שבת שלום, איש איש ותוכניותיו לשבת.

סוף סוף , סוף שבוע |../images/Emo176.gif

בוקר טוב ....
השבוע ייצגנו את תושבי הפורום ( ציפור לילה, וומן 10 ואנוכי ) בארוע מחווה למחברי ספרי הבשול , גיל חובב, בני סיידא והיורשת לבית רות סירקיס , תמי . באולם דחוס בקמפוס המכללה בראשל"צ , ספר כל אחד מהדוברים חוויות על הדרך להוצאת ספר בישול. המסקנה הכי מענינת שנשמעה שם ואיתה הזדהתי היא שלא משנה כמה ספרי בישול תקנו, בסוף תחזרו לבשל את האוכל המוכר לכם! וואלה צדקו ... יש לי אוסף לא גדול של ספרי בישול שהתפתתי לקנות בעיקר בשל התמונות , אבל חוץ מ 2 ספרי בישול ,האחד של בני סיידא מאפים פיקנטיים , וספרה של נירה שוייאר עוגות , כל השאר שוכבים מיותמים! השניים האלו מוצלחים לטעמי ומוצאים במהדורות חדשות מידי שבוע ספר בשל העובדה הבסיסית הפשוטה והיא ....... שלא צריך הכנות מיוחדות על מנת להכין את המתכונים. אם אתם מאורגנים בקניות הרי שאם תחליטו על מתכון מתוכם יש סבירות גבוהה שכל המצרכים נמצאים בהשג יד. וזה לדעתי סודו של ספר בשול מוצלח! ובנוסף התמונות שם הן לא בחזקת פטה מורגנה המושגות בעזרת פוטו שופ , הן מציאותיות . ואם תכינו על פי המתכונים הלא מסובכים, כך בדיוק יצא גם אצלכם
אז עכשף אחרי שדברנו על אוכל הנה מתכון קלי קלוט לשבת מבוסס על מתכון שערכתי לו מקצה שיפורים מספרו של בני סיידא , ויוגש אצלנו היום ..... חבילה בצק עלים ....(מזתומרת אין לכם בבית? .......תתרגלו להחזיק במקפיא , אפשר לעשות ממנו מלאן מתכונים במהירות במיוחד עכשף בחדשי הקיץ הלוהטים) 2 בצלים קצוצים , לטגנם קלות 1 קופסת פטריות חתוכות לאדות עם הבצל הנ"ל 1/2 כוס זיתים ירוקים קצוצים 1 קופסת גבינת קוטג' 1 גבינת שמנת 5% קצת גבינה צהובה מגוררת 2 ביצים 2 כפות קמח גביע יוגורט או שמנת גביע מוכן של סלט חצילים קלויים בטעם טבעי אפשר להוסיף פטרוזיליה קצוצה או בזילקום למי שאוהב מלח פלפל שחור לפי הטעם, ואני מגניבה כף מרק פטריות לערבב הכל היטב ...... לרפד תבנית פיירקס משומנת בבצק עלים ,להשאיר שוליים (אם תרצו לעשות רושם ניתן להכין את הנ"ל כמאפינס) לצקת את המילוי לכסות בעלה נוסף לחברו בעזרת צביטות לשולי בצק הבסיס להבריש בביצה לחורר במזלג פה ושם לפזר שומשומין ולאשפז בתנור חם בערך חצי שעה עד שהעסק מזהיב היטב. תוכלו להחליף את הגבינות בבשר טחון+ צנוברים שאידתם תחילה עם בצל , תוכלו לצרף פלפלים קלויים קצוצים למילוי בקיצור השמיים הם הגבול.... זה רק נראה מסובך , אבל מקסימום 15 דק' עבודה! באחריות. ולפני פיזור תרשו לי להרים
לרון חולדאי , שלא נכנע לסחטנות לבטל את מצעד הגאווה שייערך היום בתל אביב. למי הם מפריעים? מצידי שכל יום מגדר אחר יעלה על משאיות, ילך ברחובות ישיר וירקוד, זה עדיף בעיני מאותו נוער הגבעות הפנטי , שגורר אותנו לאלימות.
הגיטע שבאס, ואתם מוזמנים לשפוך כאן מתכונים לשבת , אבל דיר בלאק רק קלילים ......
נ.ב. תתחילו לארוז שבת הבאה ב"ה נפגשים
 
