שבת בפולין

6עדי6

New member
שבת בפולין

שלום אני אחראית לפעילות שבת במשלחת הקרובה לפולין. עוד כמה ילדים ואני צריכים לחשוב על פעילות יפה לשישי שבת כשנהיה שם, מעבר לביקור בבית כנסת, וטיולים מאורגנים מראש. אז רציתי לבקש אם תוכלו לכתוב על חוויה או פעילות מיוחדת שאהבתם כשהייתם שם בזמן השבת, אולי זה יכול לשמש לנו להשראה. תודה!

N B I

New member
../images/Emo99.gifהווווו שבת

שבת היה כל כך יפה. תשירו שירים מהבית. כל הסגנונות זה ממש נותן תחושה שאנחנו בבית והכול מעולה. תכינו שירונים אצלנו המורות שרו את רוצה בנות

רעיון מיוחד במינו..../images/Emo27.gif

אתם יכולים לבקש כמובן ליפני הטיסה. שכול אמא/אבא/סבתא/סבא מנהל/מורה הוא לא משנה מי שירשום מיכתב לכול ילד. ככה שיוצא שכול ילד מקבל איזה 4-5 מיכתבים. וביום שישי/שבת תוכלו לכנס את כולם. להגיד לכולם שיש להם הפתעה. ולהביא להם את המיכתבים האלו. זה מאוד מרגש. אני אישית כימעט בכיתי מהמיכתבים. רעיון מומלץ

cohen shir

New member
ואווווו אצלנו בשבת עשו משהו דומה../images/Emo23.gif

גם כל אחד קיבל פווול מכתבים מהבית... אני אישית קיבלתי איזה 20... אמא, אבא, האחיות שלי, בני דודים, חברים מהצופים, מורות מבית ספר... ממש מלא מכתבים! וזה היה אחד הדברים המרגשים שקרו לי! ובנוסף גם צילמו סרט של כל המשפחות של החבריי משלחת, כל משפחה דיברה כזה 3 דקות בערך למשלחת כולה וגם כמובן לחבר משלחת שקשור אליהם.... זה היה סופר מרגש וגם מצחיק, כי מלא הורים עשו דברים מצחיקים....

6עדי6

New member
נשמע מעולה!

הרעיון מעולה! אני חושבת שאני אציע את זה אבל אם אני ניגשת למשפחות מה בדיוק לבקש? שיכתבו מכתב לילד שלהם ו....? קצת הכוונה תעזור פה! תוודה

cohen shir

New member
מתקשרים להורים או ששולחים מכתבים לבתים

עדיף כמובן טלפונית...

cohen shir

New member
ומבקשים שיכתבו להם מכתבים שיקבלו בזמן המסע

כמובן בלי לגלות לחבריי המשלחת....

6עדי6

New member
עוד שאלה קטנטונת

אנחנו נוסעים לשבוע אחד בלבד.. את חושבת שזה יהיה אותו דבר מבחינת המשמעות?? הרי זה לא הרבה זמן רחוק מהבית ואני לא יודעת אם באמת אנשים יתרגשו ממכתבים אלה.

cohen shir

New member
זה לא קשור לכמה זמן את במסע

זה קשור לעצם זה שאת במסע ואת קולטת כמה המשפחה והאנשים הקרובים לך חשובים וכמה שלכל מי שחווה את השואה זה נעלם ולא היה...

N B I

New member
אמא ואבא היקרים של שמוליק:

שמוליק יוצא למסע לפולין. חשוב לנו שהוא ירגיש את האהבה שלכם עד שם. נשמח אם תכתבו לו כמה מילים שיפתיעו אותו בערב שבת וירגשו לו להרגיש קצת יותר בבית. נרצה שיהיה לו משהו חביב ומשמח שיעלה על פניו חיוך בכל פעם שיפתח אותו, גם בבית. תודה רבה, חבריו למשלחת של שמוליק. (אם יש טעויות בערבית, זה לא מעניין אותי-כי אני את הבגרות של בלשון כבר עשיתי!)

cohen shir

New member
חחחחח בידר אותי כל עיניין השמוליק פה.../images/Emo6.gif

ואגב, זה שעשית את הבגרות שלך בלשון לא אומרת שאת צריכה להיות טיפשה ולא להכיר ולדעת את השפה של העם שלך ושל המדינה שלך. (זו דעתי בלבד, מצטערת מראש אם פגעתי או משהו בכיוון)

N B I

New member
תאמיני לי שיש לי עברית טובה

אפילו טובה מאוד. והעברית שלי טובה יותר מהידיעות שלי במקצוע הלשון. (שהרי כולו מתבסס על "קיבלנו את זה ככה כי אנחנו לא מסוגלים להגות דברים כמו הערבים, אין לזה הסבר אמיתי") סתם רציתי להתלהב מהעובדה שסיימתי את אחד המקצועות הכי שנואיים עליי.

cohen shir

New member
וגם אצלנו עשו ערב שיריי ארץ ישראל

היה כזה מצחיק עשינו מלא חיקויים והמצאנו מלא שיריי משלחת על מנגינות של שירים מהארץ.... אחד הטובים בהחלט!!!! וכמובן קבלת שבת!!!!!

לזרושקה

New member
פעילות לשישי שבת..

בערב שישי.. כמובן לעשות קידוש.. אצלנו עשו סוג של קידוש.. לשיר שירי שבת וכאלה..

למעלה