שבת שלום. אולי תוכלו לעזור לי

שבת שלום. אולי תוכלו לעזור לי

אתמול שתיתי מרק רותח- כי רציתי לבדוק אם הוספתי מספיק אבקת מרק. כבלי כוונה בלעתי חתיכת גזר שהיתה רותחת מאוד מאוד. כעת, כואב לי נורא הגרון ובית החזה. האם זה קשור לכך ששתיתי מרק רותח? אם כן, האם יש משהו שניתן לעשות על מנת להקל על העניין? זה מאוד כואב...תודה לכם על עזרתכם ושתהיה שבת שלום. שירלי

שרלי שלום ותודה שבאת חיכיתי לך.

שתי משקאות חמים במיוחד, שתי משקה תוסס אך לא קר. שתי בזיפים. אם יכאב לא נורא זה יבריא מהר. אם נראה לך שזה בעייתי במיוחד גשי למרכז רפואי קרוב. בוודאי שזה קשור אלא אם כן זה מוכר לך עוד מקודם ואז זה סיפור אחר לגמרי. מעניין סיפורך כי בעת האחרונה אנו עוסקים כאן בין השאר גם בנושאי חום כוויות ושריפות. כמו כן אני שואל את עצמי הלאה מכך - אתמול קרה לי מה שקרה לך ( כלבך שנדרס ב 11/03 תנחומי) רק שלמרבה השמחה בייגלה שרד וכאילו לא היה דבר. כתבתי על זה אמש. מדהים החיבור הזה. תשארי בסביבה. וספרי מה קרה. ברכות ושפע מכל טוב. אלישוע.

היי אלישוע

ראשית, מודה לך על תשובתך. ז"א, שעליי לשתות כל משקה מוגז אבל לא קר? חשבתי שעליי לשתות דבריםן קרים כדי לקרר את הכוויה. מעולם לא קרה לי דבר כזה. בקשר לכלב שלך - אני שמחה בשבילך שהוא שרד. מכל הלב. את מה שאני עברתי לא הייתי מאחלת לאף אחד. מעניין אך לדעת, היכן ומתי קראת את הסיפור על הכלב שלי?

היי אלישוע

אז אני רוצה להבין- אם יש לי כוויה בגרון, עליי לשתות משקאות כמו תה, קפה חמים??? אם זה כך, אעשה זאת. בכל מקרה, אתה מטפל גם באופן פרטי? אשמח לבוא לטיפול הומאופטי. תודה, שירלי

enatti

New member
חום מטפל בחום

בהומיאופתיה אומרים ש"דומה בדומה מרפא" ולכן לדוגמא במקרי כוויה במטבח הביתי למשל, מומלץ לקרב בזריזות את המקום הכווי אל מקור החום. זה עובד באופן מדהים, מנסיוני ומנסיונם של רבים אחרים ולכן אלישוע המליץ לך על שתיה חמה לאחר כויה משתיה חמה. כל טוב ענת

לא ניסיתי ומקווה שלא אזדקק

אבל משו לא מסתדר לי....אם במקרה של כוייה אוסיף עוד חום הכוייה תתפשט, לא? מוזר ומעניין רפואה שלמה

enatti

New member
זהו שלא

הכוונה היא לקרב את המקום הפגוע למקור החום ולא להצמיד אותו... הבעל שלי הוא שף ומנוסה מאוד בנושא. לצערו הוא נכווה פעמים רבות משמן רותח למשל, ומאז שאימץ לעצמו את הפטנט הנ"ל הוא מקרב את היד למשל חזרה לשמן המבעבע והכוויה בכלל לא טורחת להופיע אלא נעלמת לה. מעניין לאללה.

ונדגיש שוב את הברור מאליו

כוויה מטפלים בעזרת חום וכמה שיותר קרוב לאירוע עצמו. כל מקור חום יכול להיות טוב אפילו מצת או נר, או כיריים ומגהץ, ובמקרה של שירלי משקאות חמים או תוססים, או אפילו אותו מרק חם. למעשה מה שהיתה שירלי צריכה לעשות באותו הרגע זה להמשיך לשתות בזהירות מהמרק החם ולאחר שהתקרר מעט. אין הכוונה חלילה להכניס את האיבר שניכווה חזרה לאש או לשמן הרותח, כי זה מה שנוטים לדמיין שכוונתנו היא, ולכן הרעיון נשמע מרתיע.

אולי במקרה הזה יש לזה גם הסבר

"הגיוני" שהרי הגוף מגיב לכוויה כמו לטראומה. אם אני מכניס את היד ישר למים קרים, אז הטראומה נשארת. אם אני מקרב למקור חמים אז הגוף אומר לעצמו - אה... יש כאן משהו חדש להתרגל אליו ולא אויב אכזר שיש להשמידו.... אולי... ליל מנוחה

enatti

New member
משהו משהו

הרעיון נפלא ממש! אהבתי מאוד מאוד! ענת

לא ! וזה מה שקשה לתפוס.

לא מדובר בלהמשיך לשרוף את המקום אלא לחמם עד גבול הכאב ואז לסגת וחוזר חלילה כמה וכמה פעמים. כאשר הגוף נתקף באירוע מהיר וטראומתי כמו כוויה הוא אינו יודע לתת תשובה מיידית. אבל אם עושים זאת באופן מתון והדרגתי הוא לומד להגיב אל החום, וכל למנוע את כל השלפוחיות והכאבים הנילווים לכוויה. צריך להבין שהשלפוחית הנוצרת במגע עם האש היא התגובה האוטומטית וההסטרית של הגוף זהו נוזל שהגוף מפריש מכלי הדם אל המקום על מנת לעצור את זרימת החום פנימה אל המרכז. אז חימום המקום הוא כמו מתן חיסון מקומי לרקמות. תוך מנת חום או שתיים הוא מרסן את תגובתו ומגיב בפרופורציה. כמובן שהכל תלוי בחומרת הפגיעה. אך בכל מקרה עדיפה גישה הומיאופתית. בגישה האנטיפתית מומלץ על טיפול בקור לא סתם קור אפילו קרח. בהתחלה זה מקפיא ומרגיע את הרקמות אך לא את תגובת מערכת החיסון, וקרוב לוודאי שמספר שעות או יום למחרת נתעורר עם שלפוחית וימי החלמה מבעסים.

אליש איפה הסיפור על ביגלה

בפורום הזה? עברתי לאינטרנט איטי ולא מצליחה לקרוא הכל

למעלה