הכנתי להיום, חוסל בערב אתמול ../images/Emo10.gif

פשטידת חצילים בטטות וסלומון מעושן/ כרגיל...מהבלוג של קיצי. 2 בטטות קלופת חתוכות לקוביות 1 בצל 2 חצילים 200 גרם סלמון מעושן פרוס 2-3 שיני שום 500 גרם בצק עלים מרודד (להכנת 2 יחידות) 1 ביצה את הבטטות מרתיחים עד שרכות והופכים למחית. את החצילים מטגנים < אפיתי בתנור עם קצת שמן זית > שכבה חצילים מעל סלומון מעל בטטות הכל בבצק עלים מרוח בביצה < ריססתי בספריי שמן >
 

אנפה2

New member
שבת שלום, איש איש ותוכניותיו לשבת.

למטיילים תהנו ותקחו הרבה מים. למארחים לא לעבוד קשה מדי על מנת שגם אתם תהנו מהאירוח. אנחנו מארחים היום. בתפריט בשרים על האש, אנטריקוט, פרגיות עוף, לבבות ונקנקיות, כן יש מי שאוהב אצלנו נקנקיות על האש. תוספות, אנטי פסטי בתנור, כרובית, תפ"א, חצילים קישואים בשמן זית ורוזמרין. סלט מיונז, חצילים על האש במיונז, חומוס, חמוצים סיניים, שזה כרוב , גזר, פלפל אדום ומלפפונים. קינוח, אבטיח , מלון, ויש עוגת גבינה למי שלא שומר (אנחנו שומרים כשרות), קפה, תה עם נענע ולימונית מהאדניות שאני מטפחת במרפסת השמש המדהימה שלנו.
 

maybesure

New member
../images/Emo178.gifאף אחד לא ייצא רעב

אצלכם
הכל הכל את הכנת?? אנחנו מתארחים היום, יהיו בשרים על המנגל - אין לי מושג מה כי זה באחריות המארחים ואנחנו לא אוכלים ממילא בשר. יהיו סלטים, ופסטה מוקפצת בירקות שהמארחים מכינים. אני מביאה איתי ירקות משופדים מתובלים, טבעול, וחצילים ברוטב עגבניות שהאיש לי החורזת נדלק עליהם בטיול שעבר. והאישלי אפה כיסוני שמרים ממולאים פרג - מדהימים!!! ניקח איתנו גם. נהיה 17 אנשים כולל בני נוער. שבת נפלאה לכולם
 

אנפה2

New member
woow איזה יופי של דברים.

את המתכון של החצילים במיץ עגבניות אני מבקשת, אני חולה על חצילים. לגבי הסלטים וכל השאר, אז כן אני מכינה הכל לבד מלבד סלט החומוס. בטוח שלא נצא רעבים ואת השאריות החברה לוקחים תמיד הביתה.
 

maybesure

New member
בבקשה - מתכון חצילים ברוטב עגבניות

קולפים חציל בפסי אורך ז"א משאירים כ 4 פסי אורך קליפה. אפשר גם לקלוף את כל החציל. פורסים את החצילים לפרוסות בעובי כסנטימטר. מכינים בקערה בלילה מ 1 ביצה 2-3 כפות קמח, מעט מלח מים מערבבים היטב, מוסיפים בהדרגה מים עד סמיכות כמו שמנת. בצלחת נפרדת מכינים פירורי לחם מתובלים במעט אבקת שום ומעט מלח. מחממים שמן במחבת, טובלים כל פרוסת חציל בבלילה ואח"כ בפירורי הלחם ומטגנים. מוציאים על נייר סופג. מכינים רוטב עגבניות מ 3 כפות מלאות רסק עגבניות 3-4 שיני שום פרוסות דק כפית מחוקה פפריקה, מעט פלפל שחור, מלח וסוכר. מעט שמן זית. 2 כוסות מים רותחים. מחממים את שמן הזית, מטגנים קלות את פרוסות השום, מוסיפים כפית סוכר, חצי כפית מלח, פלפל ופפריקה ומערבבים היטב. מוסיפים את רסק העגבניות ומעבברים היטב מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ומערבבים היטב. מבשלים כ10 דקות על אש נמוכה. מתקנים תיבול אם צריך. מכבים אש. מכניסים וטובלים היטב את פרוסות החצילים ברוטב. ממתינים מספר דקות לספיגת הרוטב אפשר להגיש חם או קר. ניתן לחמום במיקרוגל.
 

