שברי מאמץ- צריכה עצות

helen12004

New member
שברי מאמץ- צריכה עצות

לאחר 9 חודשים שסבלתי משין ספלינטס, חזרתי לאימונים סדירים בהדרגה (למשך חודשיים) והייתי מאושרת לפחות כמו זוכה בלוטו. ביום ראשון, לאחר ריצה קלילה בשטח, התחילו כאבים בעצם הטיבייה
. אינני בטוחה עדיין שמדובר בשברי מאמץ (מתפללת שלא). כנראה שהסיבה היא חזרה מהירה מדי לפעילות (עשיתי גם ריצות אינטנסיביות). הפעם אהיה חכמה יותר ואנוח כמה שצריך... לאלו מכן שחוו שברי מאמץ- מה מותר ומה אסור? ריצה? הליכה? ספינינג? אקווה-ג'וגינג יכול לעזור? אימוני משקולות בחד"כ? איך אתן התמודדתן עם הפסקה מריצה בלי לטפס על הקירות? כמו כן אשמח אם תפנו אותי לתרגילי חיזוק שיכולים לעזור.

מתרוצצת

New member
זה מה שאני עשיתי במשך 4 חודשי השבתה...

מכשיר קרוס בערך שעה ביום בלי שום בעיה בכלל מכשיר חתירה - רק אחרי חודשיים של השבתה אקווה ג'וגינג - לא עשיתי, אבל כולם כולל כולם ממליצים על זה לא ללכת יותר מדי לא לעלות במדרגות לעבודה (באמת) משקולות - לא לרגליים, עד קבלת אישור מהפיזיו

davidlev0255

New member
צריך לדעתי לקבל אבחנה מדוייקת , חבל להפצע שוב

אולי בגלל המהירות והאינטנסיביות וכו' גם הליכה רגילה לא יעילה, מה שכן אפשר שחיה ומשקולות לחיזוק פלג גוף עליון (" להריח כלור ולאכול ברזלים") ממש נפלא ואז אתה שוחה ללא כל מאמץ על הרגל ואז את יוצאת כמו שחיין ... שרירי כמו ליזאק... פלפס.. לגבי אופנים וכל הקרוסטרינרם לא מכיר ולא יודע אם זה גורם ללחץ אני לא רוכב על אופניים וכו' השאלה לגבי חיזוקים וכו' - מה בעצם גרם לפציעה ? האם עומס מהירות מיידי? או עומס קילומטרז'? צריך לבדוק את זה דרך רופא / מאמן וגם תרגילי חיזוק וכו' שמרי על עצמך

הלן יקרה, החלמה מהירה!!!

כל כך שמחתי שחזרת לרוץ ועכשיו זה? ראשית לכי לאנשי המקצוע שיאבחנו את הבעיה- אורטופד- אני ממליצה על ד"ר פסקין, ופיזיותרפיסט- פיני שרון. נדמה לי שדיווש על אופניים בחדר כושר יכול להציל אותך מאובדן מצב הרוח, ואם את יכולה לשחות ולבצע אקווה ג'וגינג- אל תוותרי על זה. אם תרצי אפשר לתאם אימוני שחיה בבריכה או בים, מחר בבוקר צפויה להתקיים שחיה של כמה רצים בחוף דדו אחרי הריצה, בסביבות 8:00... שמרי על עצמך

