טוב שאת שואלת....מצוין
אני עכשו בארץ נהדרת ,המזג נפלא ,הישראלים לובשים חולצות טי-שירט קצרות עם מגף וזה מראה מהמממממממ, רוב הזמן שמש , האוכל טעים, יש כל הזמן וייב כזה מדהים באויר , הייתי במחנה יהודה ,הרבה סמטאות בו הפכו למתחמי אוכל, פאבים, בתי קפה , מסעדות , לא יאמן, זה נראה כאילו הסבא רבא הגיע מתי שהו מעירק או כורדיסטאן רכש בסטה בשני מיל לפני קום המדינה או סתם פלש למקום והנינים החליטו שיותר כדאי להשקיע במסעדות מאשר למכור עגבניה או מלפלפון, השמות הישנים נשארו בחלק מהקירות של הלבוש החדש ,יש תמונות של הרבאיים , זה מענין , ישבתי באיזה בית קפה שנקרא מזרחי ,היה נחמד ,התישבו בשולחן ליד שלושה ירושלמים מפעם שמדברים עדיין עם סמך ועם חית כמו שצריך שלא לדבר על העין..לא ממש הקשבתי לתוכן הדברים אלא לניגון שלהם וזה היה כל כך יוסי בנאי כזה. האמת קבעתי עם מישהי בבית קפה הזה שנמצא ברחוב השזיף למי שמעונין לדעת ושאלתי איפה זה את בעלי הדוכנים בסביבה אז אחד אמר לי ליד רחוב האפרסק, אבל איפה זה רחוב האפרסק שאלתי, מילא,עוד כמה ששאלתי אותם איפה זה ,אמרו ימינה שמאלה והלאה וכאן ושם ובכל הכיוונים...אני לא מבינה את הקטע הישראלי הזה להציע כיוון שגוי לגמרי אז תגיד שאתה לא יודע..
ירושלים כל כך לא השתנתה ,הכל עם אותו אור מכושף של 3000 שנות עם אותם אינטלקטואלים שמחפשים תשובות בכל מיני מכונים שממומנים על ידי קרנות אירופאיות, הרבה חרדים הכל באיזי
בתל אביב הכל רותח וממהר ובכל מקום בונים בנינים ענקיים עד שזה נותן הרגשה של איזו מושבה נשכחת באסיה שגלתה את הגלגל , מי ימלא את כל אותם בנינים אדירים..השפה צרפתית נשמעת בכל מקום , אני כל כך נהנית אני תיירת כזו שנולדה פה ומבינה את עומקם של כל הנואנסים אבל אני כבר לא שייכת אבל מרגישה שיכורה מהיופי מהאור המסנוור החורך, מהפירות והירקות המופלאים. חבל שצריך לחזור ביום רביעי.