שבת בבוקר...

ענתי44

New member
שבת בבוקר... ../images/Emo10.gif

מכירים את השיר של אריק איינשטיין " שבת בבוקר יום יפה.... אמא שותה המון קפה אבא קורא המון עיתון...", אולי אצל אינשטיין בבית זה ככה. בטח יושבים על קפה ומתכוננים למשחק של הפועל תל אביב. אצלי ב"בית כלא", לא ככה בכלל. אתמול בערב חשתי מחנק. רציתי לצאת. ללכת לים. אפילו לבד. לנשום את ריח המים לראות כוכבים ולחפש בנות ים.כמובן שהייתי חייבת להשאר עם אמא שהיתה במצב רוח משונה ולא יכלה כמובן להסביר מה מציק לה כי המילים שלה בכלא אלצהיימר. בארבע בבוקר קמתי כי נחנקתי והקאתי דם. זה בגלל החמסין, חטפתי התקף אסתמה.פעם כשזה היה קורה לי אמא היתה באה ומכינה לי חלב חם וטופחת על הגב כדי שהליחה תצא.טיפלתי בעצמי וחזרתי לישון. בבוקר אמא היתה רטובה כולה. היא ניסתה לקום דרך הקיר. ניסיתי לומר לה שאי אפשר לעבור קיר ושתסתובב אלי. היא לא הצליחה להבין מה אני רוצה ממנה. אז ישבתי בקצה המיטה על הסדין הרטוב ודיברתי אליה ברכות. ועשיתי לה מסג' בברכיים הכואבות. עד שהצלחתי להקים אותה.בשירותים היא עשתה צרכיה. אבל כנראה איננה זוכרת איך עושים והייתי חייבת לעזור לה. אחר כך במקלחת יצא לה שוב אבל היא סירבה ללחוץ בגלל שכללי נימוס לא מרשים. בקיצור היה לי סיפור .... מסריח עד שיצא ומהלחץ התחילו לכאוב לי הרקות. בכל זאת חיבקתי אותה ושרתי לה שירי הפועל.והאכלתי אותה ועכשיו היא שוכבת על הספה מותשת ומכונסת וליבי יוצא אליה.

ענתי44

New member
תחזיקו לנו אצבעות

אמא עם חום ושלשולים והזמנתי רופא הביתה אני כל כך דואגת

ronnyw

New member
מחזיקה בכל הכוח

ומתפללת בשבילכן. שיהיה רק טוב !!

ענתי44

New member
תודה../images/Emo24.gif

הרופאה בדקה אותה והחשש שמתפתחת אצלה דלקת בדרכי השתן. אם החום יחזור אז לקחת אותה לבית חולים. עד שהרופאה הגיעה אמא התאוששה והרופאה אמרה שאני נראית יותר חולה ממנה. בגלל הדחמום שלא נפסק לי. כן רוני.... יהיה טוב!!!!

ענתי , ברכה לשבוע טוב

ענתי היקרה , אני עדיין עם ההרגשה הטובה של תשומת הלב הנוגעת כל כך שהרעפת עליי. העציץ כבר מוכן. קראתי עכשיו מה עבר עלייך ביממה האחרונה והלב נצבט. איך את מרגישה עכשיו? את צריכה לזכור גם לטפל בעצמך מדי פעם. האם אמא מרגישה יותר טוב? כמה חבל שאת לא גרה קרוב אלי והייתי יכולה לעזור לך קצת שתצאי להתאוורר. למרות כל הקושי הפיזי שעובר עלייך את מצליחה תמיד להרגע ולאהוב את אימך כל כך. מתוך כל מה שלמדתי ממך , אני מנסה לעבוד על עצמי ולנסות להבין יותר את בעלי ואת המחשבות שעוברות בראשו אך הוא לא אומר לי אותן. השבת היינו לבד ללא הילדים ובארוחת ערב שבת היה שקט מאד והוא כלל לא דיבר. היום הוא כבר היה יותר תקשורתי וקרא גם בעיתונים. אני מאחלת לך ולאמא החלמה מהירה ושיהיה שבוע שקט ורגיל. שוב תודה על הכל ולהתראות , טובה

