שבת מתישה עברה על כוחותינו....

fila

New member
שבת מתישה עברה על כוחותינו....../images/Emo11.gif

אירחתי מאתמול אחה"צ את אחות של שמעון בעלה ושתי הבנות, ורק כשהתישבתי פה לפני שעה בערך הסתיימה לה עבודת הפרך
אתמול מהבוקר אני מבשלת ומכינה וטורחת ונכנסתי להתקלח רק ב- 18:00 אחרי שגם ניקיתי את הבית בעזרתו של שמעון. 5 דקות אח"כ הם היו פה והבית היה מטונף ומבולגן כמו שלא היה מעולם ובשלב כלשהו הפסקתי "לעבור" עם סמרטוט על כל פיריר שנפל, והתוצאה: כל הרצפה פירורים קליפות ניירות ומה לא " בעצם?
הלכתי לישון אחרי שארגנתי שוב את טח הסלון והמטבח לפחות וקמתי בבוקר שוב לליכלוכים והכלים (בוי´נא יש לי מלאכלים!) נראה לי שכל הכלים שלי יצאו מהארון...... ב-16:30 כשהם הלו, הסתכלתי על הבית ולא ידעתי מה לעשות עם עצמי... הכל היה כ"כ מטונף מצטערת אין לי מילה אחרת כאן.... כאילו שעבר כאן גדוד של ...
שמתי ת הראש במיטה שלי לשעה וקמתי לנקיון יסודי ביותר....פשפתי את הרצפה עם כלור ואח"כ עשיתי שטיפה עם חומר נעים יותר, החזרתי את כל הכלים לארונות ו"איבדתי" קערית מקסימה שהחליקה ונשברה לי
וזהו, תשושה אבל אני כאן
ומה בישלתי? שישי בערב: מנה ראשונה : מרק בצל במעטפת בצק עלים . מנה עיקרית: מאפי בצק עם גבינה בולגרית. תפו"א מוקרם בשמנת וגביה צהובה ספגטי ברוטב פטריות ושמנת ומבחר סלטים מצוינים שעשיתי....... לקינוח: עוגות עוגיות ופירות . והיום: אמא שלי הביאה עוף ממולא וטחול בקר (כאילו שלא בישלתי כלום
) ואני הכנתי: בורקס במילוי בשר טחון עם רוטב פטריות. פילה סול מטוגן ותחמיץ נלווה למי שרוצה. רצועות עוף ברוטב סיני מתוק/חריף עוף בקרמל ובצל אורז עם שקדים קלויים תפו"א ברוזמרין הכל יצא מאוד טעים אבל נשאר לי מלא אוכל .... נורא כיף לארח... אבל למה צריך "להשתעבד" לקטע הזה עם הנקיונות שאחרי וכל הכלים, או אולי זה בגלל שזה ארוח שכולל ילדים קטנים בעצם
לא יועת, זה היה מתיש

daldan

New member
נשמע מתיש אבל.. טעים

העיקר שכל הבלאגן מאחוריך. זה באמת כיף לארח ובמיוחד שיש הזדמנות לבשל (אני כל הזמן מחפשת תירוצים לבשל כי במשך השבוע אנחנו כמעט ולא אוכלים בבית - אבל זה שייך לשרשור אחר..
) מנסיוני כשמארחים ילדים במיוחד קטנים זה בד"כ גורר אחריו נקיונות יותר רציניים, אבל זה עדיין כיף, לא? (לא הנקיונות - האירוח) אבל הסעודות שהכנת נשמעות ממש טעימות...

fila

New member
כן זה כיף, אין ספק

פשוט אני לא מבינה למה צריך לטרוח כ"כ הרבה

שמופית

New member
יאמי ../images/Emo45.gif נשמע טעים לאללה....

אשת חיל את, אחותי
הקטע המבאס זה בהחלט הנקיון.... אפשר אולי לנסות כלי פלסטיק, לא ? יש היום כאלה כלים יפים.... זה יעיל במיוחד כשיש המון אורחים.

keren1877

New member
לנו יש הסדר בנושא...../images/Emo6.gif

בכל פעם שאנחנו מארחים (וזה קורה די הרבה), אני עסוקה בבישולים, אפיה ובאר ההכנות והמיועד הוא זה שמנקה אחרי ושוטף את הכלים. עובד מעולה!!! ככה אני מתרוצצת כל היום בהכנות ובלילה (לרוב זה באמת בבוקר שלמחרת) הוא דואג להחזיר את הבית למצבו השפוי... עכשיו אתן מבינות למה אני מתחתנת איתו?!!!

fila

New member
הכלים עוד מילא אבל הרצפה../images/Emo5.gif

והספות, והשולחן בקיצור נראה לי שהכל התלכלך כאן.....זה גם אחרת כשמארחים רק לארוחה ואז כולם מתפזרים... במקרה שלי גם הלנתי אותם כאן, אז זה כולל מקלחות מצעים ארוחת בוקר ולהכין שתיה חמה/קרה לכל דורש.......

