שבת בבוקר

שבת בבוקר

יום יפה... אהה (פיהוק) בא לי רק לשכב במיטה עוד איזה שעתיים ולקרוא ספר פנטזיה, חבל שהספרים שהזמנתי מAmazon עוד לא הגיעו. הזמנתי את הTromeliad Trilogy(שזה, למי שלא יודע, טרילוגיית הננסים בתוך ספר אחד), The Carpet People, את Small Gods, ואת Lords And Ladies. עלה לי די הרבה, אבל שווה. מי קרא את הספרים האלה? (אני קראתי, חוץ מSmall Gods) מה אתם חושבים? אני זוכר את אנשי השטיח כהספר הראשון שלי של פראצ'ט, אהבתי אותו מאוד, כל הרעיון מאחורי זה, מטורף לגמרי. שאלה למי שקרא: מה זה לדעתכם ה"חיכוך" המסתורי? טרילוגיית הננסים מצחיקה בטירוף, במיוחד "התנ"ך של הנומים" שבתחילת כל פרק, אומרת הרבה על איך יצורים אחרים רואים בעיניהם את הגזע המוזר שנקרא בני אדם. מה את אומרת, אתי, חייבים ללכת לסבא וסבתא? אוף, אפילו בשבת אין לבנאדם כמוני חופש, חוזר על מטאטא המכשפות בערך ב5 אחה"צ, אבל רק לזמן קצר. ביי (אתי, כדי שתבינו, היא אמא שלי, אני קורא לה בשמה הפרטי כי כך היא הרגילה אותי מילדות)

keynant

New member
רשום בספר השני(ספוילר)

שברומליאד זה סוג של צמח, הצמח שבו גדלות הצפרדעים וכו'...

Nico Tine

New member
אנשי השטיח באמת מופלא

קראתי אותו ממש מזמן וממש אהבתי... אם אני זוכר נכון בהקדמה של הספר טרי כותב שזה הספר הראשון שהוא כתב ושהוא התחיל אותו בגיל ממש צעיר וסיים אחרי הרבה מאוד שנים. ולפי דעתי החיכוך זה פשוט מישהו שדורך על השטיח, הכי הגיוני לא?!

tmaz

New member
טרי כתב אותו

כשהוא היה בן 16, הוציא אותו לחנויות והוא נמכר קצת ונגמר. אחרי שעולם הדיסק תפס תאוצה אנשים ראו שיש עוד ספר ברשימת "ספרים נוספים שכתב סופר זה" שיש בתחילת כל ספר, וכפי שטרי מציין בהקדמה, למוציאים לאור נמאס כל-כך להגיד לכולם שאין לספר דרישה, שהם החליטו להוציא אותו מחדש. טרי קרא שוב את הספר והחליט שהוא קצת ילדותי מדי (סופר בן 16, רבאק) אז הוא שיכתב אותו, וזה מה שיצא. הוא אומר: "זה לא הספר שכתב בן ה-16 של אז, וזה לא הספר שהייתי כותב היום, זה משהו משותף. אבל הוא לא מקבל שום תמלוגים." בקשר ל"חיכוך" (אוי, תרגום נורא) - נראה לי שמדובר בשואב אבק, בעיקר בגלל הסימנים המעידים על בואו (שינויים בלחץ האוויר וכו') שמוזכרים בספר.

ויימס

New member
לדעתי החיכוך הוא שואב אבק.

מאוד אהבתי את אנשי השטיח. זאת רק אני או שהדמות הראשית שם דומה מאוד למאסקלין מהננסים? טרי כתב את אנשי השטיח בגיל 17, זה יצא לאור ללא הצלחה מסחררת וגנזו אותו. כשעולם הדיסק התחיל להצליח, היה ביקוש לאנשי השטיח ורצו להוציא אותו שוב. ואז טרי לקח אותו והחליט לשפצר אותו בגיל 44. הננסים והשטיח שונים בסגנון מעולם הדיסק ואחד מהשני, נחמדים מאוד, ו... מיאררם, חמודים! L&L ממש שיעמם אותי. גם אני קוראת להורים שלי בשמם הפרטי וכולם חושבים שזה נורא מוזר!

מ א ג ר ט

New member
האמת

שהתחלתי את השלישי (איך קראו לו לעזזל) ואמרתי שאני לא הולכת להמשיך כי נקרא לי יותר מדי דומה למדריך. יותר מדי מדי. אבל אז שאלתי את ידידי היקר והוא אמר לי שלא בכלל לא ככה, אולי הספר רק התחיל ככה (והוא צדק. זה היה ממש יפה!) אז גם לכם זה נראה יותר מדי דומה?

למעלה