שבת אלגרה א טודוס, קומו אסטאש?

RORGAD

New member
שבת אלגרה א טודוס, קומו אסטאש?

אן מי קאזה אסטאן מאדאם רוזה אי אביאלס, קומיירון בויוס דה חנדרז´ו אי דה קזו, אי דה טחינה, דישרון קה סאלירון מוי מוי סאברוזוס, אי טמיין לס איזה לה "עוגה" דה קזו קה ווס די אייר, נו ווס דישה קה אסטה עוגה סה אזה סולו פארא ג´נטה קה קיירש מונ´צו? דישרון קה סאליו מוי מוי סאברוזה סה צ´ופארון לוס דדוס, קון מאדאם רוזה וינו טמיין לה איז´ה דה לימוריקה, גראסיוזיקה קומו אה לה מאדרה, אי אה לה טייה. טנש מוי מונצ´ו סאלודוס, אי אגורה ואמוס א בבר לה קאפה. היידה שלומס.

avielss

New member
אם אברהם אבינו היה המארח הראשון

בהסטוריה רורגד כנראה היתה תלמידה שלו איזה אירוח.כמה אוכל איזה אוכל ..בנדיצס מנוס רורגד..זהו...נפלת את אחראית על האוכל אצלי בחתונה מאדם רוזה..הגעת היתה בזמן? הכל בסדר? נכנסנו לשטחים ויצאנו בסדר?לא? חוץ מכמה כבישים כקנו סה דאנדה ויניארון היידה שיהיה שבוע מצויין

../images/Emo41.gifשבוע טוב אי סמנדס בואנס..../images/Emo41.gif

קומו סטאס מיס קרידוס אמיגוס?.. סמנה בואנה כמוס מנדה אל דיו ברוך הוא.. אוי סטבמוס קומבידדוס אנדה רורגד לקירידה דל פורום.. אי אין וורדה כמוס איזו לאונור מרויה דקונטאר, אפרונטו אונוס בויוס כאניוס איפניוס נו קומי, אי אל מליביקו אי אל קומפוסטו,טודו טודו סטובו צ´וסטו אי דצו´פר לוס דדוס... אימס כמוס טרושו קנטדור
כמוס קאנטו סרנדס מוי ארמוזס.. דל טבן, פסימוס לאורה מוי מוי קונטנטה, אי מוס פישימוס דלריזה.. כרורגד סבה אזר מוס ריאיר קון אסתה קנטדור סויו... אגורה כבנגה מוס בה סקריביר לקנטיאה כסינטימוס.... גרסייס מוי מונצ´ו רורגד פר טודו

RORGAD

New member
ויטס מאדאם רוזה, קואנדו קיירה לה

פרסונה, לו וייה טודו אן קולור "רוז" אי סי נו לו וייה פרטו, טו לו ויטס קה ארה קאנטאדור, אי יו קה לו קונוסקו א אסטה מאלוגראדו, לו וידה קאדימסיס קה מי קיירה פוזייאר אל דיאה, אמה לה ורדה דה אסטה לוקו מוס פישימוס דה לה ריזה, לא משעמם לי אה? פור לה קנטיקה קארה קה לה טופה אן אל פורום שירים אמפרימרו אי דספואס טה לה ווא א דאר. בואנה סמאנה א טודוס.

רורגד ממתטס דלריזה....../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

אי מפואי אטרוקאר ברגה, כמפישי אין ריבה.. אני מקוה כנו טארבייטאס כלוימי קאנטדור על טויו.. אז אנסינה פרה ראיר און פוקו, יה נוסה כסטאס סופריאנדו? קון אסטה גרנו אין אל קורסון, אמה לברדה יה אז דפסאר לאורה חחח.. אל דיו כטאנגה טוקרגו...

RORGAD

New member
רותי,לה אין יותר קל מזה, לחשוב

פוזיטיבי, לראות את החצי כוס המלאה, לראות את הטוב שבכל דבר, לא לשכוח את התקווה, היא מגרשת את הייאוש, להתרחק ממקור של עצבים,עצב, כעס,מרירות כל זה רק מביא מחלות, לשיר ולרקוד כל יום כל הימים, ולא לתת למרה שחורה הכנס בקורת ביתך, לגרש אותה היא לא מוזמנת. לקום בבוקר ולפחות 2 דקות ראשונות רק לצחוק (גם אם בני הבית יחשבו שנפלת על הראש) זה משחרר את האנרגיות החיוביות, אגב זהו תרגיל שאנחנו עושים ביוגה, ומה זה עוזר עשר. קה טנגאס בואן דיאה.