maybesure

New member
ואגב חומוס

אני לא מסוגלת לאכול את התעשייתי הנמכר בסופרים. משום סוג ובשום אריזה/משקל. מכינה לבד בקלי קלות מקופסת שימורי חומוס, כף טחינה גולמית, שום, מלח, פלפל, לפעמים מוסיפה כמון, מים ומעט מיץ לימון - הכל בבלנדר מוט. לפעמים מוסיפה גם פטרוזיליה. יש המוסיפים שמן זית. אני נמנעת - לטעמי יש מספיק שמן מהטחינה. לפעמים כשממש בא לי להשקיע או כשצריכה כמות ענקית - מבשלת גרגרי חומוס יבשים לאחר השריה. כנ"ל טחינה - לא קונה סלט טחינה מוכן בסופר, מכינה לבד מטחינה גולמית. פי אלף יותר טעים ויותר אמיתי.
 
../images/Emo45.gif אבל בהסתייגות....

בקופסאות שימורים יש בדרך כלל חומר משמר אני עברתי להשתמש בחומוס הקפוא של סנפרוסט ,שהוא חצי מבושל ועבר תהליך של הוצאת גזים.
 
אני מבשלת ומקפיאה

מבשלת שקית שלמה בסיר לחץ. מקפיאה גרגרים + מי בישול בכלים קטנים. כל פעם שנגמר, מפשירה מנה ומכינה!
 

maybesure

New member
אח..אח.. החומוס שלך הזכור לטוב

מהטיול לנחל השופט ועמק השלום. יאמי!!! אין עליו!
 

kdr

New member
היה מיעולה

התנחלנו אחרי האוכל, לא יכולנו לזוז. היה פשוט ובסיסי: סלט ערבי, תירס פטריות ומיונז, פרוסות מלפפון עם שמיר ומיונז, חצילים על האש, צ'יפס בתנור, פרגיות, כנפיים וקינוח עוגיות פיצפוצי שוקולד. תענוג
 

Ofra m

New member
איזה כיף לכם אנשים,אנחנו היינו בבית

אכלנו נחנו הכנתי לילדודס פנקייקס נחמד כזה לאט שאנטי
 
אני בחובות עמוקים

מנסה למצוא זמן לזה....בין עוד כל מיני דברים שאני דוחה. מבטיחה למצוא זמן וכמה תמונות! וגם לגבי הדברים האחרים.
 

maybesure

New member
למעשה מאז עידן האינטרנט

ופרסום תכניות אוכל למיניהן באתרי אינטרנט, מתכונים ואף ספרים שלמים שעוברים במייל - אין שום צורך לקנות ספרי בישול. ובכל זאת אנחנו עוד קונים פה ושם.. למה? כי חייבים את הדפים האמיתיים, את התמונות, את ההסברים וההרגשה של ספר.
 

אנפה2

New member
תודה על מתכון החצילים, בצק העלים שלך שוקו

קצת יותר מדי אלמנטים מופיעים בו, אני עושה את זה רק עם גבינות תרד וביצה, בצורת גליל יוצא נהדר ומרשים, אפשר למרוח ביצה ועל זה שומשום ואז לחתוך אלכסונים נראה כאילו הרגע נקנה. יאלה הולכת שלופען העיניים נעצמות לי.
 
למעלה