שבת שחורה.

העין3

New member
שבת שחורה.

שבת בבוקר. בארבע בבוקר מצלצל הטלפון שלי אני קופץ כרימון הלם ... הבת שלי מבלה ואולי קרה משהו... לא רואה בלי המשקפיים כלום אז מחליט לענות לשיחה... בצידו השני של הקו בכי של ספק אישה ספק ילדה... אמא אמא היא מיבבת ... אין לי אמא יותר לקחו לי את אמא שלי... מנסה לעקל מה קורה סביבי ... רק לפני שעתיים וחצי נרדמתי אחרי בילוי מטורף ... מסתכל לצידי ורואה אישה שאני לא ממש מכיר נפגשנו בערב בפאב... קופץ מהמיטה ליוצא מהחדר ואופס גם לא ממש מכיר את הבית... הבכי בצידו השני של הקו ממשיך ללא הרף ... מי את אני שואל ובין הדמעות אני מצליח להבין זאת XXX ביתה הבכורה של אחת המטופלות שלי ... אישה שחלתה בסרטן לפני עשר שני וטופלה בטיפולים קשים אבל הבריאה... אבל לפני שנתיים חזרה לה המחלה הנוראית הזאת והפעם לא היה לה את הכוח להילחם יותר לא רצתה את המלחמה הזאת ואת הצלקות שהיא הותירה בה... ביקשה ממני רק להיות לידה ולעזור לה ברגעי המשבר. פעם בשבוע נפגשים קצת מתקשרים קצת מדברים ... יוצאים לקפה וחוזרים לשגרת החיים(אם אפשר לקרוא לזה חיים ). ניסיתי לדבר לליבה לשכנע אותה לא לוותר אפילו פגשתי את הרופא המטפל... אבל היא בשלה לא מוכנה יותר. שנתיים היא משכה ומשכה , הכינה הכל לפרידה ... סגרה את כל הפינות... השבוע היא כבר שכבה במחלקה בבית החולים לא יכולתי לבקר אותה... לא יכולתי לעמוד בזה. שיחררו אותה לביתה רק ביקשה למות במיטתה ... ביקרתי אותה אתמול בבוקר... ידעתי שזב הסוף הבנתי שזאת הפרידה אבל לא אמרתי מילה... יצאתי לדרך השעה כבר ארבע ועשרים... ניכנס לביתם... כבר יושבים חברים שכנים ומשפחה... לא יודע מה אומרים עכשיו איך מתנהגים ולמי פונים... מעולם לא פגשתי את משפחתה אבל איך שאני ניכנס פונה אלי נערה בת כשבע עשרה ומחבקת אותי ,,, אני מבין שזאת הבת הקטנה... היא אומרת לי תודה ומגישה לי מעטפה ביד שכתובה בה המילה ערן. פותח את המעטפה וכתובות בה המילים "ערן מלאך שלי אהבתי אוהבת ואוהב תמיד ... אל תאשים את עצמך זאת ההחלטה שלי. נסה בבקשה להסביר ובנות ולהיות לצידן. אוהבת אותך תמיד " XXX ואני קצת ישבתי קצת דיברתי ועכשיו אני בבית. מנותק מהעולם ... ניתקתי טלפונים ורק מנסה לעקל את הבוקר הזה אבל לא מצליח... יודע להתמודד עם הכל אבל לא עם המוות ... מלאך שלי תן לי את הכוח לעבור את זה ולעזור לבנות היפות שלה לעבור את המשבר הגדול בחייהן . שבת שלום. ערן.

קיסרית01

New member
../images/Emo201.gif../images/Emo201.gif../images/Emo201.gif אני כל כך מבינה אותך../images/Emo7.gif

ערן, אתה תמצא את הדרך להתחזק ואני מקווה שאצליח לתמוך בך מפה. קבל סיפור קצר.....אני איבדתי את אחותי ואת אבא שלי באותה הדרך......... זו אני שקיבלתי את הבשורה על המחלה של אבי - לבדי עמדתי (ישבתי) מול הרופאים... הילדה הכי קטנה במשפחה. בת זקונים של אבי. הרגשתי שאני נופלת אחרי מות אחותי קיבלתי את הבשורה על מחלת אבי .... חודש וחצי אחרי החזקתי את ידו בנשימתו האחרונה כאשר כולנו לידו. היום כל פעם כאשר אני נזכרת בו אין בי עצב זה מדהים אני מחייכת חיוך גדול ואושר וחום ואהבה גדולה מציפה אותי זה איכשהו התהפך לי.... כל הזיכרונות והצחוקים והאהבה צפה וחובקת אותי וממש נעים לי לחשוב עליו הלוואי שתמצא את הדרך שהכל יתהפך לך והזיכרון יהפוך לחיוכים ולא לעצב ויהיה לך כבר נעים קבל ממני אהבה וחוזק וחיבוקים
המלאכים יחזקו אותך ויחבקו אותך גם הם כי אתה מבורך גם בארץ וגם בשמים

