שבת המלכה עם חברים (מגילה)

רומי 007

New member
שבת המלכה עם חברים (מגילה)

מראש אומר כי אין מדובר בתלונה אלא סתם בהירהור - הגיג שמציף אותי. אבל אני יודעת שהנושא הזה עובר אצל כולנו ולעיתים קרובות ועכשיו תורי. אני עוד מנסה להרגע מהשבת עם החברים (אלה שמצוות פרו ורבו שלהם לא עוברת דרך המעבדה....). מאז שהחלטתי לצאת מהארון ולספר לכולם על הטיפולים (נראה לי שבמקרה שלי הביטוי "לצאת מארון התרופות" יהיה קולע יותר), גם איבדתי לכאורה את הלגיטימציה להעלב או לקחת ללב. ובמקביל, כולם מרגישים שיש להם סופסוף לגיטימציה לדבר לידי על כל נושא שבעולם (ללדת עם דולפינים - בעד ונגד, שירות ושירותים במלון אפרופו בייבי וכיוצא בזה), כי עכשיו אין צורך יותר להסתיר, ואני מחזיקה יפה מעמד. קודם הייתי צריכה להעמיד פנים ולהשתדל לא לבכות כי אף אחד לא ידע. עכשיו אני צריכה להעמיד פנים ולא לבכות כי כולם יודעים והם סתם לא רגישים ומרשים לעצמם לומר הכל ובלי חשבון - כי אם אני מספרת על הטיפולים - סימן שאני מרגישה בנוח איתם ויכולה גם לשמוע הכל. אז זהו, שלא. והיום, כשהתכנסנו למסיבת הולדתו של הצאצא השלישי של אחד החבר´ה (נרמז כי המתוקון הוא תוצר של כשל בהבנת המבנה של חפיסת הגלולות) ונאמרו עוד כמה דברים שהביאו אותי כמעט לסף של בכי, פשוט הרגשתי לרגע שכבר שאין לי כוח אליהם. אבל הם חברים שלי, ואני יודעת שכשיום אחד אצליח הם מאוד ישמחו בשבילי. וכשהם יולדים אני שמחה באמת ובלי מרכאות, רק שבינתיים הם פשוט לא יודעים איך לאכול אותי ולפעמים גם אני לא יודעת איך לאכול אותם. סתם רציתי לספר את זה, אני בטוחה שאתם מבינים על מה אני מדברת. זה מצב שאין לו ממש פתרון אני חושבת. אין כאן מקום ל"שיחות" כי השיחות כבר היו. חוסר רגישות הוא בלתי פתיר ואולי אני מגזימה בציפיות שלי. אבל אני בסוף נשארת עם מעט העצב הזה שבגללו קשה לי שוב להיות בקשר מהר כל כך. בקיצור, זה משחק שבו אני תמיד מפסידה.

רומי^^

New member
אחותי -

אנשים הם אנשים הם אנשים, וחוסר רגישות הוא דבר שלא תמיד שמים אליו לב, לצערנו. לנו, מעצם היותנו מתעסקות בנושאים כל כך רגישים וכל כך עדינים, מן הסתם יש את הרגישות הנדרשת לגלות התחשבות בכל נושא, לאו דוקא בנושא ילדים/טיפולים וכדומה. אחת הסיבות שאיני מעוניינת לחשוף את עצמי בפני קרוביי היא שאני חוששת ממקרים אלו מחד, ומ"התחשבות יתר" מאידך. אבל את עשית את ההחלטה להיחשף משיקולים שלך (ואני לא יכולה ממש לומר שאיני מקנאה בך, לפעמים זה נראה לי הרבה יותר קל על הכתפיים) - אז אני רק אוכל לאחל לך שתוכלי להרגיש חזקה ליד אנשים אלו ולדעת שבסופו של דבר הם אכן רוצים בטובתך. אוליי, אם הם חברים ממש טובים, תוכלי לומר להם בצד מה שאת מרגישה.

