שבר מאמץ

hezi2155

New member
שבר מאמץ

שלום! בעכקבות חשש לשבר מאמץ בעצם השוק הפסקתי לעשות פעילות שיוצרת לחץ על הרגל. (ריצה, דילגית). אני מתאמן במשך 7 חודשים לקראת גיבוש מסויים שייערך בעוד כחודש. שאלתי היא: איזה פעילויות אחרות ניתן לבצע כתחליף לריצה? פעילות שתעמוד באותו קנה מידה של הריצה. הייתי רץ 7-9 ק"מ, 3 או 4 פעמים בשבוע תלוי בתוכנית. כמו כן הייתי מבצע כאימוני כוח מתפרץ, ספרינטים בעלייה תלולה, אימוני אינטרוויאלים ועצים. ניסיתי ביומיים האחרונים לשחות אבל ההרגשה היא שהמאמץ הוא לא אותו מאמץ גופני כמו בריצה. אשמח לשמוע דעות והצעות/המלצות מקצועיות. תודה מראש על העזרה.

ככה משלמים מחירים

איך אתה יודע שיש לך שבר מאמץ ? ובנוסף אני לא יודע מי יעץ ומי לך ובנה לך כך את האימונים, שברי מאמץ הם תוצאה קלאסית של הכנה לא נכונה של הגוף, אם זה נכון ובאמת יש לך שבר מאמץ, אז כרגע אין לך מה לעשות, חוץ מאשר לתת לגוף לנוח ואז (אולי !!), יש לך סיכוי שתצליח להגיע לגיבוש במצב טוב יחסית..., בהכנה נכונה בונים "סרגל מאמצים" ואז לא מתקיפים את הגוף...

hezi2155

New member
מה למדנו מהתשובה שלך?

בעצם כלום. הבעיה נתונה ורק אמרת את מה שידוע מראש. אני לא מקבל את האפשרות שאין תחליף לריצה כפעילות גופנית. מה עם אופניים, ספינינג אולי? אשמח לשמוע תשובות והמלצות ולא ביקורות. תודה!

אם ידעת הכל, איך זה הגעת לשבר מאמץ ?

תנסה לקרוא שוב את מה שכתבתי, תבין - אין תחליף מדויוק לריצה ! כל פעילות אחרת שתעשה תתן לך תוצאות שונות, בשביל לפתח את היכולת לרוץ, אתה תוכל רק אם תרוץ. אתה באמת שלא צריך לקבל את האפשרות שאין תחליף לריצה..., רק חשוב שתבין שאם אתה עושה לעצמך נזקים ומתעלם מהם, רק תחמיר את הפציעה ומן הסתם גם לא תעבור גיבוש. אז אם אתה כבר שואל כאן שאלה בנושא, כדאי שתקשיב לתשובה גם אם היא "לא ממש מתאימה" למה שאתה רוצה שהיא תהיה. ובכלל, אל תראה את הכתוב כביקורת, אלא כהמלצה להמשך הדרך.

hezi2155

New member
בוא נעזוב לרגע את היכולת לרוץ

קודם כל שמחתי על התשובה המפורטת. תן לי לנסות לנסח את השאלה בצורה אחרת: אני מעוניין לשמר את יכולות הכושר הגופני שפיתחתי, ומכיוון שאני לא רוצה להחמיר את הפציעה הפסקתי לרוץ, אך אני צריך למצוא תחליף שישמור אותי בכושר לחודש הקרוב אם אני מכוון רק לפיתוח/שימור סיבולת הלב-ריאה, כתחליף לריצה, שימוש באופניים בחדר הכושר הוא תחליף הולם? יש אלטרנטיבה אחרת? שוב, הכוונה היא לשמר את סיבולת הלב-ריאה ולא שיפור היכולת לרוץ. ושוב, תודה!

shtrooodel

New member
ננסה אחרת

אין תחליף מדוייק לריצה, כל פתרון שהוא לא ריצה עובד רק על חלק מהמערכות או על אותן המערכות אבל אחרת. כל ספורט אירובי יכול להיות פתרון סביר, יותר חשוב שזו תהיה פעילות זמינה ומהנה כדי שתוכל להתמיד ולהשקיע בה מאשר מה הפעילות ואיך בדיוק אתה מתאמן. הכי קרוב שתגיע לריצה יהיה ריצה במים- אין אימפקט על הרגל ומצד שני כן יש התנגדות. אופניים (בחד"כ או בחוץ, שטח או כביש), שחייה, אליפטיקל, מכשירי חתירה... תבין שכמו שחלק גדול מהאימון זה התאוששות, חלק עוד יותר גדול מהשיקום זה התאוששות- תתיחס לשינה כאל "אימון" תקפיד עד כמה שאתה יכול לקבל שנת לילה ארוכה ואיכותית ועל תזונה מתאימה במהלך היום. בהצלחה.

למעלה