שבתאי...

LIORSHEM_TOV

New member
שבתאי...

תודה על תשובתך המאוד מענינית,רציתי רק לשאול על איזה מפלות התכוונת?? תודה ליאור.

LIORSHEM_TOV

New member
עוד משהו ,יא שבי!!

התאריכים שנתת לי ממה בדיוק התכוונת שצריך להיזהר??אל תכעס על מבול השאלות ידידי היקר. ליאור

הספרה 8 - על שום מה?

המילה שמונה כוללת בתוכה את המילים נשמה, שם, שמן, מן (אוכל רוחני), ולפי צורתו הוא דומה לסמל ה-CADUCEUS של האל מרקורי, ושל סמל האין סוף. המספר שמונה הוא תנועה זורמת, המשכית ואינסופית, הוא איחוד של שני זרמים - החיובי והשלילי, הטוב והרע, החומרי והרוחני - המביא לשיווי משקל קוסמי. לפי רוב הנומרולוגים זהו מספרו של סאטורן - סמל הגורל. סאטורן היה אל הזמן המיתולוגי (אירוני למספר אינסופי). עמי קדם ראו בסאטורן כוכב מרוחק המקיף באיטיות את גלגל המזלות. הם ראו בו כוכב מרוחק וקר, וכינוהו ``המזיק הגדול``. שבתאי הוא שליטם של העם היהודי - עם שהרגיש את כובד הגורל במשך דורות רבים. וכן, גם אנשי 8 חשים את המכשולים הניצבים בפניהם ומודעים למגבלות. זהו מספר של מדע, עסקים הישגים ואחריות גדולה. במובן השלילי - מחסור ואבידה. לאנשי 8 יש אופי עקבי, שמסוגל להזיז הרים, משמעת עצמית וריכוז עצום - במיוחד לבני מזל שור וגדי. זהו מספר דואלי המראה הצלחה או הרס

גב

New member
היי שבתאי

מה שלומך? תשמע, יצרת פולמוס לא קטן, אבל מאוד מעניין וקצת מוגזם לפעמים (אוננות גבוהה...נו באמת,r-o-y). תודה שבי על כל תשובותיך וגם ליאיר שנזף בך (אם כי בחביבות), ונתן פירוש נחמד ומרחיב אגו (גם לך, המעמיק). ובחזרה אליך: 1. מה אומרת הנסיגה של שבתאי? 2. לפי מה נקבע שליט המפה? (מה שאני זוכרת - צמידות לאופק, בתים 1,4,7,10, הרבה היבטים וכו`. מה קורה כאשר כמה כוכבים עונים על הקריטריונים, מי מכריע?). 3. שבתאי מזוהה עם הספרה 8, אבל גם עם יום שבת. שבת = הספרה 7. כיצד תיישב את הסתירה? 4. בהקשר הזה: יש משמעות אם כך, לדעתך, ליום שנולדנו בו? אנא פרט ונמק.(רמז...תסביר הרבה על יום ראשון). ועכשיו עוד שאלה שעלתה במוחי הקודח בעודי מעיינת בתשובה שנתן יאיר בקשר להורוסקופ: בהנחה כמובן שהוא כללי וכמעט אף-פעם לא קולע (מצטערת), עדיין, יש לקרוא את ההורוסקופ של מזל השמש והאופק? אם כן, איך להתייחס כשנאמרים דברים סותרים? אשמח לתשובות ממך שבי יקירי וגם מאחרים (כל עוד תשמרו את המכנסיים למעלה). גב נ.ב. שבי קלעת בול! גבינה לבנה מועשרת ביוגורט עם ניחוח לימון שמותיר את ידייך נקיות וחלקות..