נועם@בת

New member
זה קצת חוסר רגישות שלהם, והמון

המון אבל המון רגישות יתר שלנו. יש לנו בעיה, אנחנו לא יכולות לצפות שהעולם יעצור מלכת בשבילנו. אילו החברות שלך היו מנסות לצנזר ולשנות נושאי שיחה את היית מרגישה פי אלף יותר גרוע, כי זה לא טבעי. אין ברירה, החיים שהלם זה ההריונות הלידות והתינוקות, ואנחנו קצת מחוץ לתמונה. גם האמהות בינינו מתקשות לדבר בענייני הריונות כשהן עצמן עסוקות בכאב האי הריון שלהן. השיחות שלהן מכאיבות לנו, כי הן מכאיבות. נקושה. לא בגלל שהן לא רגשיות, לא בגלל שהן חלילה רוצות לפגוע בנו. אלא בשל העובדה העובדה הפשוטה שלהן יש הריון ולידה, ולנו- נכון להיום - אין. זה העולם שלהן, ואשריהן שככה. לפעמים אין ברירה אלא לצמצם באופן זמני את המפגשים. ולא ללכת למסיבת הולדת של פנצ´ר (הלואי על כולנו
) זה לא אומר שאת מנתקת קשר מהחברות, אבל בהחלט מצמצמת מגע בנקודות הכואבות. מכחה חודש חודשיים עד שתוכלי בלב שלם להצטרף לשיחות ההריון שלהן
שבוע טוב נועם

רומי 007

New member
ידעתי שתבינו אותי..

אפרופו צמצום מפגשים: לא נראה לי שאפשר לצמצם יותר ממה שכבר מצומצם ממילא. אבל אפשר אולי לחתור להפגש עם החברים בשעות הערב, ולא עם הילדים ואז כולם רוצים לדבר על דברים אחרים. בזמן האחרון, כשאני קצת רחוקה מהטיפולים עצמם זה אולי קל יותר לא להעלב ואפילו לענות. השבוע נהג מונית אחד שנסעתי איתו שאל אותי כמה ילדים יש לי וכשאמרתי אחת הוא אמר: נו אתן האשכנזיות הפרופסוריות, לימודים ועבודה, עבודה ולימודים, רק לא לעשות ילדים, רק הקריירה חשובה לכן... היה לי דווקא מצב רוח טוב והחלטתי לא להעלב ואמרתי לו : תאמין לי שהייתי מוכנה להחזיר את כל השנים שביליתי באוניברסיטה ואת כל התעודות שלי תמורת עוד ילד. לקחו לו כמה דקות להבין שהוא לא היה צריך לומר את מה שאמר. ואז אני מסתובבת לי עם התחושה החמצמצה הזו בבטן עוד איזו חצי שעה עד שזה עובר. וזה כשזה בא ממישהו זר שלא ראיתי קודם ולא אראה אולי אף פעם. וכשדברים כאלה ואחרים באים מאנשים קרובים זה עוד יותר קשה. אבל אתן צודקות, וזה בעיקר הרגישות האיומה שלי. ומי יודע אם אני לא כושלת באותם חטאים עצמם כשאני מדברת על בעלי ליד חברה גרושה או רווקה? ובנימה מהורהרת זו שבוע טוב לכולם!!!

נועם@בת

New member
בשלושת השורות האחרונות

אמרת מה שכתבתי כמה פעמים ומחקתי ולא שיגרתי. גם אנחנו כאן בפורום מקטרות על הבעל והחמות- ולא בדיוק חושבות על החברות שלנו כאן שעוברות את המסלול לבד בלי בעל. גם אני מדברת בטלפון עם חברה רווקה ובוכה לה על על הא ועל דא, אבל לי יש את נועם@בן שלי, והיא לבד בין 4 קירות. כל אחד חי את החיים שלו, ולכולנו יש יבלות. אנחנו יכולים לצפות מחברים שלא ידרכו לנו בכוונה על היבלות, אבל לא נוכל לבקש מהם שילכו על קצה האצבעות. נאלץ פשוט לנעול נעליים גבוהות וזהו
שבוע טוב נועם

