעם שאל אותי אחד המתאמנים שלי: "אתה לא מפחד למות ?" אמרתי לו: "אני מפחד לא לחיות עד שאמות...".

למעלה