סיפרתי שהאמהות מעולם לא דאגו אם נאכל או לא
ישבתי היום עם האנשים מתחת לעץ הדומים (הוא לא היה תפוס...),
השעה היתה אחרי 1500 (אז מתחילה הבריזה לנשב), הם נדהמו המנעימות הזו של ישיבה בצל עם בריזה כאשר מחוץ לצל היום רותח (השארתי את הרכב עם מנוע פועל כדי שהמזגן יעבוד וישמור על קירור הרכב).
סיפרתי להם שאחרי הלימודים כולנו שוטטנו בשדות, לאכול היינו אוכלים דומים וביבנאל יש גם שיזף השיח שם הדומים גדולים ופריכים יותר, בעונה אפשר לבצוע אבטיח או להקים מדורה קטנה ולקלף תירס ולצלות אותו ואז הטעם מטורף, או לקטוף עגבניה עסיסית נוטפת מיץ עם ריח מטורף.....
מים יש שלושה מעיינות סביב יבנאל, באחד מהם נהגנו כל הכתה (ו') להתרחץ (ולאף אחד/ת לא היה בגד ים...) כי היתה לו בריכה בתוך מערה.
לכולנו היו בכיסים גפרורים ואולר לצרכי הפעילות בשדה, בין אם לקטוף סברס ולאכול, או לקלף קוצים ירוקים והטעם מדהים .
למזלי כשהנכדה הגדולה היתה עדיין בגיל 10 בערך היא נסעה איתי המון ולימדתי אותה את כל זה, הישרדות במדבר, איך מכינים תפוצ'יפס מקיפח מלוח או מרק גזר משיח הקזוח, איך למצוא מים במדבר או לייצר מים משום דבר (גם בצבא וגם בתנועות הייתי איש מדבר).
כאשר היא הגיעה לגיל היציאה לטיולים עם תנועות הנוער, היה לה ידע בלתי נדלה בכל נושאי השדה (זכור לכם איך עושים אוהל סיירים משתי שמיכות, הנוער היום לא יודע).
אני כבר לא יכול ממש ללכת, אבל כל יום שאני יוצא לשטח, בשבילי זה חמצן טהור.
כי אני אוהב את מולדתי ללא שום סייג, בדיוק כמו את אשתי והילדים והנכדים.
הסברתי כבר, שרק מי שמכיר את המולדת ברגליים, נקשר אליה.
היום אני כבר לא מדריך אלא חברים ומשפחה, כיוון שאחרי 50 שנות הוראת-דרך אני מקבל תעודת זהב- "רשיון כבוד מורה דרך", ומפסיק להדריך.