שבת אלגרה א טודוס, קומו אסטאש, וידי

RORGAD

New member
שבת אלגרה א טודוס, קומו אסטאש, וידי

אקי קה אמפסאטש מואבו "שרשור" אקי אסטאן לוס מיוס: טנג´רה - סיר, סבאנה - סדין, קולצ´ה - שמיכה, קוברה קולצ´ה - ציפה, קאביסל - כרית, קאלדרה - מין כזה פח גדול שבו הרתיחו את הכביסה. פיילה - גיגית טיפסין - מחבט עגולה ללא ידיות, ששימשה לעשיית פשטידות, גם את הבקלאבה והקדאיף אימי אפתה בהם, היה קל יותר לאחסנם במקרר כשאחד על השני. אלמאריו - ארון בגדים. ביפה - מזנון. מזה - שולחן, סייה - כיסא, בוגו - מפת שולחן, קאנייאמאזו סמרטוט, פלאטו-צלחת, פלאטוס - צלחות, קופאס - כוסות, פירונס - מזלגות, קוצ´אראס - כפות, קוצ´אריקאס - כפיות, קוצ´יוס - סכינים, בוקאל - בקבוק. דומבלק - תוף, טאניידור - נגן. אי אגורה רותי אי מאי קומו פאסאטש, קונטה מוס.

DizzyMissLizzy

New member
קה ארמוזס פלבראס.

טו טה אקודראס דה לדינו. אבלאס מונצ´ו אל לדינו?

אצלנו בקבוק = רדומה redoma

נזכרתי במילה אלגודון=צמר גפן חוטים = אילוס סיכות= אלפינטס מחט= אלגוז´ה מפה=מנטל mantel בוקלוק=זבלbukluk

DizzyMissLizzy

New member
אולי תזכירו לי משהו ששכחתי

בוז = קרח (כנראה, מתורכית) ואני נזכרת שהיתה מילה דומה: בוזלוק ואני לא זוכרת את המשמעות שלה (אולי מתקן לקרח, או מקפיא) מישהו מכיר?

RORGAD

New member
המילה בוזלוק פירושה קיפאון וילאדו

בוזאנה זה קר מאוד, גם בוזאנה היו אומרים לאחד שהיה מספר בדיחה קרש.

רותי ב.

New member
חוטים = וטאס - ככה אמרו אצלנו.

קנדלה = נר רידומה = בקבוק רופה = בד טבלה = עץ (מעובד)

שריקה קבינה?נוצ´ה דאלחת?../images/Emo46.gif

מוזוס סטאמוס אספרנדו כסקריבס להבדלה דנוצ´ה דאלחת אנטרי אקי אי מספנטי דבר אלוגר דהבדלה וידי קבינה
היידה מקרידה אנטס כסאגה טאדרה די אונה הבדלה...

RORGAD

New member
אם תתנו לי כוס של יין להבדלה

לה נר ולי בשמים, נפשי מייחל לה, אם תתנו כוס יין לי יין להבדלה, אם תתנו לי כוס יין להבדלה, סמאנאדה בואנה א טודוס.

Sarika

New member
רוזלין קרידה,

קה סה פואדה אזר? קבינה סה טיינה דמנאסטה קדה דיאה, אי שבת אי מועדים, אסטו אז פארטה דה לה ווידאה. רוזלין יקירה, מה אפשר לעשות, יש צורך בבית שמוש יום יום ואפילו בשבתות ובחגים,זה חלק מהחיים
פור לקנטיגה דה הבדלה, טיינס רזון מאולבידי, אקודרה מה אל שבת כווה וויניר, אי לו ווה קנטארה קון פלאזר. בקשר לשיר ההבדלה, את צודקת שכחתי, תזכירי לי בשבת הבא ואשיר אותו בהנאה

למעלה