bougie

New member
../images/Emo201.gif קבל חיבוק גדול ועוטף..../images/Emo201.gif

ערן היקר, המוות קשה, קשה למשפחה חברים.... קשה לקבל ולהתרגל לכך שאדם אהוב ויקר - אינו בסביבה, שלא שומעים את קולו, מרגישים את מגעו.. אבל אנו יודעים שברוחו ונשמתו, הוא עדיין איתנו - לפעמים רואים ומרגישים ולפעמים לא. אם נאמין שזה בסה"כ שינוי מצב - אולי... יהיה קל יותר להכיל את הכאב ולהשלים עם האובדן. זאת רק דרכי להתמודד עם מוות... קבל שוב חיבוק גדול גדול גדול

mikilk

Active member
../images/Emo201.gif ערן - מחזקת אותך |נרו|

כל כך מוכר.... ליוינו את גיסתי 8 שנים בעליות וירידות, נסענו איתה לגרמניה לטיפלים ארוכים וקשים - שנתיים של הלוך חזור - מתוכם גם אני הייתי איתה מספר פעמים. היא גססה בבית כשכולנו לידה, לא לפני שהספיקה להתקשר במשך שבוע לכל המשפחה והחברים לומר כמה היא אוהבת ומעריכה... נפטרה בבית כשילדיה סביבה... היום - 4 שנים אחרי - אני עדיין מקבלת ממנה הנחיות והוראות
כן, כשיש משהו חשוב - היא באה בחלום עם הוראות... לפחות אני יודעת שהאנשים האומללים האלה הגיעו לשלווה שכל כך היתהנחוצה להם - ושהם עדיין איתנו!

חדשה7

New member
המוות הולך איתנו יד ביד. הוא כל הזמן נמצא

והוא לא רע. המוות הינו חלק מהחיים. אכן הוא מכאיב לנו כשהוא לוקח משהו 'שלנו', הוא מפחיד אותנו כשהוא מופיע פתאום ללא אזהרה וגם עם אזהרה. אנחנו לא אוהבים אותו. מה יש לאהוב בו? הוא כ"כ מסתורי, לא ברור ולא ידוע. משהו שחור שבא ולוקח מסביבנו את שאנו אוהבים. כשאנו רואים את מדרך רגלו של המוות אנו נחרדים - שמה.. אולי... חס וחלילה... טפו, טפו, טפו. אבל אפשר לראות את המוות כיותר ניטרלי. כשהוא בא זה לא אישי. הוא ממלא את מבוקשנו הסמויות ביותר. אם היינו ערים עמוקות לעצמנו ולסביבה, היינו בגדול מבינים את 'עבודת המוות'. המוות הוא כמו פועל - אומרים לו "לך ותביא את X שמבקש לסיים את עבודתו עכשיו". והפועל הזה מגיע ואוסף את הסחורה. הוא ממלא ומגשים את רצוננו. הבעיה שאנו לא מודעים למה שאנו באמת רוצים. אנו נאחזים חזק בחומר - בבית, בעבודה, בכסף, במעמד ואפילו בגופנו. אך שום דבר אינו שלנו ממש חוץ מאשר הדבר הזה שמתבונן, אולי הנשמה ועוד שמות אחרים ושונים. ברמה עמוקה אנו יודעים הרבה מאוד - וכל דבר שנעשה הוא נכון ביותר בגלל שאנו ביקשנו זאת. ולאחר הנאום הארוך הזה - ערן היקר - אתה מתמודד כל כך יפה ועכשיו אתה אוגר כוחות, ממכלול הכוחות האדירים שבך - כדי להמשיך ולעזור הלאה, לבנות היפות שלה. אתה נפלא כמו שאתה ויכול להכיל את המצב ולהקרין מהאנרגיה ומהכוחות שלך לזקוקים לזה. בתוכך פנימה אתה נצחי ומהמעין האינסופי שבך אתה ממשיך להזרים עוד מעוד מהרוח הנצחית. בהרבה אור ואהבה.

Israelit BeChul

New member
חדשה 7

מאוד מעניין מה שכתבת על המוות. הייתי שמחה אם תוכלי להרחיב על הנושא, במיוחד מה שכתבת על: אבל אפשר לראות את המוות כיותר ניטרלי. כשהוא בא זה לא אישי. הוא ממלא את מבוקשנו הסמויות ביותר. אם היינו ערים עמוקות לעצמנו ולסביבה, היינו בגדול מבינים את 'עבודת המוות'. השנה הוא ביקר אצלי אבל רק ככה, מרחוק, כאות אזהרה, ב"ה, ואני מנסה\מקווה להאמין שהוא עזב לעוד שנים רבות, (לאונרדו אומרת שכן, וגם ערן טען שכך בתקשור עקיף) אך בכל זאת הפחדים עולים וצצים וגוברים על הכל לפעמים... אז מאוד מעניין מה שכתבת והייתי רוצה לשמוע עוד אם לא אכפת לך... ולערן אני שולחת המון חיזוקים ויודעת, שעם אינטואיציות כמו שלך, תדע בדיוק מה ואיך להגיד\לעשות עם הבנות המתוקות (שליבי איתן)- הלוואי וגם לי היה "ערן" משלי כשחוויתי אובדנות בגיל צעיר. ת ב ו ר ך!!! השעה כבר מאווווווווחרת- ליל מנוחה לכולנו. X