ענתי44

New member
ליאורלילי שבוע טוב

אני בסדר. כנראה חטפתי התקף אסתמה קשה. במשך יומיים הקאתי דם ( שמקורו מהאף שדימם ללא הפסקה) תופעה לא חדשה לי ולכן לא מדאיגה.אני מרגישה לא טוב אבל יודעת מה זה ואיך לטפל בעצמי.בכאב בלב שמקורו הפועל חיפה קצת יותר קשה לטפל... זה יעבור כשהם ינצחו.ברוב שעות השבת כשאמא היתה בסדר וצפתה בטלוויזיה נחתי לידה וקראתי ספר טוב.כך שלא הכל היה שלילי. כן הארוחות האלו כשאת יושבת מול האיש היקר לך והוא שותק הם מהדברים הצועקים כאב יותר מהכל.לא סתם השיר של ארקדי אהוב עלי ועל אמא. היא אוהבת את החלק של מי אוהב אותך יותר ממני, ואני תמיד מזילה דימעה בהמשך " עד מתי תהיי שלי ולמה את שותקת" יש שיר של רחל על השתיקה שבתור נערה צעירה הרשים אותי מאוד " זה נטל השתיקה לארץ מדכאיני, זו חרב השתיקה גוזרה את לבבי........ הכני במילים! אך אל נא- אל תשתוק!" כמה השתיקה של אמא מכאיבה לי. כמה אני מתגעגעת לקיטורים שלה ולדיבור שלה, לסיפורים שלה ואפילו למריבות שלנו.... ומעל הכל אני מתגעגעת לצליל קולה כשהיתה מקריאה לנו סיפור לפני השינה. " בורשה בפרוור נידח, ביצה חצר, ובית שח, שם גרה הילדה איילת..." היום אני זו שמקריאה לה. כשאמא יושבת בשישי ושותקת, אני מאכילה אותה ומחזיקה לה את היד. כמה אני מבינה לנפשך טובה. זה שבעלך עוד קורא עיתונים זה טוב. תנסי לקרוא איתו ולעודד אותו להגיב. שרק נהיה כולנו בריאים וחזקים.

ענתי בוקר טוב

אני שמחה מאד לשמוע שהדברים חזרו למסלולם ושתיכן מרגישות בטוב. אני לא יודעת מה עובר בראש של בעלי אך מרגישה שהוא מאד מאד זקוק לי וכל הזמן נצמד אלי. הוא לא מספר דבר. ביום חמישי הוא נראה ממש כועס על שעזבתי אותו. אולי הוא חושד שאני לא מספרת לו את האמת.בבוקר יום שישי הוא כבר שכח מהכל. הערב אני יוצאת להצגה עם חברה ומקווה שהוא לא יהיה עצוב מכך. הילדים חזרו במוצ"ש והוא כבר קיטר שאין לנו פרטיות , למרות שהודה בשבת שהיה לנו שקט מדי.אני מאחלת לכולם שבוע טוב , חודש טוב ובשורות טובות. טובה

ענתי44

New member
תהני מההצגה בראש שקט

פעם נכנסתי לשירותים וכשיצאתי כעבור כמה דקות אמא נלחצה ושאלה לאן נעלמתי כל כך הרבה שעות. אם יהיה עצוב זה יעבור מהר. בעלך הבריא היה רוצה שתלכי ותבלי עם חברתך. ומבעלך עכשיו מדברת המחלה.

zs1957

New member
שלחתי לגרי רוט את המכתב

קראתי לטובה בטלפון והכנסתי את הערותיה הנבונות כך שיצא מכתב יפה ומנומס מבלי לפגוע בזכויות העמותה. במכתב יש פניה לשיתוף פעולה עם העמותה וגם מחמאות לגרי. אני אדפיס בוורד ואשלח לכם העתקים. לילה טוב, זהבה שחם

zs1957

New member
ליבי אתך ענתי היקרה

לחולי אלצהיימר עם חיתול יש הרבה פעמים דלקות שתן המלוות בחום גבוה. מתן אנטיביוטיקה ושתיה מרובה יבריאו את אמא. אמא שלי היית המספר פעמים בבי"ח בגלל דלקות שתן.אני מקווה שאמא מרגישה יותר טוב וגם את. היום ארזנו בגדים וכלים והמטפלת נקתה את הדירה החדשה לכבוד העתקת המגורים והכניסה לדירה, ביום שלישי הקרוב. הייתי בביתה של אמי והבחנתי כי כף יד שמאל נפוחה מיד עשיתי לאמא עיסוי עם קרם חמאה פתאום היא הרימה את ראשה שהיה שמוט והביטה בי. העיסוי נעם לה והרגשתי שהיא שמחה.אבל כאשר חזרתי לארוז שוב נשמט ראשה והיא נרדמה על כסא הגלגלים.שמתי מוסיקה שאמא אוהבת לשמוע והראש עדיין שמוט ניסתי להרימה מספר פעמים ושוב צנח ראשה. ליבי כאב מאד לראותה כך,אך מהר מאד הבנתי שזאת המחלה ואין מה לעשות.אני מקווה שמעבר הדירה יהיה חלק ולא תרגיש בכך. אחותי קצת מודאגת ,אני הרגעתי אותה שיהיה בסדר. היא עוברת לבית אחר ולא לבית אבות עם הרבה אנשים ורעש. הפרטיות שלה נשמרת וזה הכי חשוב. אני מאחלת לאמא בריאות רבה וגם לך, תמשיכי להיות חזקה כמו שאת, אנחנו נופלים וקמים וכך מתחשלים. שבוע טוב זהבה שחם.