יעל@

New member
רומי ../images/Emo23.gif

אני כל כך מכירה את ההרגשה. אני יכולה לומר על עצמי שיש לי שתי חברות עם ילדים כבר שלא יכולתי לעמוד בזה וניתקתי עמן את הקשר. נמאס לי היה ששאלו אותי מה שלומי ואחר כך עשו לילדים שלהן פוצי מוצי. להבדיל יש לי חברה שעכשיו בהריון והיא פשוט רגישה ומדהימה. אז בטח שיש גם את הרגישות שלנו, ולפעמים לאנשים חסרה הרגישות שלהם. וכן כל כך קשה להיות במצב הזה. שולחת חיבוק גדול, ומקווה שבכל זאת דברים יסתדרו ולא תרגישי שאת מפסידה, אלא הם. יעל

אפרת**

New member
זהו שנועם הקדימה אותי

וכתבה שזה באמת קצת חוסר רגישות של החברים והרבה הרבה רגישות שלנו - הבנות שבטיפולי פריון. זה נכון מאד. שכלית זה מאד הגיוני ונכון. מעשית, אני הרבה פעמים מרגישה שלאנשים אין טיפת טאקט ורגישות בסיסית. ולכן אני עדיין לא הגעתי לשלב שאני מדברת על זה עם אנשים מסביב. אפשר לספור על אצבעות הידיים את האנשים שאני מדברת איתם על הנושא וזה יכלול את הרופא ובעלי...
אני מרגישה שאם אני אדבר איתם.. יבוא יום ומישהו עוד יאמר משהו מעליב. .

רומי 007

New member
אפרת חמודתי

לי מאוד קשה לשמור בבטן. יש לי צורך לספר ולשתף, קצת בגלל שאני מרחמת על עצמי וזקוקה לסימפטיה מהסביבה (סליחה שאני מודה בזה בקול רם) וקצת בגלל שאני יודעת שאם זה ישאר בפנים אני פשוט אתפוצץ מזה, וגם בגלל ההכרה שהסביבה לא מטומטמת וכשרואים ילדה בת 6.5 בלי אח או אחות זה מעורר תמיהה, במיוחד במשפחה כמו שלנו, וגם כדי שירדו ממני ולא יציקו לי. אבל אני נדהמת כל פעם מחדש מהבורות של אנשים וממה שהם מרשים לעצמם, במיוחד ואולי דווקא, כאשר אתה משתף אותם. אתה רוצה להתגונן מעצות כמו "תסעו ליוון" כפי שמישהי סיפרה כאן פעם (סליחה שאני לא זוכרת מי) ודווקא אז כשאתה מספר אנשים מרשים לעצמם את העצות האלה. אז אני מרגישה מרומה - כאילו נתתי להם את הסוד ולא קיבלתי בחזרה כלום: לא את החמלה שביקשתי בסתר ליבי ולא את המנוחה שכל כך ייחלתי לה. אז המסקנה שלי שכל אחד צריך למצוא את מה שמתאים לו. בכל זאת - אני מציעה לך לפחות שחברה אחת או שתיים שלך תדענה כי הבעל לא יכול לתת את כל התמיכה 24 שעות ביממה והוא עצמו ממילא לא יספר לאף אחד והרופא - לו יש את אשתו עם הסודות שלה... שיהיה לך שבוע מקסים

אפרת**

New member
הסביבה מנחשת בכל מקרה

אם יש ילד - אז אנשים חושבים לעצמם "למה אין לו אח או אחות??" ואם אין ילד... אז אנשים מתחילים להזכר בכמה שנים הזוג נשוי ולמה אין לו עדיין ילדים (בעיקר במגזרים מסויימים..). בכל אופן, לי נורא יש רתיעה מלספר לסביבה. אפילו ההורים של בעלי לא בעניין. כלום. זה נורא עניין של אופי אבל אני מעדיפה להשאר עם העצבות בתוכי ועם איזה שתיים שלוש חברות שמודעות לעניין וזהו. והבעל... הבעל החמוד נותן תמיכה כשהוא בסביבה. על זה אין תלונות
אפרת

מרב.

