שבת אלגרה א טודוס, מתכונים טעימים

Sarika

New member
../images/Emo53.gifרורגד אי קן קה טיינה אידאה

פרה לסיינה דה ראש השנה פרה לוס צמחונים. רורגד ולכל מי שיש רעיון מיוחד לארוחת חג עבור צמחונים, אשמח אם תעזרו לי.
 

RORGAD

New member
שריקה קרידה דה קה אסטו יו אקי?

נו טה פרקופס, סאבס קואלו לס אגראדה? אמפסארמוס דה זרזאבאטס? פואדס אזר פיז´ון(לוביה) פואדס אזר גיובץ´, מוסאקה (עם סויה טחונה יוצא משהו), דימה לו קה קיירס אזר, אי יו טה ווא איודאר
 

Sarika

New member
רורגד תודה מראש(איך אומרים בלדינו?)

פיז´ון אי גיובץ´ אגו מוצ´ו, אמה מוסאקה קון סויה אז בואנה אידאה, קומו לו אזס? לס אגראדה פשטידות, אמה סין קאזו אי לצ´ה,פורקה מטו אלה מאזה אי קרנה. תמנדו
פור אל איודו.
 

RORGAD

New member
שריקה הרי לך מוסאקה עם סויה

2 חצילים פרוסים בפרוסות לאורך ומטוגנים, לרוטב הסויה, 500 גרם סויה (יש במרכולים ממש מיועד לקציצות, בדיוק כמו בשר טחון, לטגן בצל בינוני קצוץ דק, להוסיף את הסויה, מלח, פלפל, קורט קינמון, קורט אורגנו, קורט טימין 2 כפות רסק עגבניות מעורבבות בכוס מים, לבשל על האש עד שהסויה מתפוררת, והטעמים מתערבבים זה בזה, לרוטב העליון של המוסקה לוקחים 2 כפות מרגרינה, 2 כפות קמח, כוס מים, 2 ביצים, חצי כפית מלח, קורט אגוז מוסקט. ממסים את המרגרינה ,מוסיפים הקמח ומערבבים מיד ומהר מוסיפ את המי המלח והאגוז מוסקט, לבטסו מסירים מהאש, טורפים את 2 הביצים מוסיפים אליהם מעט מהרוטב החם ומערבבים וכך את שאר הרוטב, שמים מעט ומערבבים ושוב שמים מעט ומערבבים עד שכל הרוטב נספג בתוך הביצים. מסדרים בתבנית חד פעמית חלק מהחצילים, שמים מרוטב הסויה, שוב חלק מהחצילים ושוב חלק מרוטב הסויה, בשכבה האחרונה את החצילים ומעל את רוטב הביצים, אפי בתנור שחומם מראש בחום בינוני כ- 40 דקות, שימי לב לא לשרוף את הרוטב הלבן, הוא צריך לצאת חום זהוב, לא יותר.
 

Sarika

New member
רורגד קבלי../images/Emo75.gif../images/Emo74.gifו -../images/Emo25.gif

 

RORGAD

New member
שבת אלגרה א טודוס, מתכונים טעימים

לראש השנה: אהלן חברה הפעם בעיברית אתן לכם רשימת מתכונים לראש השנה, את חלקם כבר נתתי פה בפורום, ומה שלא נתתי אוסיף עכשיו: אז ככה פשטידת סלק עלים לברכה שיסתלקו להם כל שונאינו ורוצי רעתנו: קילו עלי סלק, (מנגולד) להוציא את הגבעול, לשטוף היטב לקצץ גס ולהכניס לסיר בלי מים למספר דקות לערבב מידי פעם, המטרה לייבש את העלים ולרככם, לבשל 2 תפוחי אדמה לטגן בצל גדול קצוץ דק, להוציא מהשמן בכף מחוררת, להוסיף לעלי המנגולד, לרסק את תפוחי האדמה ולהוסיפם לתערובת, להוסיף מלח, פלפל, ו3 ביצים להניח נייר אפיה בתבנית אפיה חד פעמית 20X30 ס"מ למרוח במעט שמן, לפזר את התערובת ולאפות כ- חצי שעה בחום בינוני. שרופה, לבן כמובן שהשנה שתבוא עלינו תהיה לבנה כמו השרופה (יש מתכון בפורום) לוביה (פיז´ון) שירבו זכויותינו למתכון: קילו לוביה מנוקה, (לקטום את שני הקצוות ולשטוף היטב) בצל קצוץ דק ומטוגן, להוסיף הלוביה, מלח, פלפל, ו2 כפות רסק עגבניות, להוסיף 2 כוסות מים, לבשל על אש קטנה כ- שעה. מידי פעם לנענע את הסיר או לערבב בעדינות עם כף עץ, עד שהלוביה מתרככת. פשטידת פרסה- שהקדוש ברוך הוא יפרוס כנפיו עלינו, המתכון בפורום. תמרים - שיתמו כל אויבינו ורוצי רעתנו. גזר - שיגזרו עלינו רק גזרות טובות, אני עושה אותו מרוסק, מוסיפה מיץ לימון, סוכר וצימוקים. דלעת - קרעה (בארמית) שיקרעו כל אויבנו. דג - שמים בלב השולחן את הראש, ושנהיה לראש ולא לזנב (דג מבושל המתכון בפורום) ועכשיו למנה העיקרית, שאני חושבת שנתתי כבר בפורום אבל לא מצאתי אותו, אז אנא אימרו לי אם לא קיבלתם עדיין את המתכון לעוף הסיני שאני מבשלת כל ראש השנה, ולזה אני מוסיפה את האורז שמונת האוצרות שהוא כשלעצמו מרהיב ביותר וכמובן ששמונת האוצרות שזוהי סגולה לברכה לראש השנה, אנא אימרו לי אם כבר נתתי לכם את המתכון, אני לא מצאתי אותו, וכמובן שתקבלו אותו לכבוד ראש השנה, שתהיה לכם הברכה בבית. שבת שלום בינתיים, מתה עליכם.
 