ענתי44

New member
בוקר חדש של תקווה

אמא התאוששה, כנראה שלא מדובא בדלקת דרכי השתן. הבוקר כשבאתי להעיר אותה מצאתיה נינוחה ומחייכת אלי.ברדיו ניגנו את השיר שלנו.... " מי אוהב אותך יותא ממני???", ואני הגברתי, אם כי לא יכולתי לשיר לה שכן אני צרודה. והיא עכשיו יושבת כולה ציפייה ליום פעילות במרכז היום, מביטה לאופק... שמבחינתה זו ההסעה שתיקח אותה לכיף שלה. תמיד חשבתי שאם אני אעבור לגור עם בן זוג שנעבור לדירה גדולה יותר.... ברור שעם אמא. וחששתי מאיך אמא תגיב (לפני כמה חודשים זה היה רלוונטי) וזהבה יקרה את צודקת. זה לא מעבר לבית אבות רועש עם מלא אנשים חדשים וחוקים חדשים. אלא שינוי מבנה. היא תשאר עם אותה מטפלת ואותם דברים שמקיפים אותה. אני בטוחה שאמא שלך תעבור את זה עם מינימום מצוקה. שרק יהיה בשעה טובה.

zs1957

New member
בעה טובה אמא עברה דירה

היי ענתי, מעבר הדירה היה מהיר ועל הצד הטוב ביותר . המובילים ביצעו עבודתם נאמנה. אמא הבינה שמשהו מתרחש כל הבית היה על ארגזים ולפתע היא ראתה את המובילים מוציאים את הארגזים למשאית. כשהגענו לדירה אוררתי אותה,והמובילים שמו את הארגזים בסלון. לאחר שסיימו את הוצאת הארגזים מהמשאי לדירה ,הלכנו לסופר אמא בעגלה שהמטפלת מובילה ואני לצידה. קנינו מצרכים,וחזרנו הביתה .אמא שכל הזמן ראשה שמוט זקפה ראש ונהנתה מהטיול.כאשר המטפלת חממה את ארוחת הצהריים במיקרוגל אמרתי לאמא שעברנו דירה והיא נמצאת בבית חדש ,היא פקחה זוג עיניים ונעצה בי מבט,שאלתי האם את אוהבת אתהדירה החדשה והיא השיבה כן. ראיתי על פניה שהיא מאושרת. גם המטפלת שמחה לעבור שכן הדירה ממקומת במרכז העיר ומסביבה חנויות רבות, וגנים ציבוריים והיא יכולה לצאת ולטייל עם אמא ולא ללכת כל כך הרבה ברגל. הבית שלנו רחוק ממרכז העיר הליכה ברגל 25 דקות. מה שלום אמא? אני קווה שהיא יותר רגועה. זהבה שחם

ענתי44

New member
בשעה טובה../images/Emo49.gif

שמחה שעברתם בשלום את מעבר הדירה. ועוד יותר ממיקום הדירה. קרוב לחנויות ופארק. מי יתן ובזה הבית ישכון האושר.... היה לאמא היום יום קשה. היא לא מרגישה טוב. מחר אנחנו נוסעות לבייליסון לביקורת נקווה לטוב

zs1957

New member
ענתי תודה על הברכות

מה שלום אמא שמעתי שאתמול לא חשה בטוב? מה שלומה היום? אני מקווה שהאקסלון יעקב את ההתדרדרות הקוגנטיבית מנטלי שלה אמן!!!. מה שלומך? כאב לי שלא יכולת להשתתף בטקס סיום הקורס של אחייניתך. הרבה בריאות לאמא וגם לך שבת שלוה ומהנה זהבה שחם

