שבת שלום אנשים

שבת שלום אנשים

אז מה דעתכם?
מה הייתם מוכנים לעשות אם הייתם נתקלים בהפגנה שלא לרוחכם והייתם מוכרחים להביע את דעתכם בדרך כזאת או אחרת?
http://www.mako.co.il/hix/Article-e5b7d8d36ac9a31006.htm&sCh=3d385dd2dd5d4110&pId=258168615

ועכשיו, כששקט עכשיו,
וריחות התבשילים מהמרפסת של השכנה
עולים באפי,
אני יושבת לי לתומי ובוהה בתמונות מרצדות,
וחושבת על הילדות היפות המתנשקות,
משהו בי שמח עכשיו.

http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=QsY066wa08E&NR=1

שבת שלום לכולם

Aronsona

New member
שבת שלום יחפונת. למה לא לרוחנו?

למה מוכרחים להביע את דעתנו?

אה שאלה טובה

לאיזו אסכולה אתה שייך? לאלה אשר רוטנים בשקט בליבם או מקסימום בחוג המשפחה, או לאלה שמרגישים צורך לצאת החוצה ולהביע מחאה ואף מעזים לקחת יוזמה ולהביע אותה בדרך כלשהי?
אני לדוגמא, מלאת התפעלות מהמעשה של הבנות. כמו כן מהילדה הפקיסטנית שהפכה לסמל בפקיסטן. ילדה בת 15 שהעזה לצאת נגד הטאליבן וחטפה כדור בראש. היום שמעתי שמצבה השתפר תודה לאל!
כן. אני הייתי נוקטת בצעד פרובוקטיבי אם הייתי נתקלת באיזו הפגנה שפוגעת בציפור נפשי

Aronsona

New member
חשבתי שאת מתכוונת רק לנושא הספציפי

בתמונה.
בעיקרון אני לא משתתף בדרך כלל בהפגנות אלא רק לעתים בכאילו שמאד נוגעות לליבי. לו הייתי במרסי על יד הבנות הללו הייתי מוחא כפיים. והילדה הפקניסטנית מדהימה באמת

אני הבאתי את זה רק כדוגמא

רציתי לדעת מה חברי הפורום היו מוכנים לעשות בשביל נושא שבוער בליבם, או מול הפגנה, נגיד ניאו נאצית, או כל הפגנה שאנשים נקרים אליה בלי כוונה...

רינתי77

Active member
ערב טוב לכולם !!

באשר לשאלת ההפגנה- הייתי מארגנת הפגנת נגד.
לא מעשי ולא יעיל להתעמת בתור יחיד עם קבוצה
גדולה של מפגינים.

אבל זה כן יעיל

כי במקרה הנ"ל, כל תשומת הלב הוסטה אל הבנות ולא אל המפגינות שמן הסתם גם אף אחד לא היה מפרסם על מה הן מפגינות. דווקא הפעולה הפרובוקטיבית והצלם שהיה בדיוק שם במקרה, גרם לכך שכל צרפת מדברת על זה...
ואת יודעת, אם היית יוצאת להפגנת נגד, אז היו אומרים בחדשות שהיתה הפגנת נגד קטנה... אבל בטח ובטח שלא היית מגיעה לכותרות של שום עיתון או פורטל חדשות.
את יודעת, כלב נשך איש, זה לא מעניין אף אחד. אבל, איש נשך כלב זה כבר חדשות ערב!
כדי להביא לתודעה את הרעיון מאחורי המחאה, צריך להעז. בפה סגור לא נכנס זבוב

רינתי77

Active member
אבל את שאלת מה היינו עושים

לו היינו נתקלים בהפגנה שאינה לרוחנו ומה שהבנות הללו עשו
הן עשו כי זה התאים המחאה נגד נושא ההפגנה.
אם למשל זאת הייתה הפגנה פוליטית, האקט הזה לא היה
נתפס באותה צורה. השאלה שלך הייתה כללית, אבל הדוגמה שהבאת
היא מקרה מאד פרטי של אקט פרובוקטיבי ספציפי נגד נושא
ספציפי.

Doctor Goblin

New member
כל הכבוד להן

אני חושב שאקטים מהסוג הזה הם בהחלט יעילים אבל צריך לכוון אותם לפי נושא. מה שכן, אני לא יודע כמה הפגנות שראיתי ממש "פוגעות בציפור נפשי".

אז מי בא איתי להפגנה של נאו-נאצים ולהכין שם מצות מדם של ילדים נוצרים?

דיבבלעס

New member
לא יודע...

אני חושב על ילד קטן נניח בן 4,5 שמסתכל שנמצא שם מסתכל על זה ושואל את אימו:"אמא למה הילדות האלה מתנשקות?"
ובאם אני כמובן לא מקנא...

למעלה