שבת שבת שבת, טוב עוד יומיים בעצם יום

שבת שבת שבת, טוב עוד יומיים בעצם יום

מה מתכננים?
רעיונות יתקבלו בשמחה
אני עוד רחוקה משם בראש הו כל כך אבל בפועל חמישי וזהו...

Dr T noki

New member
אני כמו שבוע שעבר - מנוטרלת מבישולים:-(

אבל יש לי משהו אופטימי להגיד לגבי אוכל צמחוני/טבעוני בזמן אשפוז:) ציפיתי שיהיה הרבה יותר גרוע ושהדבר היחידי שיהיה לאכול זה לחם. להפתעתי היו גם אופציות לא מעטות שהן צמחוניות ואף טבעוניות, גם לארוחת ערב שבד״כ מבוססת על ביצים ומוצרי חלב. היתה פסטה עם עדשים שחורות, ירוקים תירס ואפונה שאפילו היה לה טעם נחמד, מרק ירקות שאפשר להגדיר כטעים וסלט עם לפחות 4 ירקות וצבעים וכמובן פירה מיתולוגי (ולא מאבקה, לפי הטעם). זה בוודאי תלוי בית חולים אך לדעתי שיפור יפה בבישול אוכל שהוא גם מגוון וגם בריא יותר וכמובן גם יכול להתאים לצמחונים/טבעונים . לארוחת צהריים היתה אפשרות לקבל מנה צמחונית אם כי בסופו של דבר לא התנסיתי ולא יכולתי לומר מה היא היתה, אך העובדה שיש מודעות לצרכים האלו היא שיפור בפני עצמו. היו גם חלק מהמנות ללא גלוטן, אם כי לא רבות.

רפואה שלמה!

טוב לשמוע על שיפור בבי"ח - מקווה שאת כבר בבית ושדואגים לך.

אני מבשלת בינתיים צינון קל והבישולים יהיו קלים בהתאם.
נראה לי שאעשה שידור חוזר של מרק PHO של גידי, כי יש לי ציר מוכן במקפיא. זה הדבר היחיד שממש בא לי.

Dr T noki

New member
תרגישי טוב!

אני בבית והזמינו הכל טייק אווי.
הבוקר דווקא הייתה ארוחת בוקר של ביצה- גבינה- דיסה סטנדרטית...

אוקיי, התחלתי הכנות לפורים !

בישלתי את מלית הפרג ואקפיא אותה, כי הרבה יותר קל לעבוד עם מלית קרה.
אני עושה ניסיון של לחמניות מתערובת קמחים
מוציאה מהמקפיא את ה mince pies מדצמבר
תבשיל ממעט הירקות שנשארו במקרר.
כל השאר מהמקפיא

אצלנו אורחים

טחינה רגילה וטחינה ירוקה עם כוסברה מהגנה!
מטבוחה עם פלפל צהוב וחריף מגידול עצמי
סלט מחובזה בקטיף עצמי , צל ירוק ופרוסות זוקיני כהה, מאודים ואחר כך הצטרפו חצאי פרוסות תפוז, גרידת זנגויל טרי, צנוברים ופרוסות שקדים דקות. מלח פלפל שחור גרוס מיצלימון.
סלט קוביות של פלפל כתום, פלפל אדום, זוקיני כהה, לפת, קולרבי, גזר, צנוניות מיצלימון שמנזית מלח גב פלפל שחור גרוס מעט מעט סילן
צ'יפס קרוע ביד
אורז בסמטי נקי
לזניה שבבי סויה ים שכבה של גבינת טופו מוכנה בבית ועלי סלרי
מרק ירקות בקוביות קטנטנות עם שורש כורכום טרי ואורז מלא, קישוא בשלושה צבעים,שורש סלרי, גזר, ת"א
כרובית פרוסה ובטטה בתנור מוברשות בשמן זית עם מלח ושמרי בירה בנדיבות
חומוס תוצרת בית
שני כיכרות לחם גלוטן ושניים נטולים עמוסי גרעינים

Dr T noki

New member
אני מתה על החיבורים של הטעמים שלך

למעלה