שבת המלכה מתקרבת, בקשה למתכון. לא מצאתי ברשת, קוקלות לחמין. ועוד שאלה קטנה

boriska1

Well-known member
יש הרבה מתכונים ברשת, אבל מחפש משהו מיוחד, אכלתי אצל מומחה גדול לחמין ביישובי הקטן, אבל לא בא לי לשלם בכל פעם 85 שקל לקילו.
אז ככה: קשה לתאר טעם... אבל בטוח יש בו מרכיב תפוחי אדמה, אין בו מרכיב בשר. אולי יש בו שומן בקר.
ועוד שאלה: לחמין הפעם כנראה יהיו הרבה אורחים... בו פורת יוסף, בן פורת עלי עין... יש לי סיר גדול, אבל לא מתאים לכיריים אינדוקציה. האם אני יכול להכניס
את הסיר ישר לתנור מבלי להרתיח את התכולה? בטמפרטורה גבוהה עד להרתחה לא יישרף לי? מה הטמפרטורה שאני צריך עד להרתחה? מישהו ניסה ככה?
כמובן אחרי הרתחה אני משאיר כל הלילה על 100 מעלות.
 

mיטלמן

Well-known member
רק הצעה,
אם כל כך טעים, אולי שווה לעשות את הנסיונות במסגרת מצומצמת ולקנות את הטעימות?
 

boriska1

Well-known member
אולי. יש גם אלמנט ניהול תקציב משק בית, 85 שקל לקילו. בינתיים שאלתי את ידידי chat gpt, (יש סכנה שהפך חלק מהמוח שלי), נתן לי תשובות שנראות סבירות. אנסה.
 

ריקי זו אני

Well-known member
כל חמין מלך...
הסוד הגדול של החמין בעצם בבישול האיטי שמתחיל ביום שישי לפני הצהריים ומסתיים בשבת לפני הצהריים. בישול על חום נמוך...
אני מכניסה את הפרודוקטים לסיר גדול... עבה מסיבי... יושע לפזר חום... מבשלת את הכבודה על בבור (סוג של פתיליה על נפט) ומעבירה לפלטת שבת. את הסיר מכסה בשתים שלוש מגבות לשמר חום ולחות...
השבת יעלה ויבוא החמין האשכנזי, בניחוח הונגרי, אבל כמו כל חמין אין טעם אחיד...
 
למעלה