גבינה לבנה מועשרת ביוגורט עם ניחוח

לימון שמותיר את ידייך נקיות וחלקות.. את יכולה להסביר את המשפט הזה?! אני רואה שאת מה זה מבולבלת!! אני אעזור לך לצאת מהתסבוכת... (1) לגבי נסיגה של כוכב.. הדעות די חלוקות, ויש כאלה שבכלל לא באו לכלל מסקנה שיש לתת פירוש שונה לכוכב בנסיגה, עצירה או הילוך רגיל... אבל בגדול - כוכב בנסיגה מתנהג הפוך לכוכב רגיל ויוצר בעיות בתחום המתאים לו. שבתאי בנסיגה יכול לדכא כל תחושה של ספונטניות והתלהבות. חוסר ביטחון עצמי ורגשי נחיתות באשר לכישוריו. טליה פעם אמרה שהיה אסטרולוג שהאמין שזה מראה על בעיות עם האב (שבתאי=אב). ועם בזה עסקנו.. בקרוב (או שכבר) מאדים ייסוג גם כן, מה שירמוז על גישה לא ישירה לדברים. אנשים יתחילו ללכת סחור סחור וימנעו מלקחת על עצמם יוזמות ופעולות הדורשות מרץ. כמובן שתתחיל העצלנות הפיסית. אנשים יתחילו בפעולה, יירתעו, ויסוגו לאחור. כמובן שצריך לפרש את הנסיגה בהתאם לבית ולמזל בו נמצא הכוכב במפת הלידה או במעברים וקידומים. (2) שליט המפה הוא הכוכב השולט על האופק, כלומר אם האופק טלה - מאדים הוא שליט המפה, עם שור - נוגה, עם תאומים - מרקורי.. וכו`. מיקום שליט המפה חשוב מאוד כי הוא דומיננטי מאוד. כשאת תיארת את שליט המפה - תיארת למעשה הדגשה של כוכב.. כמובן שכוכב זה יהיה מודגש אם הוא בצמידות לבתים 1,4,7,10 וכדומה - אך הוא עדיין לא שליט המפה - שליט יש רק אחד! (3) זה לא בדיוק נכון להגיד שיום שבת מזוהה עם הספרה 8, אפילו לא בעקיפין - למרות שזהו יומו של שבתאי. את קצת מבלבלת וגם אני קצת מבולבל פה... אז אני אפשט: יום שבת הוא יום 7, ואכן הספרה 7 היא ספרה רוחנית של התכנסות פנימית וחשבון נפש... וגם מראה על סיום תהליך. מעניין לציין שחיבור כל הספרות מ-1 עד 7 נותן לנו 28 - ו-2 + 8 נותן 10 שנותן 1 (0+1), כלומר חזרנו להתחלה! וככה גם ימות השבוע - כאשר יום שבת הוא היום האחרון - ואז.. חוזרים להתחלה! זה מצחיק אולי לקשר אותו לשבת - כי זה כוכב של עבודה - אותו דבר שאי אפשר לעשות ביום זה. אבל נוהגים לקשר אותו לשבת - כי זה היום הקדוש ליהודים, ולמה משייכים אותו ליהודים? כי זה עם שמכיר טוב טוב את היכולת של שבתאי ``למרר`` את החיים. בכל אופן, אני לא יודע עם יש סתירה... 7 מראה על הצד הרוחני של יום השבת, ו-8 מראה על עבודת השם ביום זה. זה אולי לא נכון להגיד ששבתאי הוא כוכב חומרי, כי יש לו גם צד רוחני.. למעשה לפני שגילו את אורנוס, שייכו את שבתאי למזל דלי! ודלי בכלל, אבל בכלל, לא חומרי! עשו את זה בגלל החשיבה המעמיקה של בני המזל - ויכולת הפירוק לגורמים שלהם. כך גם שבתאי מראה על הצד המעמיק הקבה יותר בדת וביום השבת. (4) אכן יש חשיבות ליום בו נולדנו - וכל יום נשלט ע``י כוכב אחר... אפילו כל שעה משעות היממה! ובקבלה נהוג למנות אנשים עפ``י מזל יום ומזל שעה. יום ראשון נשלט ע``י השמש (עכשיו את מבינה למה הוא נקרא SUNDAY? דרך אגב, בכל שפה יש איזכור לשליטת הכוכבים על הימים, למשל יום שני בספרדית נקרא על שם luna, ירח... בצרפתית יום שלישי נקרא ע``ש מרקורי , ובגרמנית יום חמישי נקרא יום הברקים, ואכן יופיטר היה אל הברקים והרעמים, הלא הוא זאוס). יום ראשון מראה על אנשים מאוד בולטים, או יותר נכון - אוהבים להתבלט, אוהבים תשומת לב, ואוהבים להיות במרכז! הם חביבים, פתוחים, חושבים בגדול ועושים בגדול. אוהבים להנות מהחיים, וסולדים מקטנוניות. אבל כמובן שצריך להתחשב גם במזל השעה, כלומר בכוכב ששלט בשעה שנולדת.. הרי לא כל בני יום ראשון יהיו כאלו, למרות שתהיי בטוחה שתכונות אלו קיימות - גם אם הן חבויות ע``י מזל השעה. (4) לגבי ההורוסקופ... ברור שהוא כללי, אך יש בו הרבה מהנכון! ויש בני מזל מסויים שירגישו את ההשפעות יותר - ויש שפחות. ולגבי סתירה בין מזל השמש למזל האופק - את צריכה להבין שאין באסטרולוגיה סתירה, אלא השלמה! כלומר ייתכן ותרגישי מאושרת וגם מתוסכלת באותו היום - זה יבוא בגלים.. תבואי לבקר שבי

למעלה