שבת קרה בחוץ אבל, חמה ב
וב
ים שלנו

שבת קרה בחוץ אבל, חמה ב
וב
ים שלנו

שרשור שבת בסימן ה
,
ו
ות של גשם יוצא לדרך. איזה כיף שחורף!!! ואיזה כיף ששבת!!! ואיזה כיף שראש חודש שבט בפתח ויורד גשם. הרבה פעמים קרה שבחודש הזה לא ירד כמעט גשם וברוך ה' השנה הולך שמח לפחות בנושא הזה.
שתהיה לכולנו שבת חמימה וטובה ויאללה לדרך.

מה אוכלים בשבת החורפית הזו אצלכם

אצלינו יהיה:
לערב:
סלט חצילים עם זיתים ושום.
קישואים עם גמבה, לימון ושמיר.
סלט תירס.
מרק גריסים ופטריות.
לכבוד ר"ח נכין צלי כתף עם תפו"א ועוד ירקות.
פירות ועוגה קנויה.
לצהריים:
סלטים מהערב.
מרק מהערב.
תודו שבטח חשבתם שאני הולכת לכתוב שיהיה חמין או עריסה אבל, לא, השבת לא יהיה לא חמין ולא עריסה כי החלטנו לגוון. יהיה צ'ילי קון קארנה (לא המתכון של אייל שני ממסטאר שף עם 30 מרכיבים אלא מתכון שלי עם הרבה הרבה פחות מרכיבים) ועל ידו או שתהיה מג'דרה אם אני אמצא מתכון עם כמויות נורמליות ולא לגדוד או אורז לבן.
קינוחים כמו בערב.
עכשיו תורכם.

שיר לכבוד שבת

השבת היתה לי קצת התלבטות. חשבתי לשים את השיר "שלג על עירי" שנקרא גם "פירות חמישה עשר" כי מצד אחד ירד היום שלג והוא מתאים למזג האויר וגם לחודש שבט אבל, מצד שני הוא גם מתאים לט"ו בשבט שיהיה בעוד שבועיים בעזרת ה', בסוף החלטתי לשים את השיר הזה ולט"ו בשבט יש לי רעיון אחר. אז הנה השיר עם המילים ותמונות יפות של ירושלים בשלג ותיהנו ממנו.

פינת ה

חוטהשני לא כאן (אני מקווה שהיא תהיה) אז אני אמליץ לכם על הספר "אלף שמשות זוהרות" של חאלד חוסייני. הספר מספר על הנשים באפגניסטן ואיך שמתייחסים אליהן, ואני מאד אהבתי אותו למרות שהסיפור בו ממש קשה והסוף לא הכי טוב עדיין בעיני הוא מצויין.

חוטהשני

New member
אני אישית ממש לא התחברתי לספר... התחלתי אותו המון פעמים והגעתי אולי לפרק השלישי עד שנטשתי ואם כבר הזכרת את אפגניסטן (אני עוד תקועה עם הספרים של השבועות הקודמים..לא היה לי זמן להתקדם כ"כ ולהגיע לספרים חדשים
) אז אני ממליצה בחום על הספר 'המסע של פרוונה'
הספר מתאר קורות לילדה הגדלה באפגניסטן בתקופת שלטון הטליבאן.

אבא שלה נכלא והיא צריכה לדאוג לפרסנת המשפחה - לכן היא מתחפשת לבן (לנשים ונערות אסור היה לעבוד...) בהמשך היא יוצאת לחפש את המשפחה שלה (המשפחה נסעה לאירוע ולא חזרה לעיר הבירה) ובדרך היא עוברת חוויות לא קלות....
ספר בהחלט מעניין - הספר מיועד לבני נוער - אבל גם מבוגרים יכולים להנות ממנו.

[קוריוז קטן...באחת השבתות שהתארחנו אצל הורי הבאתי את הספר ונתתי לאחיינית שלי לקרוא. כשהיא החזירה לי אותו אבא שלי אמר 'רגע...זה לא שלנו...' והתברר שגם להורי יש את הספר (הוא נמכר לפני שנתיים במבצע של ידיעות...) ואבי קרא אותו והסכים שזה בהחלט ספר טוב...]

שבת שלום וחודש טוב לכולם

שתהיה לכולנו שבת שלום של חום ושמחה וחודש טוב ושבט הם ראשי התיבות של המילים: שנתבשר בשורות טובות אמן!!! שבת שלום

רוזהלי

New member
ערב טוב

אצלנו ירד שלג מאתמול ועד הצהריים.
מחזה מלהיב ומרגש מאד.

רוזהלי

כן גם אנחנו נהנו מהשלג.היה יפה ומרגיע הילדים שיחקו למחרת יצא השמש והיה עוד יותר כיף.מה איתך?

למעלה