קיסרית01

New member
../images/Emo40.gif ועוד דבר קטן

ערן, אם תחשוב על איזושהי דרך בה אתה חושב שאני יכולה לעזור עם הבנות, אנא, אל תהסס לפנות אלי.... אני חושבת שאולי יש לי גישה .... בעצם עם היכולות שלך אתה יודע כבר מה יש לי ומה אני יכולה או לא בכל אופן אם תרצה אני פה....

seagalv

New member
פרידה זה דבר קשה לאלו הנשארים מאחור

תמיד כשאנחנו נפרדים מאדם אהוב מאוד כואב לנו, הגעגועים "הורגים" אותנו לאט לאט.ולא תמיד הזמן עושה את שלו - אתה פשוט לומד לחיות עם הגעגוע והחוסר. אבל אני בטוחה שהחברה שלך לא הייתה רוצה שאתה והילדים שלה יחיו בעצב מהיום והלאה, אני בטוחה שהיא רוצה שתחיו את החיים בשמחה ובאושר. נשמע שהיא הייתה מאוד אישה מאוד חכמה מאחר והיא נתנה לכם הזדמנות להיפרד כמו שצריך, ולהגיד את כל שצריך להגיד אחד לשני- וזוהי מתנה גדולה מאוד לכל אלו הנשארים מאחור. יש לזכור שהיא כבר לא סובלת לא פיזית ולא נפשית,נשמתה של החברה שלך נמצאת במקום כ"כ טוב, היא מוקפת באהבה גדולה, בסביבה של נשמות שאהבו אותה בחיים האלו ובחיים הקודמים שלה.והיא תחזור לכאן בגלגול חדש אולי אפילו יותר טוב מהגלגול הזה. שלא תדעו עוד צער, אם יש משהו שאפשר לעשות לך ולמשפחה שלה אשמח לעזור. אני מכירה גם מישהי שהיא מעין יועצת אבל אם תיצטרכו..

רותי 11

New member
העין3 היקר - קבל חיבוק חיזוק

נכון שפרדות זה דבר לא קל ועל אחת כמה וכמה פרידה כזאת. אני שולחת לך חיבוק מחזק ומנחם ושלא תתעורר שוב לדברים כאלה ושתדע רק טוב ואור בחייך

ערן יקר, ליבי איתך../images/Emo24.gif

לוקח זמן להכיל מצב שכזה, עם בקשה לתמוך בבנות. לומר לך שזה יעבור להן, לא אוכל, כי גם לי נפטרה אמא בהיותי בת 20 , ואחותי הצעירה בת 12. אמא זו אמא, ולמלאכים כמוך תמיד יהיה כוח להתמודד , תמיד מלאכים יהיו לצידך ויכוונו אותך. שהמשפחה לא תדע יותר צער וחיזוק ענק לך, אור ואהבה אריאלה

לים34

New member
../images/Emo140.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo140.gif

rasha911

New member
לים 34, יש הבדל בין זה../images/Emo201.gif לבין זה../images/Emo24.gif !

העין3

New member
שבוע טוב ותודה רבה לכם על כל החיזוקים.

אין לכם מושג כמה הם עזרו לי לעבור את השבת השחורה הזאת. התברר לי היום שאני הולך לטפל במשפחה שלמה למשך השבועות הקרובים ... משפחה מפורקת ושבורה... מחר זה מתחיל הכל בבית הקברות ומשם אחרי שיבינו מול מה הם עומדים תתחיל העבודה שלי... האבא של הבנות יצא כבר הבוקר מאחת ממדינות אירופה לארץ ואני לא יודע עד כמה הוא יוכל לעזור לי אבל כולי תקווה ... בכל מקרה תנצלו אותי לשאלות השבוע כי מיד במוצאי שבת הבאה אני יורד עם הבנות של המנוחה והילדים שלי לאילת לשבוע שלם... שם רחוק מכולם מהבית ומהחברים אני מאמין שאוכל לטפל בהן בצורה מרוכזת ובליווי של חבר טוב שהוא פסיכולוג . תודה רבה ושבוע טוב. אוהב אתכם ערן

privacy blocked

New member
נשמה שלי אני שולחת לך משהו בפרטי...

בזמנך הפנוי... אשמח אם תוכל לענות לי

למעלה