שבר בחוליות....

שבר בחוליות....

לפני כשנה עברתי תאונת דרכים שלאחריה אובחן אצלי שבר בחוליות D2-D3. את השבר אבחנו רק כחודש לאחר התאונה ולכן לא קיבלתי שום טיפול מלבד מנוחה ומשככי כאבים. לפני כשלושה חודשים איבדתי תחושה למשך כחודש בחלק הימני של הגוף (בעיקר בגפיים) ושוחררתי מאשפוז ללא תשובה ועם המלצה לביצוע MRI. לפני כחודש הייתה לי בעיה של ספאזם בגפיים שמאל, שלא התייחסתי אליה ואפילו לא הלכתי עימה לרופא. השבוע הייתי בביקורת אצל הנוירולוג ששלח אותי לבדיקת ה MRI ולשאר הבדיקות, ולפי תוצאות ה MRI הוא קבע כי אני סובלת מטרשת נפוצה והיפנה אותי למרכז לט"נ בתה"ש. במהלך השבוע הקרוב אני אמורה להתחיל ולקבל את זריקות הקופקסון. שאלתי היא האם יכול להיות קשר בין התאונה לבין התפרצות המחלה? האם ייתכן שחוליה שבורה פגעה בעצב הנמצא בחוט השידרה בצורה כזו שהמיאלין(?) נפגע והביא לתופעות המתוארות? אשמח לכל בדל של מידע

חבלה וטרשת

זו שאלה קשה. ברפואה לא נהוג לקשור בין תופעות גם אם לכאורה הגיוני שיתכן קשר, אלא אם קשר כזה הוכח. לפי מיטב ידיעתי אין הוכחה שחבלות מחישות התפרצות של טרשת נפוצה.

חבלה וטרשת

זו שאלה קשה. ברפואה לא נהוג לקשור בין תופעות גם אם לכאורה הגיוני שיתכן קשר, אלא אם קשר כזה הוכח. לפי מיטב ידיעתי אין הוכחה שחבלות מחישות התפרצות של טרשת נפוצה.

למעלה