New member
רומיקי

זה נכון, שכאשר פותחים חלון של פתיחות לאנשים, הם מרגישים חופשיים איתו, במיוחד כאשר היה מדובר קודם בנושא שהוא "טאבו", שאסור לדבר עליו. אבל עדיף לדעתי כך, אם כי יש להציב לפעמים גבולות. אני חושבת שכאשר הצד השני צריך לחשוב כל הזמן מה אפשר לומר ומה לא, ומתי כן אפשר ומתי לא- זה פוגם מאוד במערכת יחסים. כשמדובר בחברים, אני מעדיפה לזרום, ושלא יתחשבו כל הזמן ברגישות שלי, שתמיד תהיה גבוהה בנושא. אני מנסה לחשוב לעיתים קרובות איך אנהג עם חברות מהפורום כאשר כן אהיה בהריון, מה לומר ומתי, כן לקטר או לא- זה אומנם רחוק אלף מילין עכשיו, אבל כנראה שהדרך הטובה ביותר היא להיות טבעיים, לזרום- ואם צריך לשנות, אז לבצע אותו במקום, בזמן אמת. נאמר פה על ידי סוכריה לפני יומיים, שאנשים יודעים טוב מאוד להתנהג כאשר מלמדים אותם- וזה נכון גם לגבי המקרה שלך- אם את מרגישה שהשיחות הללו בלתי נסבלות, תמצאי את הדרך העדינה לומר (אולי דרך החברות שיותר קרובות אלייך) שאולי את הנושאים האלו יורידו מהפרק. ובאמת חשוב לזכור, שהרגישות שלנו בשמיים. אני, שתמיד הייתי רגישה, לפחות מקמטת את הפנים- אם לא פורצת בבכי, מכל ידיעה עצובה העיתון, סצינה של סרט (גם אם חלפתי במקרה בסלון) ופרסומות נוגות למינהן, וגם דברים שלכאורה לא קשורים, כמו חברה שמצאה את אהבת חייה. אני כבר לא יכולה לסבות ת´צמי יותר
חזקי ואמצי רומיקי,
מרב

נוג

New member
לרומי ../images/Emo24.gif

אני כך מבינה ומכירה את התופעה, אנחנו החלטנו לספר רק לקומץ קטן של אנשים שמהם אנחנו יודעים שנקבל רק חום ותמיכה. אני יודעת שהרגישות שלנו היא גדולה וחיים שלנו לא קלים ובים של שלווה ורוך והתחשבות. בתחילת הדרכי המקצועית עבדתי בתחנה לאם ולילד בהדרכת הורים. אני לא אשכח איך הייתי צרכה לטפל ולוות האישה שכל תקופה היתה נכנסת להריון ובאה כדי לעשות הפלה ובאימא עם תינוקת קטנה שהתעללה בה היא לא רצתה את הילדה ובל נלחמה בנו שלא ניקח אותה. גם בתקופה ההיא הייתי בטיפולים ועברתי חודש אחרי חודש אכזבות ונפילות, אבל למדתי לשרוד ולפתח מעין מנגנוני הגנה של הדחקה וניתוק ושמירת מרחק רגשי זה קשה ועל לי בדמים אבל זה אפשרי. שולחת לך הרבה כוחות
נוג

רומי שלי, הם פשוט לא מבינים

זה לא מתוך חוסר רגישות. לפני כמה שבועות היינו אצל אחי וגיסתי, שקיבלו וידאו חדש. בעלי נחשב למבין גדול במכשירים במשפחתנו, אז כמובן שהוא מייד ניגש למלאכה-להתקין את הוידאו. לפני כן לא היה להם וידאו בכלל-אז לא היתה להם אף קלטת בבית. חוץ מקלטת אחת- את יודעת איזה? הקלטת של סקירת המערכות (או סריקת, אני אף פען לא אזכור את זה) שעשו לגיסתי כשהיא היתה בהריון עם האחיין המתוק שלי... אז כמובן שעד שבעלי מצא את התחנה הנכונה וכיוון של מה שצריך לכוון-צפינו יחדיו בסריקת/סקירת המערכות עם הסברים של הרופא ברקע. אני ישבתי שם ויצאו לי העיניים, וכאב לי הלב ולא הרשתי לעצמי לבכות (הם לא יודעים כלום). אחרי 5 דקות גיסתי העיפה מבט קצר לכיוון שלי ואמרה לאח שלי- די עזוב, זה לא מעניין אף אחד. (לקח לה זמן אבל היא קלטה) אח שלי? הוא ממש לא הבין על מה היא מדברת. "מה, אבל זה ממש מעניין! מדהים איך הוא היה כזה, פשוט מדהים, לא יאומן" ולא הפסיק להתלהב. גיסתי אמרה לו שוב שזה לא מעניין ודי. הסיוט נגמר. ואת יודעת מה? אני כבר לא יודעת מה הייתי מעדיפה-לראות את הקלטת ולסבול או להרגיש שהיא מרחמת עליי (היא הרי בטח מנחשת משהו). בכל מקרה, קצת נסחפתי עם הסיפור-הנקודה היא שהם לא מבינים ולא קולטים ואפילו שסיפרת להם, זה לא ממש בראש שלהם ומי שלא עבר את זה לא יבין בחיים. ככה צריך להתייחס לכל סיטואציה דומה, ולכל משפט שטותי שאומרים לך, ולכל מבט "מרחם", "מבין", וכו´ וכו´. (יש לי הרבה דוגמאות, אבל עוד יהיו הזדמנויות) יום טוב!!!

