שבת מבורכת לכולם

• פותח הנושא ל3
  • פורסם בתאריך

ל3

New member
שבת מבורכת לכולם ../images/Emo48.gif../images/Emo16.gif

שבת של שקט ושלווה אחווה ואהבה שבת שלום. אוהבת
, שירי

gaia20

New member
שבת שלום לכולם!!../images/Emo24.gif

פקודת השבוע:להרגיש רק טוב!!!

ilush

New member
קצת באיחור...

אבל עדיין רלוונטי; שתהיה לכולם שבת נפלאה, שבת של מנוחה והנאה והרבה טוב. בחיוך גדול, אילנית.

3ויוי

New member
../images/Emo42.gifהיי אילנית

שבת שלום לך,,אילנית הבנתי שאת פזיוטרפיסטית,האם יחול שיפור בכאב השרירים והדלקות בטיפול פיזיוטר´ לנו חולי הלופוס והפיברומיאלגיה.? האם יש טעם לנסות ,כי לפעמים החיכוך בחום רק מגביר את הדלקת ואני מעדיפה במקום לעסות ולחמם את המקום (כמו פירקי היד ). לשים מטלית עם מים קרים דווקא. שלך
ויוי.

ilush

New member
תשובה..

הי ויוי, לגבי דלקות מפרקים- במצב האקוטי (כאשר יש נפיחות/אודם וכו´- בד"כ כ-3 שבועות) יש להמנע מחימום בכלל. בשלב זה החימום מחמיר את הדלקת וכדאי להשתמש באמצעי קירור . בשלב הכרוני, כאשר כבר אין אודם ונפיחות (לא תמיד קיימים גם בשלב האקוטי אצל חולי לופוס..) ונשארים "רק" הכאבים, אפשר להשתמש באמצעי חימום. השלב הכרוני מתחיל בד"כ כ-3 שבועות לאחר ההתפרצות. לגבי פיברומיאלגיה אני די חדשה בתחום (מבחינה אישית) ולא יצא לי לטפל בחולים כאלו, לכן אין לי מספיק מידע, עדיין לא קראתי ובדקתי את הנושא מקרוב. דרך אגב, האם את מאובחנת כחולת פיברומיאלגיה? באופן כללי, ממה שכן הספקתי לקרוא, רצוי לעסוק באיזושהי פעילות גופנית לא מאוד מאמצת- פלדנקרייז, יוגה (לא כל הסוגים) וכו´- זה כן יכול לעזור. זהו בינתיים, מקווה שעזרתי, אילנית.

3ויוי

New member
../images/Emo42.gif../images/Emo51.gifרבה אילנית

וכן אני אובחנתי בפיברו´. שלך

למעלה