שבר בעדשה חדשה של סיגמה

שבר בעדשה חדשה של סיגמה

העדשה נפלה.
היא נרכשה לפני 3 חודשים ב-MDK.
מה אפשר לעשות לצמצם נזקים ולהשיב את העדשה לקדמותה?

ravivme

New member
רק במעבדה יוכלו לאמר לך מה ניתן לעשות

ככלל, אני ממליץ לאנשים לעשות ביטוח כל הסיכונים לציוד צילום יקר כחלק מביטוח הדירה.
זה לא מוסיף כמעט לעלות, וזה יכול להציל את המצב במקרים כאלה.

steiff

New member
הנמכת ציפיות

והיה וביטחת את העדשה בביטוח כל הסיכונים (למשל הביטוח של Mack) היית יכול לקבל החזר מלא (פחות השתתפות עצמית בהתאם לחוזה).
אם מדובר באחריות יצרן או ספק - היא לא כוללת שבר מנפילה אלא מוגבלת לתקלות שנובעות מפגמים ביצור. גם כאלה שמתגלים באיחור.
נראה לי שיהיה לך קשה להוכיח שהנפילה נובעת מפגם ביצור...

תודה למשיבים

לא חשבתי לטעון שהנזק נגרם משימוש או סיפור ישראלי אחר! חבל שהנושא הועלה.
גם מה היה אפשר לעשות לפני, קצת מאוחר בשביל זה אחרי.
אחדד מעט את כיווני החשיבה שלי:

1. האם יש לסגמה מעבדה ראויה בישראל?
האם הפניה תעשה דרך MDK או ישירות למעבדה?
2. האם הם יודעים להחזיר את העדשה למצב "כמו חדש"? מבחינה אופטית?
3. האם עלות תיקון תהיה סבירה ביחס למכירה?

sagiKor

New member
חברת שפע היא היבואנית של סיגמה

יש להם מעבדה, אני לא יודע מה היא יכולה או לא, אני מניח שמה שהם לא יודעים לעשות, הם שולחים למעבדה בחו"ל.
כל שאר התשובות רק הם יוכלו לתת לך.
http://www.sfo.co.il/

steiff

New member
באשר לפניה למעבדה או לחנות

תלוי אם מדובר ביבוא ישיר דרך ״שפע״ או ביבוא אפור של החנות ישירות מחו׳ל.

יבוא דרך היבואן הרשמי - מאפשר לך לפנות, עם תיעוד מסמכי הרכישה, ישירות למעבדה המקומית של היבואן הרשמי. תוכל גם לפנות דרך החנות שתפנה אותך לשפע (או תשלח את העדשה לתיקון במעבדה של שפע).
יבוא דרך יבואן אפור - תצטרך לפנות לחנות שתשלח את העדשה למעבדה מקומית (אם יש להם הסדר) או למעבדה בחו׳ל.

על שאלות 2 ו-3 קשה לענות. אם הנזק היחיד הוא לזכוכית - ניתן להחליף אותה בשלמותה ולאחר כיול תקבל עדשה ״כמו חדשה״. זה כמובן בהנחה שיש במעבדה את הכלים והידע לבצע את ההחלפה והכיול. מצד שני - יכול להיות שהנזק הוא מעבר לזכוכית בלבד. לא מן הנמנע שנגרם נזק גם לחלקים אחרים - מסילות, אטמים. זה כבר מייקר את עלות התיקון ומפחית את הסיכוי להשמשה מלאה לגמרי של העדשה. אל תשכח שעל מנת שהזכוכית תישבר העדשה צריכה לחטוף ״בומבה״ רצינית. לזכוכית אין את התכונות האלסטיות והפלסטיות של שאר חומרי המבנה של העדשה, ויש מצב שהזכוכית נשברה ובמקביל חלקי המתכת והפלסטיק שסביבה התעוותו וניזוקו.

הסיכון המינימלי מבחינתך יהיה לשלוח את העדשה לבדיקה ולבקש הצעת מחיר לתיקון. רוב המעבדות לא יחייבו עבור הבדיקה אם תחליט לקבל את ההצעה ולתקן את העדשה, אבל אם הצעת המחיר לתיקון תהיה גבוהה מדי - תוכל לוותר על התיקון ותצטרך לשלם עבור הבדיקה.

המשוואה די ברורה:

ההוצאה המירבית = קניה של עדשה חדשה + עלות בדיקה.
ההוצאה המינימלית = בדיקה (כלולה במחיר) ותיקון.

למעלה