שירלי.ה.

New member
רומי, לי נראה שהחברים שלכם לא ממש

רגישים
גם אנחנו בהתחלה היינו בארון וגם אנחנו בשלב מסוים סיפרנו לחברים טובים. ולמרות שנפתחנו וסיפרנו הם לא הרגישו לגיטימציה לדבר על הכל ועל נושאים מכאיבים אלא תמיד היו מאוד רגישים ואמפטיים למצבנו. טוב, הם באמת אנשים מאוד רגישים ורגשניים שאת מרגישה שממש אכפת להם ממך ועוברים איתך את ה-כ-ל. וזה לא שהרגשתי מין נסיון שלהם להיות צבועים ולנסות להמנע מלדבר על נושאים בעיתיים אלא הכל באמת זרם באופן טבעי אך בלי הצורך להעלות כאלו נושאים איומים מבחינתנו. החברים שלך לא מגלים בסיפור שלך רגישות בגרוש... שירלי.

מיכל @

New member
רומי

אנחנו סיפרנו על הטיפולים רק למשפחה הקרובה ביותר ולקומץ קטן של החברים הטובים ביותר. גם לי היה צורך לדבר ולספר על התלאות שעברתי, ורק עם החברות שלי יכולתי לדבר באופן מלא וגלוי על הכל. כל החברות הטובות שלי נכנסו להריון וילדו לפני שנכנסתי להריון, ושמעתי את כל הסיפורים על בחילות ובדיקות ופחדים של הריון, ועקבתי אחרי התינוקות שלהן וחיי ההורות. רציתי לשמוע. לא רציתי לנתק את עצמי מהחיים שלהן, למרות הקושי להקשיב לסיפורי האושר. בסופו של דבר הן חברות טובות והקשר איתן היה לי חשוב מאוד. עם כל זה, הצבתי לעצמי גבולות של "כמה אני מוכנה לסבול". בזמן הברית של הבן של חברתי הטובה ביותר יצאתי באמצע. אולי דווקא בגלל שהיא הקרובה ביותר זה השפיע עלי כ"כ קשה. ראיתי אותם מסתובבים באולם עם התינוק המקסים שלהם על הידיים ורציתי לבכות. אז קמתי ונתתי לה חיבוק והלכתי משם. היא כמובן הרגישה שמשהו לא בסדר ויום אח"כ התקשרה ושאלה מה קרה. אמרתי לה דוגרי שנשברתי ולא יכולתי להישאר, והיא הבינה. אני חושבת שחברות טובות באמת מסוגלות להישאר חברות גם עם פערים כאלה ביניהן. אני חושבת שחשוב לנו מאוד להשאיר את הקשרים שלנו עם שאר העולם פתוחים. זה נותן הרגשה של נורמליות. רומי, אל תתביישי להגיד לחברה "לא מתאים לי כרגע לדבר/לשמוע על זה". זה בסדר וזו זכותך, וזה עדיף על לצבור כעסים ותסכולים בבטן. אם החברים שלך מספיק קרובים ואוהבים, הם יבינו ויקבלו את "סף הרגישות" שלך כפי שתקבעי אותו.

למעלה