שבת שלום .אני בתחילה מתנצל .אני מחפש

שבת שלום .אני בתחילה מתנצל .אני מחפש

שבת שלום.
אני מחפש הודית הבקיעה במאכלים או משהי שמכירה ?
תודה מאיר
 

yair_bar

New member
מנהל
מאיר היקר

אתה מחפש מישהי שתבשל או לשאול שאלה בנוגע למאכל/מתכון?
&nbsp
&nbsp
 
שבוע טוב.כן אני מחפש מתכון ,ראיתי באינטרנט הרבה

בוקר טוב.
כן אני מבקש מאותה האשה עזרה בנושא.
אספר לך מה זכור לי מילדות ,קצת מוזר הסיפור אבל נעשה בהומור .
הזמן פורים הרבה חברים צעירים ומבוגרים ממני הינו ממתינים בקוצר רוח לקינוח הזה.
אותה האשה עליה השלום היתה מכינה את המעדן שהיה טבול סירופ נפלא ופעם אחת היא קנתה סיר לילה (היו דברים כאלה) חדש מאמיאל ומלאה את הסיר בקופתאות נפלאות והרבה סירופ ויצאה מהבית שבידה הסיר וכף וכל אחד קיבל בתור מופתי אחד שצף בסירופ לפה והינו מתענגים על המעדן.
במוקר המעדן הוא בגדול קצת קטן מפינג פונג ,אבל האשה היקרה הכינה אותו מאורך שברגע הראשון זה מגעיל כי זה נראה כמו קיקי .
העיקר המעדן נקרא "ריסי גולה" שעשוי מאבקת חלב בשפע (נשלחו לנו מארה"ב בשקים שזה שמיש את הורנו לתת לנו חלב ,למרות הגידלנו כבשים ועזים שטעמים די חריף) .
יש מתכון אבל לדעתי הוא לא מקורי אלא חיקוי ונעשה לא כמו המקור.
זה כדורי אבקת חלב המטוגן בשמן ותבול בסירופ מתוק.
אגב היום קשה מאוד להשיג אבקת חלב כשר ועם משיגים המחיר כמו קרט זהב ממש מוגזים.
ולכן אני מחפש אשה הודית שתבקש מאישה מבוגרת את המתכון עבורי.
אגב חיפשתי אצל רינה שהיא קרובה רחוקה למשפחה שלי ולא מצאתי דבר בנושא.
רינה היא חצי הודית וחצי עירקית בעוד שאני ממוצא עירקי ויליד הודו ,הורי עירקים שהגרו לבורמה בשנת 1900 ומשם נדדו להודו מכאן שחצי אחי ואחיותי חלקים מבורמה וחלקים מהודו ונוספת צברית .
היו מאכלים שהיו נהוגים בברומה והם טעמים,למשל קארי דגים יבשים חריפים עם אורז לבן.
ואין להשיג דגים יבשים כאלה בארץ ,הם היו רצועות דגים מיובשים .
מאיר כרמיאל
 

TCHM

New member
הלכתי למחברת "זכרונות מהודו" שלי....

בזמנו כל המתכונים והחוויות נרשמו במחברת, מצאתי שני איזכורים
למנה שציינת אבל בשמות אחרים - גולב זמון, ראסגולה.
התוצאה דומה למרות שהרכב החומרים מעט שונה אבל בשניהם
יש מרכיב אבקת חלב רזה, כדורים מטוגנים עד להזהבה ומושרים
בסירופ סוכר מתובל מעט במי וורדים והל.
לא הכנתי מעולם מכיוון שרמת המתיקות לא לטעמנו.
האם לזה הכוונה?
 

yair_bar

New member
מנהל
מאיר, אתה זוכר אם הכופתאות היו מטוגנות לפני הטבילה בסירופ?

ראיתי עכשיו כמה גרסאות בהן מטגנים קודם וכמה גרסאות שפשוט מכניסים את הכופתאות לתוך הסירופ והן מתבשלות בסירופ עצמו
 

raya

Well-known member
אני יכולה לשאול את החבר ההודי שלנו....
אולי הוא, או האמא שלו, מכירים את המתכון.
הוא גר 120 ק"מ מפונה.
אנסה לשלוח לו מייל.
רעיה
 

raya

Well-known member
ושאלה נוספת - איך כותבים את שם המאכל
כתבתי בגוגל risi gula ולא קבלתי תוצאות שנראות לענין.
 
חזרתי זה אתה מאיסוף מרווה בהר

שלום.
נסעתי להר וקטפתי מרווה לתה.
אני מיבש אותה והיא טעימה מאוד לתה.
מאיר כרמיאל
 
למעלה