שבת בקרסול ובעיות ברכיים

Darklos

New member
שבת בקרסול ובעיות ברכיים לפני כחודשיים, שברתי את הקרסול תוך כדי משחק כדורסל (קפצתי לכדור חוזר, וירידה נחתתי על הרגל עקום עם נעליים נמוכות). השבר לא היה משהו רציני, גיבסו לי את הרגל לשבועיים, ולאחר מכן הורידו והתחלתי לחזור לעצמי בהדרגה. אמנם לאחר מכן התחלתי לעשות מתיחות כל יום לפני השינה, ובמתיחת פרפר, דחפתי את הרגליים למטה עם הידיים כדי למתוח יותר טוב, ומסתבר שמהמתיחה הזו הזזתי את הברכיים, מאחר ולאחר המתיחה הברכיים כאבו קצת. בהתחלה חשבנו (אני ואמא שלי) שהכאב בברכיים נובע איכשהו מהקרסול שנשברה, אמנם הדבר לא השתפר אלא רק החמיר, ובקשתי ללכת לאורטופד. האורטופד קבע שהזזתי את הברכיים, לאחר שסיפרתי לו על המתיחה שאני עושה שלאחר מכן כואבות לי הברכיים והוא סיכם שכנראה זה הגורם לתזוזה, והופנתי לטיפול פיזיותרפי (8 פגישות) לחיזוק שרירי הירח. מאז התרגילים שקיבלתי ואני מבצע כל יום (שני תרגילים, הרמת רגל ישרה בשכיבה והורדה שלה 5 שניות 10 סטים, ואותו התרגיל רק להפנות קצת את כף הרגל לבחוץ), הכאב ירד משמעותית, וחזרתי פחות או יותר לרוב הפעילויות ברמה סדירה, אמנם עכשיו מתפתחים כאבים בקרסול השבורה (ולפעמים גם בקרסול השנייה שלא נשברה, אך לא באותו מקום). אני משחק כדורסל וטניס, כאשר בתום אימוני הטניס אני רץ קצת כדי להגיע הביתה ולאחר כמה שניות ריצה מתחיל הכאב בקרסול, ובכדורסל אני משחק ורץ כל המשחקים, ובשלב כלשהו (של מספר דקות רב מאז תחילת המשחק) מתחיל כאב חד שמונע ממני להמשיך ללכת, ואני מפסיק את המשחק ומעסה קצת את הקרסול עד שהכאב מפסיק (וכמובן חוזר הביתה). אם חשוב לציין - מאז ששברתי את הקרסול, כאשר אני יודע שאני עומד לשחק (כדורסל או טניס) אני לובש נעלי כדורסל (אמנם לא עם תמיכה טובה כל-כך לקרסול). אני יודע שאני לאחר שבר, וסביר להניח שעוד תכאב לי הקרסול בצורה סדירה לאחר מאמץ במשך השנה הקרובה. הייתי רוצה לדעת מתי פחות או יותר הקרסול תחלים לגמרי ויפסיקו הכאבים (התחשבו בכך שהייתי מגובס רק לשבועיים), ואם יכול להיות שהכאב לא יחלוף? בנוסף, אם יש משהו שאני יכול לעשות בשביל למנוע את הכאבים בקרסול? אולי נעל כדורסל שאתם ממליצים שתתן לי תמיכה טובה יותר באיזור? תודה מראש לכל הקוראים והעוזרים.

שבר קרסול עושה רושם שחזרת לפעילות די מהר, אולי אפילו מהר מדי. קשה לדעת ללא בדיקה מה מקור הכאב. זה לא חייב להיות מקום השבר. יכול להיות גם רצועה מתוחה, שריר מקוצר, חוסר יציבות ועוד המון סיבות נוספות. תן יותן מנוחה לרגל ותחזור יותר בהדרגה לפעילות ואם הכאב לא עובר אני ממליצה להיבדק ע"י פיזיותרפיסט. בהצלחה.

למעלה