שבת באזור מצדה - מה אתם חושבים

דפי מור

New member
שבת באזור מצדה - מה אתם חושבים ../images/Emo35.gif

יהיה רכיב? יהיה רטוב מידי? מישהו יכוללשער או יודע ??
תודה, דפי

אתמול ירדנו מערד ../images/Emo188.gif

במסלול הרגיל מהמנחת - הר קינה - יהל - כיפון - מעלה (מורד) עזגד למישור עמיעז - עד כאן היה די יבש - נחל סדום ופרצים בוץ אבל רכיב . לא לשכוח שבין הרכיבה לגשם עבר רק יום שמש אחד . אז לדעתי כל עוד לא רוכבים בתוך הערוצים אין שום בעיה באזור.

דפי מור

New member
תודה לכל מי שענה ../images/Emo41.gif

אם מישהו ישמע משהו חדש - נשמח להתעדכן, תודה! דפי
________________________________________ קררררררר לי
אני צריכה להתחמם
ולהפשיר
bRRrRRr

כבר קבענו שאפשר לרכוב, לא../images/Emo35.gif

טוב, אז אחרי שגדי אישר - אנחנו הולכים על מסלול חתרורים מאלי סט (זה של נחל יעלים מערד למצדה). יש למישהו הערות לגבי הניווט או המסלול בכלל? כמה זמן הוא אמור לקחת?

aFish

New member
ניווט קל, קצב טיול כ-4-5 שעות

עם עצירות. לא לותר על תצפית ממעלה יאיר. דרך צלחה
דרך אגב....במנת הגשמים הקודמת נחל חתרורים הוזכר כסגור עקב שטפונות...אז תבדקו מה קורה שם לפני.

אחלה ../images/Emo45.gif ../images/Emo51.gif

אם התחזית ליום שבת היא מעונן חלקית - יש סיכוי שיהיו שטפונות? האם שטפונות הם לא רק בשעת הסערה?

שטפונות.

שיטפון נוצר כתוצאה מירידת גשם ב"אגן הניקוז" של הנחל - השטח אותו מנקז הנחל. יכול להיות מצב שבו נחל היורד מהרי ירושלים, (למשל) יוביל שיטפון שמקורו בגשם שירד שם, גם אם בהמשך הנחל מזג האויר יבש, או שיש טפטוף קל בלבד. לכן בעניין שיטפונות אני אף פעם לא סומך על עצמי ועל מזג האויר שאני רואה בסביבתי, אלא מברר עם גורמים מוסמכים - פקחי שמורות הטבע, מרכזי מידע וכ'. (פעם היה מרכז כזה, במרכז העיר ערד).

mtb racer

New member
It should be ok

I just got off the phone with the authority on biking in the area. On a normal day, when you cross Road #31, a nice option is to descend into Nahal Morag and go parallel to the trail. Don't do that this weekend. There are only three major crossings you have to make, Morag, Mor and Rahaf. According to my source, none of those are *major* flood dangers, but you still should be careful. Needless to say, if there is enough water that you can't see the bottom, or even a shallow water that is moving fast enough you can't see the bottom, don't cross. Don't risk it. If you become concerned after crossing Nahal Morag, you can divert and descend Maaleh Yair to the Dead Sea road instead of going north. If you look at the map, it looks like a rather nice downhill. Bottom line....if you get there and it doesn't look safe, it probably isn't. The Arad rescue team doesn't need extra customers. hehe Have a great ride!! btw, I think I'm going to hook up with someone in the area for a ride tomorrow. If there's any big problems, I'll post.

למעלה