שבר-הרנייה והכאבים הבלתי נסבלים

שבר-הרנייה והכאבים הבלתי נסבלים

אשמח לקבל מידע ממי שיודע אן ממי שעבר כזה ניתוח. מה ההשלכות של ניתוח לתיקון הרניה.
שמעתי על 2 סוגים של ניתוחים.
פולשני ממש חיתוך רקמות, ואחר שהוא פחות.
אשמח לקבל הסברים או חוות דעת.
תודה מראש.

בקע מפשעתי?

לא מצויין בפניה שלך האם מדובר בבקע במפשעה או במקום אחר בדופן הבטן. מכיוון שבקע מפשעתי הוא השכיח ביותר אצא מתוך הנחה שזו הבעיה.
במידה ונמצא בקע הגורם לסימפטומים, כאבים או אי נוחות, הטיפול המקובל הוא טיפול ניתוחי. קיימות שתי גישות ניתוחיות עיקריות- גישה קדמית דרך חתך מפשעתי, וגישה אחורית לפרוסקופית, המבוצעת לרוב דרך שלושה חתכים קטנים בדופן הבטן.
לכל גישה יש את היתרונות והחסרונות היחודיים, כולל סיבוכים אפשריים מעט שונים באופיים.
ככלל, ניתן לומר שמדובר בשתי טכניקות טובות מאוד שהתוצאות שלהן לטווח ארוך מצויינות, ושיעור הסיבוכים המשמעותיים הוא קטן.
לכל חולה ניתן ורצוי להתאים את הטכניקה הכירורגית שנכונה עבורו יותר. לצורך כך מומלץ להפגש עם כירורג שיבדוק ויסביר לך, ותוכל לבחור את הגישה המועדפת עבורך.

בברכה

מה היתרונות והחסרונות של כל שיטת ניתוח?

מה היתרונות והחסרונות של כל שיטת ניתוח? לי רופא אחד המליץ לי לעשות ניתוח והשני המליץ לי לפרוסקופיה. עכשיו אני ממש לא יודע מה עדיף לי?
האם כל אחד "משווק" את הניתוח שקל לו לעשות, את הניתוח שהוא יודע לעשות?
או שיש כלל אחד לניתוח.
הכוונה, אם יש לך X אז ניתוח!
אם יש לך Y אז לפרוסקופיה!
מה התשובה הנכונה?
אשמח לקבל הסבר.

שיטות ניתוח

כמו שכתבתי- מדובר בשתי טכניקות טובות ומבוססות המשיגות תוצאות מצויינות ושיעור נמוך של סיבוכים.
לגבי ההמלצות השונות- יש נטיה של רופאים להמליץ על הטכניקה בה הם שולטים הכי טוב והתחושה שלך שיש כאן אלמנט שיווקי היא לא כל כך מוטעית.
לגבי יתרונות וחסרונות- הרשימה די ארוכה אבל אציין מספר נקודות חשובות: יש יתרון ללפרוסקופיה בהתאוששות לאחר תיקון בקע דו צדדי. לאחר ניתוח פתוח תהיה ממוגבל למשך זמן ארוך יותר מביצוע פעולות הדורשות מאמץ גופני.
סיבוך של זיהום רשת לאחר ניתוח שכיח מעט יותר בניתוח פתוח ונדיר מאוד בלפרוסקופיה.
מבחינת חסרונות- יש צורך ברוב המקרים לבחור בהרדמה כללית לצורך לפרוסקופיה, בעוד שבניתוח פתוח ניתן לבחור גם בהרדמה אזורית או מקומית.
הניתוח הלפרוסקופי דורש עקומת למידה ארוכה, והתוצאות בתחילת עקומת הלמידה הן פחות טובות, כלומר יש נטיה מעט יותר גבוהה לחזרת בקע בעתיד. יש כיום דיווחים שאצל כירורגים מנוסים התוצאות לטווח ארוך הן לא פחות טובות מאשר בניתוח פתוח.

לצורך הסבר מפורט יותר, אתה מוזמן לבוא ולהתיעץ במרפאה הכירורגית שלנו או פנה לכירורג הבקיא בשתי הטכניקות הניתוחיות.
בברכה

למעלה