פיזיוטרפיה בבית ורפואה משלימה
קודם כל אני מצטערת שאני מתפרצת. שנית יצא לי ארוך... אחרי השיחרור מבית החולים- צריך לדרוש שיהיה רשום בטופס שיחרור פיזיוטרפיה ואם לאימך קשה להגיע לקופת חולים אז פיזיוטרפיה בבית. אני יודעת שבקופת חולים כללית- ישנם פיזיוטרפיות שמגיעות הביתה. אח"כ מביאים את העתק טופס השיחרור לרופאת המישפחה והיא דואגת להביא הפניה לפיזיוטרפיסיה בבית (אצלי אישית רופאת המשפחה דאגה לכל "החיבורים" בין אנשי המיקצוע). עליך לדעת שע"פ חוק (מגעיל ושרירותי לחלוטין, אבל זהו החוק) מגיע למטופל בטרפת נפוצה רק שנים עשר טיפולים בשנה (אלא עם כן עברו "תאונה" כלשהיא)ואז מקובל לתת 24 טיפולים (יש לשים לב למילה מקובל... זהוי לא חובה וזה די נתון לשיקולה של האחרית בקופה.) בקשר להשגחה בבית 24 שעות אני הייתי מנסה לפנות גם לעובדת סוציאלית דרך לישכת הרווחה- אני יודעת שישנם ישובים אשר עוזרים גם כלכלית וגם מחברים בין העובדים הללו לאנשים הזקוקים לשירותם.מה שעליך לדעת שתהליך כזה דורש זמן לא מעט. אגב ידוע לי גם על עזרה דרך- ביטוח לאומי- על רופאת המשפחה להגיש טופס סיעודי לביטוח לאומי- שם העזרה קצת יותר מהירה... עד שימצא פיתרון משביע רצון (יש לדרוש את הטופס הזה מרופאת המשפחה... רפואה משלימה יש לפנות לכל אחת מקופות החולים יש להם טיפולים ברפואה משלימה- אימך תעבור רופא ממין שיש לו ידע ברפואה רגילה וגם משלימה. שיהיה בהצלחה.