שבת אלגרה א טודוס, מתכונים טעימים
לראש השנה: אהלן חברה הפעם בעיברית אתן לכם רשימת מתכונים לראש השנה, את חלקם כבר נתתי פה בפורום, ומה שלא נתתי אוסיף עכשיו: אז ככה פשטידת סלק עלים לברכה שיסתלקו להם כל שונאינו ורוצי רעתנו: קילו עלי סלק, (מנגולד) להוציא את הגבעול, לשטוף היטב לקצץ גס ולהכניס לסיר בלי מים למספר דקות לערבב מידי פעם, המטרה לייבש את העלים ולרככם, לבשל 2 תפוחי אדמה לטגן בצל גדול קצוץ דק, להוציא מהשמן בכף מחוררת, להוסיף לעלי המנגולד, לרסק את תפוחי האדמה ולהוסיפם לתערובת, להוסיף מלח, פלפל, ו3 ביצים להניח נייר אפיה בתבנית אפיה חד פעמית 20X30 ס"מ למרוח במעט שמן, לפזר את התערובת ולאפות כ- חצי שעה בחום בינוני. שרופה, לבן כמובן שהשנה שתבוא עלינו תהיה לבנה כמו השרופה (יש מתכון בפורום) לוביה (פיז´ון) שירבו זכויותינו למתכון: קילו לוביה מנוקה, (לקטום את שני הקצוות ולשטוף היטב) בצל קצוץ דק ומטוגן, להוסיף הלוביה, מלח, פלפל, ו2 כפות רסק עגבניות, להוסיף 2 כוסות מים, לבשל על אש קטנה כ- שעה. מידי פעם לנענע את הסיר או לערבב בעדינות עם כף עץ, עד שהלוביה מתרככת. פשטידת פרסה- שהקדוש ברוך הוא יפרוס כנפיו עלינו, המתכון בפורום. תמרים - שיתמו כל אויבינו ורוצי רעתנו. גזר - שיגזרו עלינו רק גזרות טובות, אני עושה אותו מרוסק, מוסיפה מיץ לימון, סוכר וצימוקים. דלעת - קרעה (בארמית) שיקרעו כל אויבנו. דג - שמים בלב השולחן את הראש, ושנהיה לראש ולא לזנב (דג מבושל המתכון בפורום) ועכשיו למנה העיקרית, שאני חושבת שנתתי כבר בפורום אבל לא מצאתי אותו, אז אנא אימרו לי אם לא קיבלתם עדיין את המתכון לעוף הסיני שאני מבשלת כל ראש השנה, ולזה אני מוסיפה את האורז שמונת האוצרות שהוא כשלעצמו מרהיב ביותר וכמובן ששמונת האוצרות שזוהי סגולה לברכה לראש השנה, אנא אימרו לי אם כבר נתתי לכם את המתכון, אני לא מצאתי אותו, וכמובן שתקבלו אותו לכבוד ראש השנה, שתהיה לכם הברכה בבית. שבת שלום בינתיים, מתה עליכם.