שבת נעימה לכולם

m i c h a l i

New member
שבת נעימה לכולם ../images/Emo13.gif

מה התוכניות שלכם לסוף השבוע? אני חושבת שהגיע הזמן לסידור הארון ובדיקה של בגדי החורף (מה? כבר נובמבר?) ואולי ניסע קצת לטייל... שבת פנויה מעבודה לשם שינוי היה שבוע ארוך כולם בעבודה חולים ואני מקווה שלא נדבקתי למרות שקצת כואב לי הגרון. מקווה שסוף השבוע ישפר את המצב
שבת שלום

עליזה 63

New member
פרשת תולדות שונה הפעם

פרשת תולדות ויעתר יצחק לנכח אשתו" רבי יצחק מאיר מגור מפרש: 20 שנה חלפו מנשואי יצחק ורבקה ועדין לא זכו לבנים. באה רבקה לפני יצחק אבינו ואמרה לו: "הרי גם אמך שרה הייתה עקרה עד שאביך אברהם התפלל בעדה ונפקדה בבן. בקשתי היא,כי גם אתה תתפלל עלי ותפילתך בודאי לא תשוב ריקם...." שומע יצחק בקול רבקה. למרות שיצחק ידע ובטח כי יזכה לבנים,הרי כבר הבטיח הקב"ה לאביו כמה פעמים: "וירש זרעך" "ביצחק יקרא לך זרע..." ויצחק סמוך ובטוח שהקב"ה יקיים הבטחותיו. למרות זאת הוא לא שולח אותה לבד הוא לא מזלזל בה בטענה ש:"לי יש הבטחה ביד שיהי´ה לי זרע,את רוצה ילידם תלכי לבד" הוא נעתר לאשתו והולך להתפלל עמה. רבי דוד מאמשינוב מפרש: יצחק ורבקה העמידו את עצמם זה מול זה. רבקה התפללה ואמרה:"מה אני ומה זכותי,אבל יצחק,צדיק בן צדיק,ראוי וזכאי לישועה." יצחק התפלל ואמר:"מה חידוש בכך שאני ירא שמים??? הרי כך חונכתי ע"י אבותיי, אבל רבקה נולדה וגדלה בבית בתואל ולבן הארמי ולמרות הכל נותרה צדקת ויראת שמים והרי היא,שהיא "כשושנה בין החוחים" ראויה היא להיפקד בזרע של קיימא. רבי לוי יצחק בעל "קדושת הלוי" מפרש: יצחק חשב שזכותה של רבקה גדולה מזכותו שלו. שהרי,היא התנתקה ממשפחתה וממולדתה ודבקה בבית אברהם ובו,ועל כן היא עומדת ניסיון מתמשך של התקדמות למעלה. והניסיון שלו,ניסיון העקדה הי´ה חד פעמי. ולכן התפלל "לנוכח אשתו"-שזכותה תעמוד להם. מיד אחרי אנחנו למדים איש ואישה זכו,שכינה ביניהם. אחרי ה"ויעתר של יצחק"-ההבנה שלו לאישתו. אחרי תפילתה של רבקה למען יצחק הם זכו: "ויעתר לוֹ ה´ ותהר רבקה אשתו..."

שימו לב כמה מיוחדת הפרשה.

תודה גדולה לעליזה שמביאה לנו פנינים. לכאורה, פרשה העוסקת ב "תולדות". אבל, כמו בכל פסוק בתורה שלנו, גם הפעם - פלא פלאים. איזו צניעות של כל צד מבני הזוג. כל אחד אומר: - " לא, לא בגללי מגיע לנו ילד, אלא בגלל בן הזוג המדהים שלי" כל אחד עוסק ב: לשבח את בן הזוג. ולא סתם לשבח. אלא שבח בדרגה גבוהה מאוד, ולמה זו דרגה גבוהה? כי זה קורה בזמן תפילה אישית, בזמן שאף אחד לא שומע את דברי המשבח. לפעמים אנחנו משבחים מישהו בפניו, או אומרים עליו דברי שבח כאשר אנו מדברים עם אחר, וזה נפלא וטוב. אבל לשבח מישהו בזמן תפילה, כאילו נטו שבח, בלי שום אינטרס - זה מדהים מדהים. (אולי אם היו מלמדים אותנו את הפרשה הזו בשיעורי תורה קצת לעומק, לא היינו כאן היום בפורום הזה
) ועוד קודם לכן, שימו לב איזה בעל מדהים היה יצחק: גם כשאישתו מבקשת ממנו משהו, למרות שבתוך תוכו הוא יודע שאין צורך לבצע זאת, הוא מבצע. למה? כי אישתי ביקשה ואני מכבד אותה, כי אם היא העלתה בפני את הרצון שלה - אני מכבד אותה ועושה זאת. זו כמובן דעתי האישית על הפרשה. שבת שלום לכולם.

עליזה 63

New member
אוי רחלי היפה והמתוקה

פה מפיק מרגליות יפתי אשריך שזכית לראות את זה כך. אגב אצל רוב הדתיים זה כך האשה זה הכתר של הבית. פעם איזה זוג דתי הזמין אותי לאיהם לערב שבת נשבעת לך רחלי הבעל חזר מהבית הכנסת עזר לאשה. שטף הכלים ישבו אחרי האוכל דיברו צחקו הגישו מטעמים חבל"ז העברתי כמה שעות בכיף. ולקחתי את זה מהם כך כל ערב שבת עם בני בית הכנסת,קידוש ארוחת ערב ויושבים ומדברים על הכל. עונג שבת נגמר המרדף. אתמול היתי באיזה מפגש קומונה של גרושים וכיוצ"ב. ואמרו לי הכי כיף בערב שבת אנחנו הולכים לרקוד להשתולל אמרתי להם אצלי נגמר המרדף די נהנית בשבת מהשקט. רחלי שבת שלום ומבורך ומלא אהבה אחותי היפה.

Mon951

New member
שבת שלום ונפלאה לכולנו ../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

אם אני לא מדךיקה נרות בשבת,לפחות על גביי הפורום חחח

ron68

New member
שבת משפחתית כיתתית

כוועד ההורים (היחידה ) בכיתתה של בתי אירגנתי היום לכיתה שבת שכולם יכולים לבוא עם המשפחה. נביא שקים למירוץ, חבל לתחרות משיכת חבל, כדורים, והילדים יביאו משחקי חברה. שמיכות לשבת על הדשא, וכיבוד קל. המטרה לגבש את הכיתה ואת המשפחות שכבר מכירות מכיתה א'. הם בכיתה ד' עתה. כולי תקווה שיבואו הרבה ילדים. בכל אופן אנחנו עושים את זה בגן שעשועים ליד בית הספר עם דשא. המטרה היא לעשות פעילויות שלא יצריכו מההורים הוצאה כספית. אספר לכם על הפעילות כשתסתיים.

ron68

New member
ובכן היתה שבת נעימה

ומאוד נחמדה. לא הגיעו הרבה ילדים, אבל הילדים הביאו משחקי חברה ושיחקו בדשא, תחרות עם השקים, ומשיכת חבל. בסך הכל היתה אוירה רגועה ונעימה. ההורים ישבו בצל ודיסקסו על דברים ברומו של עולם. היה שם גן ילדים שגם עשה גיבושון לילדי הגן ומשפחותיהם. אחלה בילוי בסך הכל. קצר וקולע בלי הרבה לוגיסטיקה.

למעלה