רחלילי

New member
יווווו

קראתי, פילה, ונזכרתי שפעם כתבת עליהם משהו עם הפירורים על השטיח. לא הבנתי בנות כמה הילדות שם אבל היתה לי תחושה הפעם שקראתי שזה לא עניין הגיל אלא החינוך. וצרם לי מאד. חשבתי לעצמי שלשנות את גיסתך את לא ממש יכולה, לפחות לא כעת. מצד שני חשבתי לעצמי ששבת שלמה הלכה על הנקיונות שלפני והנקיונות שאחרי ומה שבאמצע כאילו התפוגג. אני מקווה שאני טועה בהערכה שלי.(הם ישנו אצלך או מה? כמה זמן היו? הציעה עזרה?) עצה שלי: תזמיני אותם כשיש חופש ארוך יותר מסוף שבוע, כדי שתוכלי חוץ מנקיונות גם לנוח. ועוד עצה: אמרת ששמעון עזר לך לנקות. הוא מודע לכמות הלכלוך שיש? הוא עזר לך או לפחות ראה כמה את מנקה לפני שהם באו? זה נשמע כל כך מתסכל ואם יש מישהו שיכול להעיר לה לדעתי זה הוא ולא את. (מזכירה את הידיד שלי שבא עם הבן והבן (שנה וחצי) הפך את קערה של החתולים והתחיל לשקח בזה - איכס!) האבא מייד ביקש מטאטא. וכמובן שלא נתתי לו. אבל לאנשים יש לפחות את המודעות!) לא יודעת מה הייתי עושה במקומך, בטוח הייתי רוטנת לבן זוג שלי על זה) ולסיום: קחי
, קחי
(זה זר פרחים כי מגיע לך), קחי
וכמה נשימות עמוקות עמוקות, תנסי לקחת מסוף שבוע את הדברים הטובים יותר שהיו בו, ושיהיה לך שבוע טוב ולא מעצבן בעבודה. רחלי.

רחלילי

New member
רק עכשיו קראתי שהם ישנו אצלך אז ככה

1) באמת לאזמין אם כבר ללילה אז לא לסוף שבוע אלא לחופש של לשושה ימים לפחות שבו הם באים ללילה אחד ויתר הזמן זה זמן שלך לחופש. 2)למה לטרוח לנקות כל כך הרבה לפני? מילא לא ממש נראה שמישהו שם מודע לנקיון שבבית, ולעבודה שהושקעה בו אם היו מודעים אולי יו מעירים משהו לילדים שלהם. אולי פחות לטרוח לפני ויותר אחרי (להזמין אותם לימים שלפני נקיון פסח לדוגמא!

fila

New member
רחלי

צודקת אותה כבר אי אפשר לשנות והאמת היא שככה זה גם אצלה בבית,רק שלה לא אכפת שמלכלכים כל פינה ושזורקים פסולת על הרצפה, ולי כן אכפת. הראתי לשמעון איך נראה הבית אח"כ והוא אמר "מה אפשר לעשות?" ובאמת מה כבר אפשר לעשות? היה לי חשוב שהבית יהיה נקי ומסודר כשהאורחים מגיעים כי בכל זאת זה לא שהם באים כל יום אז בגלל זה ניקיתי לפני,ידעתי שאצטרך לנקות גם אחרי אבל כמו שכתבת עם כל הטרחה של לפני ואחרי מפספסים את ההנאה שבאמצע..... אני מאחלת לעצמי שבוע "לא מעצבן" כמו שאמרת, וכן הוא יהיה ממש עמוס.......

רחלילי

New member
אבל בינתיים עבר כבר יום אחד מהשבוע

ותחשבי כמה נשארו זה לא כז נורא היום אחה"צ יהיו כבר שני ימים מאחוריים (לפחות בעבודה) וככה מיום ליום את מתקרבת לסוף השבוע קרוב שבו אני מקווה וכלי לנוח ולאגור כוחות מחדש. שלך, רחלי.

Hadar p

New member
נשמע מ-ע-ו-ל-ה../images/Emo59.gif כ"כ הכבוד לך!

ונראה לי שתמיד אחרי שמארחים הבית נראה כמו אחרי הפצצה

למעלה