ענתי44

New member
שמחות קטנות

במצבנו זהבה, שמחים על הדברים הקטנים שקורים, על שאמא התעוררה משינת צהריים ערבה שאיפשרה גם לי לנוח והגענו בדיוק בדיוק בזמן לשירותיים לפני שהיה קורה פנצר בכל הבית. על חיוך שלה, ועל זה שהיא עדיין נהנית מדברים קטנים. אני גם מקווה שהאקסלון יועיל ויודעת שמחכה לי מלחמה עם קופת חולים שיאשרו.לפעמיים דומה שהמאבק הקשה שלנו לא באלצהיימר והשלכותיו אלא בקשיים שמערימים לנו מוסדות כמו ביטוח לאומי, משרד הבריאות, קופת חולים או חברת כח האדם.הם הם אותם גופים זוללי האנרגייה האמיתיים. לא הבעיות עם יקירינו. גם לי כאב שלא הייתי איתה. אני כל כך גאה בה.בהתחלה אפילו חשבתי להביא את אמא. אבל, זה בלתי אפשרי, גם אם היתה חשה בטוב, לגרור אותה לשני מקומות ביום אחד. אבל הכי חשוב, שהייתי עם אחייניתי בלב.ואני אראה מחר סרט שגיסי צילם. רק שאלה אחת לא ברורה לי. הרי אני לא צריכה את התוצאות של הרופאה כדי לדעת שהמצב של אמא הולך ומדרדר מנטלית ופיזית. אז למה כשהיא, הרופאה, הודיעה לי את ממצאיה חשתי כאילו נועצים בליבי סכין מלובן???????.!!! והרופאה היתה שיא המקצועיות והעדינות.אוי הכאב הזה הוא אף פעם לא יפסיק?. שבת שלום לכולנו

zs1957

New member
שמחות קטנות תגובה לענתי

טוב שאת שמחה גם מהדברים הקטנים שקורים לאא. הסכיןהנעוץ שחשת בלביך כאשר הודיעה לך הרופאה על מחלתה של אמא נובע מהקשר העמוק והאהוב בינכן.זה כאילו שהודיעו לך שאת חולה במחלה. את היום מטפלת באמא כמו בתינוקת שלך ושיש לה צרה כזאת והחמרה במחלה ההרגשה של האמא היא כמו שלך. אבל, את חזקה ויודעת להתגבר על כל הכאבים ואף נותנת חיזוקים לאחרים. אין עלייך את הגדולה והפנתרה מכולם, שמגנה על כולם. שבת שלום זהבה שחם

zs1957

New member
הכאב הוא של בת אוהבת ותומכת וסועדת

מכל הלב.אמא היום היא כמו התינוקת שלך ולכן הכאב הוא עמוק. את תתגברי כי את פנתרה אמיתית שמגנה על אמא ונותנת חיבוק ותמיכה לעל העולם ובמיוחד לסובלים,ולחולילים חסרי ישע. יישר כוח!! תבורכי על מעשייך, שבת שלום, זהבה שחם

ענתי44

New member
אבל הפנתרה מרגישה שאזל הכוח

שהיא לבד נלחמת בכל החזיתות.אני יודעת שזו שטות. כי יש לי אחות נהדרת ואיתה גיסי, אחייני ועוד כמה מלאכים טובים. ושיש לי גם למעלה מלאכים ששומרים על אמא ועליי. ובכל זאת, הנה הלילה בירכתי כל כך הרבה מכרים שיבלו טוב ואני חנוקה כאן. והבדידות אוכלת אותי.

zs1957

New member
תקחי שמרטפית וצאי מהבית

אם לא תצאי תחנקי(חס וחלילה) ומה תשאירי אותנו חתומים? ככה ענתי לא יפה! צאי ,תבלי ותתדלקי כי אחרת באמת יגמר הכוח ולא תוכלי לטפל באמא. את צריכה לצאת ולהתאוור זה רק יעשה לך טוב. תעברי מדיבורים למעשים. נראה אותך פנתרה, גברת ללא הפסקה. הכנסתי מעט הומור. בבקשה אל תכעסי. שיהיה לך שבוע נפלא. זהבה שחם

ענתי44

New member
זה מה שאני בדרך כלל עושה

אבל, לא תמיד השמרטפיות זמינות ( בטח בליל שבת) וגם רק ביבי חושב שמהכסף אצל אמא שלי גדל על העצים.אני מנסה לתמרן בתקיב נתון, מבלי להכנס למינוסים ובלי שדוד סם ישלח דולרים, כמו למדינה. סעיף קבוע זה גם יציאות ההתאווררות שלי. וזהבה עם לב הזהב שלך את לעולם לא פוגעת .את כמו אחותי הגדולה מסמנת את התבונה ומכריחה אותי תמיד להסתכל מבעד לאופק ולהתכונן למחר.

למעלה