מור שלז

New member
איזה באסה../images/Emo201.gifתרגישי טוב

קודם כל, אחזור על עצות קודמי: איש מקצוע טוב. רופא ספורט טוב, ופיזיותרפיסט ספורט טוב, שגם עובדים טוב ביחד - יכולים לעזור והמון. תרגילי חיזוק גם הם מומלצים ביותר - במקרה שלי זה חולל פלאים. אבל מאוד חשוב להיות אצל איש מקצוע טוב, שלא רק יתן לך את התרגילים, אלא גם דגשים, למה לשים לב, ידגים לך, ואז יצפה בך מבצעת את התרגילים ויתקן. אם עושים את התרגילים לא נכון, אפשר לפספס את כל המטרה. אם מתלהבים יותר מדי עם התרגילים, וללא הנחיה נכונה אפשר אפילו לגרום עוד נזק. כל כך מבינה ומתחברת למה שכתבת. כבוגרת שברי מאמץ (אני הייתי מקורית והלכתי על שני שברים בו זמנית אבל באגן). לגבי הכאבים - לא להתייאש! אני יכולה לספר לך מהסיפור האישי שלי: אחרי חצי שנה השבתה חזרתי לרוץ, עם הרבה שמחה והרבה חששות, ואחרי כמה ריצות - הופיעו כאבים. כאבים מוכרים להפליא. מייד הושבתתי מריצה. עד עכשיו אני זוכרת את הדמעות ששפכתי כשחשבתי שלעולם לא אחזור לרוץ יותר. אבל - שברי מאמץ מאבחנים עם מיפוי עצמות. ובמקרה שלי המיפוי הראה שהאיזור מחלים! רופא ספורט שהייתי אצלו, הסביר שהכאבים האלו הם נורמליים, וחלק מתהליך ההחלמה. חזרתי לרוץ מאוד בהדרגה, הרבה תרגילי שיקום בדרך, והפלא ופלא הכאבים הלכו ונעלמו. אחרי בערך חצי שנה שיקום חזרתי לעצמי ולריצה רגילה. התרגילים, במינון מופחת, כבר הפכו לחלק מדרך החיים הספורטיבית שלי. לגבי התמודדות מהפסקת ריצה: במקרה שלי מעז יצא מתוק. אני התחלתי לרכוב על אופניים (מעולם לא עשיתי את זה לפני זה, אפילו לא כילדה!) בעקבות הפציעה. וגיליתי אהבה חדשה
וכמובן מצטרפת להמלצות של קרן (אחרי בירור עם איש מקצוע כמובן, מה את יכולה ומה לא, אופניים מותר אבל במגבלות עד כמה שאני יודעת). תרגישי טוב, וספרי מה קורה. אנחנו כאן

helen12004

New member
תודה לכן ../images/Emo24.gif

ידעתי שתעודדו אותי
אני רוצה לעשות מיפוי עצמות כדי להיות בטוחה במה מדובר...איך עושים את זה- אפשר להגיע דרך רופא של הקופה? כמה זה עולה? קרן- לצערי אני לא יכולה לשחות איתכם בגלל הגבלה שקשורה לאוזן (אסור שיכנסו מים). אני מתה לנסות אופניים (באמת, לא ספינינג). אני מקווה להשיג ממישהו זוג אופניים מיותר ולראות איך זה.

מיפוי עצמות- דרך קופת חולים

אורטופד בקופת חולים מפנה אותך לבדיקה, עד כמה שאני זוכרת אין תשלום, אולי השתתפות עצמית מזערית. אחרי שתשיגי אופניים (אני מקווה שאופני שטח)- את מוזמנת לתאם איתי רכיבות
מקווה לרוץ אחרייך בקרוב...

דורסל12

New member
אין תשלום עשיתי מיפוי לפני שבוע דרך מכבי

באסותא. לי היה מזל - חשש כבד לשברי מאמץ שהדבדו רק דלקת שכואבת אימים לוקחת כרגע כדורים. ומתאמנת ממש מעט בריצה- שוחה 30 בריכות כול יום חתירה בלי רגלים- עבודת ידים מאומצת וזה קשה וכואב. חוזרת לרכב במינון נמוך בשבוע הבא..... אבל האורטופד הזהיר אותי לפני שאם יש שברי מאמץ 6 שבועות השבתה..{.את פרעה עברתי} חזקי ואימצי

שברי מאמץ

כל מה שרצית לדעת על שברי מאמץ, על דרכי הטיפול בהם ועל איך להתאמן בתקופת הריפוי תמצאי בפורום הנ"ל: בבקשה הלינק. תרגישי טוב

ofec bar

New member
אסור שיכנסו לך מים לאוזן??

ברוכים הבאים ל"עולמי המופלא" - אחרי 2 ניתוחי צינוריות כילדה+ 3 טימפנופלסטיה בתוך שנה אחת, האחרון לפני שנה וחצי, אסור לי לשחות... ומה עושה מי שהטריאתלון היא אהבה גדולה עבורה? ממשיכה לרוץ (כמאמר המאמן, "לא נורא, יש מרתון, ועוד מרתון, ואולטרה מרתון") חוזרת לרכוב (אפילו שהבטחתי לכולם שלעולם לא עוד) ו... מקבלת אישור מאיירונמן שוויץ להתחרות ללא השחייה (בשנה הבאה). חיפשתי וחיפשתי ספורט שלישי ומצאתי שניים - ריצת שטח ואופני שטח. על רולר בליידס אני עדיין לא מוותרת ולשמחתי - בירושלים יש קיר טיפוס. שברי מאמץ - גם זה עובר... :) בהצלחה! יאללה לקיסריה..

למעלה