may55

New member
רורגד מה עושים עם הדלעת?

ראשית את נכס!!! אולי תוצאי ספר בישול בלאדינו? אני אספתי מתכונים שלך מתוך הפורום וממש ניפלא וטעים המשיכי כך כי אני מרגישה שזה כמו בתוכנית הכה את הממוחה .. כל מה שמבקשים לבשל מקבלים ושוב תודה בשמי בשם בני משפחתי ואני חושבת שגם המשתתפים בפורום איתי שבת שלום
 

avielss

New member
זה כלום..תטעמי את מה שהיא מבשלת

ואופה בנדיצס מאנוס
 

RORGAD

New member
מאי בוקר טוב, כן אני ערה בשעה כזו

כי לפני מספר דקות נתבשרתי שאני סבתא, ואני כל כך שמחה שאינני יכולה לחזור לישון. עם הדלעת עושים הרבה דברים, קודם כל פירה ביחד עם תפוחי אדמה, בצל מטוגן, מלח פלפל, וזה תוספת מצויינת לבשר. אבל אני עושה בראש השנה ריבה, כדי שהשנה הבאה עלינו לטובה תהיה מתוקה, את המתכון אתן לכולם שימי לב.
 

רותי ב.

New member
מצטרפת לכל מילה.

כמוך, אני עושה הרבה מהמתכונים, וזה זוכה להתלהבות אמיתית.
ענקית גם ממני.
 

זניבניב

New member
עוגת הגבינה של רורגד

היי שבת שלום,הכנתי את עוגת הגבינה של רורגד והמחמאות משהו, אז תודה ושתהיה לכם שנה טובה.
 

RORGAD

New member
ריבת דלעת

אהלן חברה, מרוב שמחה אינני יכולה לישון, שנולד לי נכד כבר אמרתי, שאני סבתא זה פועל יוצא וזה משמח אותי מאוד, סוף סוף גם לי יש נכד, אז עכשיו למתכונים בשביל ראש השנה: ביקשו ממני מתכון לדלעת לראש השנה: אז הנה ביקשתם קיבלתם: קילו דלעת, קילו סוכר, כפית קינמון, גרגרי ציפורן שלמים בערך 10 גרגרים. מרסקים את הדלעת, מוסיפים את הסוכר ומניחים בצד למשך שעתיים לפחות, הדלעת בזמן הזה תגיר הרבה נוזלים, להוסיף את הקינמון והציפורן ולהניח על האש לצמצום הנוזלים שהצטברו, הריבה היא בעצם ממרח מתוק וטעים, כך שהיא צריכה להשאר בלי מים כמעט לגמרי, מניחים בצנצנות מעוקרות ובמקרר למשך שאר ימות השנה.
 

רותי ב.

New member
בקישורים, אנסה

לרכז את כל המתכונים לראש השנה ובכלל, של הימים האחרונים, כדי שיהיה קל יותר למצוא אותם, עד שנערוך למאמר.
רורגד, אני מצטרפת לכל מי שרשם שאת צריכה להוציא ספר בישול. זה גדול מה שאת יודעת ומביאנ לנו פה.
 

זניבניב

New member
מזל טוב לך, כסבתא לשניים

אין כמו האושר הזה שתגדלוהו בנחת ובבריאות.
 
למעלה