ממה שמספרים שכני
כאן באזור
וגם ממה שאני מכירה שנים קורנית היא המועדפת
ייתכן שכשאין שכן היא נדירה יותר-אולי עקב קטיף יתר ,משתמשים בצתרה שיש לה ריח דומה
הציתרה חזקה וסיבית
גם מנסיונותי לשלב אותה בסלטים לא נהננו לעומת הקורנית המקורקפת.
"זַעֲתַר (ערבית زَعْتَر) הוא תערובת תבלינים שמוצאה במזרח התיכון. עיקרה של התערובת מורכב בדרך כלל מאזוב מצוי (Origanum syriacum), המכונה לעתים בשם "זעתר". בנוסף מצויים בזעתר, בריכוז נמוך יותר, קורנית מקורקפת (Thymus capitatus), בת קורנית פשוטה (Thymus vulgaris), צתרנית משובלת (Thymbra spicata) או צתרה וורודה (Satureja thymbra). בנוסף, מכיל הזעתר אוג הבורסקאים ("סומק"), פירות אלה ארצישראלית ("בוטום") וזרעי שומשום קלויים. לעתים מוסיפים לתערובת מלח, וזרעי שומר." זה מויקיפדיה
חיטטתי בערמות המתכונים ובכולם מצאתי קורנית
הכנת תערובת זעתר:
2 כפות של קורנית מיובשת(עדיף בבית)
2 כפות של אזוב מיובש(עדיף בבית)
1/2 כוס שומשום מלא
1/4 כוס אבקת סומק
2 כפות אורגנו מיובש
1 כפית מלח ים אטלנטי
הרבה בכלל מסתפקים באזוב בלבד
3 צרורות גדולים של זעתר שעבר ייבוש בשמש
1/2 כוס שומשום קלוי על מחבת יבשה ומקורר
1 כפית סומאק
1 כפית מלח
1 כף שמן זית
והנה המענה הכי הגיוני בעיני לשאלתך
"האזוב המצוי הינו צמח תבלין ומרפא מהחשובים ואולי החשוב ביותר באזורינו וברפואה העממית בארץ ובאזור. קיימים מינים הקרובים לאזוב כמו אזובית המדבר ("זועיטרי" בערבית), אזובית פשוטה הלא היא האורגנו ("אנראד" בערבית), האזובית התרבותית הלא היא המיורם (הנקרא בערבית "מרזנג'וש" או במצרים "בר דאוש"). לצידם גם מינים נוספים בעלי ריח דומה מהמשפחה כמו בת הקורנית הפשוטה הלא היא הטימין (ובערבית "זעתר אג'נביי"), בן האזוב הרפואי הנקרא באנגלית "היסופ" ובערבית "זועתרה", וכן הצתרה הוורודה, הצתרנית המשובלת והקורנית המקורקפת כולם תחת הכותרת "זעתר"/"אזוב".
אם כך, מה קובע עם איזה צמח עושים את תערובת הזעתר? האם הוא המיורם או הקורנית או אורגנו או אזוב או צתרה וכולי..? התשובה פשוטה: מה שקובע זה הצמח שליד המשתמש. בסמוך לכפר בו נולדת נמצאת התשובה לשאלה מהו צמח האזוב שתלמד ללקט ולהשתמש בו לבישול ולרפואה."
בקיצור זה מה שיש לי להוסיף על מה שאמרתי עד כה