RORGAD

New member
קומפוסטו - קומפוט - לפתן הנה

המתכון: לפתן תפוחי עץ: קולפים וחותכים 7-8 תפוחים לרבעים וכל רבע לחצי, מניחים בסיר די גדול ומכסים במים אפילו יותר בערך 2 ליטרים. שמים כף גדושה קינמון וכ- 12 כפות סוכר, אם יש צורך להוסיף לפי הטעם. מרתיחים, עד שתפוחי העץ רכים, לא יותר מדי אחרת ייצא דייסה, לקראת הסוף לערבב 2 כפות קורנפלור בכוס מים ושופכים, מערבבים עד שכל הקורנפלור נספג במים, מצננים לקר מאוד, ולמות מהתענוג כשאוכלים את זה קר מאוד, גם צונן וגם מרווה וגם טעים. בתאבון. אותו הדבר עושים עם פירות רכים אחרים, ניתן גם במקום קורנפלור לשים פודינג תות, לימון, וניל, גם יוצא מאוד טעים.

gingit1

New member
קומפוט

אני עושה כל סוף שבוע מהפירות שנשארו במקרר, לא שמה סוכר, לקראת סוף הבישול שופכת פנימה שקית ג´לי לא חשוב איזה אני שמה פטל כך זה גם יוצא צבעוני גם קצת מתוק וגם קצת סמיך בלי תוספת קורנפלור. כדאי לכם.

RORGAD

New member
אוח קרידו מיו מונצ´אס גראציאס פור

לה מחמאה, אי פור לה קומידה דה לה בודה, אפרימרו טראייה לה מיועדת אי יו טה אפרומטו אאפרונטארטה לה קומידה. היידה שבוע טוב.

רותי ב.

New member
מקנאה בהם..... מצטערת

שלא יכולתי גם להצטרף. טנגו אקי מוספיר, די ג´ואביס, אי נו סה קוואנטוס דיאס וה מורַר קון מוזוטרוס. לו קונוסו די אוטרו פורום, אי מוז וימוס דוס ווזיס. אז מנסבו, 24 אניוס, אי סי דצ´יזו א-בושקאר-סה .... א אמפיסאר די אירופה, אי דספואס א קונטוניאר א דרום אמריקה, אור א הודו... קומו טודוס לוס מנסבוס די אסטוס דיאס.... אמה.... דספואז די אונה סימנה אין אירופה, סי טופו קי קרי טורנר א יזראל. לה פרובלמה אז, קי ´ביג´ריו´ א פיליאר קון סה פמיאה, אי א דשאר סו לוגאר דה לבורו, אי מי אסקריביו און מסג´ו, קי קרה טורנאר, אי נו טייני אונדו דורמיר, ני לבורו אי ני נאדה..... מי סטרצ´י מונצ´ו, אי לי דישי קי פואדי ויניר א מי קאזה, אי אנסינה איזו. אגורה פרימי קי אבלי קון אל, קי אמפסי א בושקאר לבורו אור אלגונה קוזה, אי מי סטו ספנטנדו קי סי בה פואיר די אקי... אי אונדה סי בה איר - נו סה.... הבנתם? כי אני לא רוצה גם בעברית.....

RORGAD

New member
רותי,לה אי טו סוס קומה אמי?

קאדה "חלקאי ונדכאי" טומאס א קאזה? קרידה, אונו קה נו טיינה לאבורו, ני קאזה ני אנדה טורנאר, קה סה פויגה דה טו קאזה, סי נו, נו סה ווא א קיירר אאיר, אי דספואס התנחלות, אי טה ווא א דמאנדאר מדייה דה לה קאזה, קרידה תן קארגו, אמי מה אסטה אפיטאנדו אגורה לו מזמו, פרסונה קה מה אג´ידיי לו מירי, לה די אקומר א אל אי אה לוס דוס קרייאטוראס דה אל, אי אגורה קיירה מדייה קאזה אנדה אסטה לה חוסטסייה, פור לאס אוראס לה דישו אל שופט קה סה קדה אן קאזה.

רותי ב.

New member
נו פנסו קי וַה קונטוניאר

מונצ´ו, אי נו פנסו טמביין קי יו טנגו פסנסיה פור מונצ´וס דיאס קומה אסטוס די לה אולטימה סימנה.... לי ווֹ דר אוטרה אונה סימנה, לו מאס דוס, פור טופאר לבורו, אי קונטיניאר ... מי פארסה קי הומברה קי יא פאסו לה צבא, פרימי קי סֵפה קומו בושקאר פור קומר אי בֵּבִיר... אי פאסאר לה וידה. נו אז אנסינה?

may55

New member
רותי טיינס מאס לוגאר

תפואידו מאנדאר המורר אנדטי המיאזו אל גרנגה כאולו טאפיטו? תאיזיטס "מקלט" ? מונצ´ה ווארסה

למעלה