פירוט....
כל ההסברים יוצאים ממושב עמיקם, וכמעט תמיד מסתיימים באותו מקום...כמעט... הסינגל הדרומי: ביציאה ממושב עמיקם לכיוון הר חורשן, עוקבים אחרי הגדר אשר משמאל, פשוט לעקוב אחריה. אין כיוון לסינגל הזה ככה שאין לרכוב אותו הפוך רק אולי בכיוון פחות נוח. בהגעה לשמורה יש פיצול - אתה לוקח לכיוון שמאל - מקביל לגדר, בפינה תעלה עם הגדר מעלה וכבר תראה אותו מגיע.... מס' 2 עם אתה מגיע ממושב עמיקם במקום לקחת שמאלה אחרי בורות המים (שני בורות אחד אחרי השני מצד ימין לך) קח ימינה, (אני מעדיף לגלוש את הסנגל בכיוון הבית לסיום אבל ניתן לטפס אותו גם) אתה תראה שטח רחב ידיים לימינך, תרכב מקביל לגדר, את השביל כבר תראה. אם אתה רוצה להנות מכל אורכו (הוא לא כל כך ארוך) תעלה עד סיום השטח הפתוח וגלוש את הסינגל עד למטה עד הדבאל, או יותר נכון עד הבור האחרון, תקפיד לרכב מקביל לגדר ותזהר ... מהגדר. מס' 3 הגעה ממושב עמיקם אחרי בורות המים שמאלה עד לפיצול, בפיצול ממולך יש בור נוסף בתוך הגיר, הבור של הטריטונים (חיה עתיקה אשר כאן עוד הרבה לפנינו). מצד ימין תראה עלייה מסביב לבור טפס ותנסה לעקוב אחרי החצים האדומים שעל הסלעים... מס'4 אחרי סיום סינגל מס' 1 קח ימינה רד את הירידה ואז שמאלה, אתה רוכב עכשיו בואדי, אם תשים לב מצד ימין תראה את הסיום של ה"אדום" תמשיך ישר... אני לא יכול לומר את המקום בוודאות, אבל אם תעקוב לצד ימין של הדרך תראה בשלב כלשהו עלייה ימינה - אם עלית בנכונה, בשלב מסויים אתה צריך להגיע לפלטה שבמרכזה עץ (אגב מצד ימין יש מערה). תעבור את העץ ובפינה השמאלית של הפלטה (אחרי העץ) יש ירידה שמאלה לכיוון הכביש. או לחילופין יש ירידה לפני העץ, או לחילופין חפש את הסיום אחרי העץ ימינה - (שהייתי שם בחיפושי אחרי סינגל כבר התחיל להחשיך אז ויתרתי) תהנה או יותר נכון תהנו.... מקווה שהיה מובן ומה שלא... תשאלו, אני אנסה לעלות סריקה של המפה עם סימונים על המפה... יום נעים ורכיבה מהנה... ניצן