שבת שלום, אפשר להצטרף אליכם ??

blossom03

New member
שבת שלום, אפשר להצטרף אליכם ??

שבת שלום! מצטרפת חדשה עם שאלה מטרידה: התחלתי עבודה חדשה בתחילת השבוע הקודם. בעבודתי הקודמת תפקידי היתה מזכירת מנכ"ל/חברה, עבודה עם המון לחץ, אחריות אך גם הרבה עניין. מראש ידעתי שהמשרה לחצי שנה. כעת, כאמור התחלתי לעבוד במקום חדש, ותפקידי הוא מזכירת ייצוא במפעל באזור שלי. שמתי לב שאותה גברת שאנו אמורות לעבוד יחד, והיא זו שאמורה ללמד אותי ולהדריך אותי בעבודה - פשוט לא עושה זאת כמו שצריך. היא מסבירה לי משהו (פשוט יחסית) ואח"כ נותנת לי מטלות טפשיות. היא כל הזמן ממשיכה להתלונן על הלחץ הרב בעבודה, ועל כך שהיא זו שצריכה להישאר אח"כ בעבודה עד מאוחר. ביום חמישי שאלתי אותה מדוע היא לא מלמדת אותי יותר, ככה שאוכל להוריד ממנה לחץ (לפחות באופן חלקי) ונוכל להתחיל לחלק בצורה הוגנת את העבודה הרבה ביננו. תשובתה היתה: "גם אני הגעתי לכאן לפני יותר משנה במטרה לעזור לבחורה שעבדה כאן וכרעה תחת הנטל, ולאחר שלושה חודשים - פיטרו אותה ואני נשארתי כאן במקומה, לבדי". אמרתי לה שאין לי כל רצון שזה יקרה כך, ותשובה היתה: "כן, אבל אי אפשר לדעת מה כוונתם של המנהלים". מה עושים?? תודה והמשך יום טוב!

מה שרואים מכאן . . .

לא נראה לך שהתשובה ברורה ? היא מפחדת. מה את יכולה לעשות כדי להסיר ממנה את הפחד ? האם פיטורים והחלפה זאת מדיניות של ההנהלה או מקרה ? האם עומס העבודה הוא זמני או שזאת המציאות הקבועה ? נסי למצוא זמן שקט לחשוב על כל המצב ממקום פחות צמא, יותר מקבל, לראות את האנשים כאנשים. את הצד האישי והאנושי של הסביבה. מה את מגלה ? שיהיה שבוע טוב ובהצלחה אמיר דרור

blossom03

New member
כן, נכון! ניסיתי להיכנס "לראש שלה"

ולהבין מה הן תחושותיה. אפשר להבין את החשש, במיוחד לאור העובדה שזה בדיוק מה שקרה כאשר היא הגיעה לעבודה. תודה.

blossom03

New member
שיחה גלוייה, פותרת המון בעיות!!!

סיפרתי לה על נסיוני המר במקום העבודה הקודם, שם, בכוונה העלימו ממני מידע חיוני להתנהלות טובה של העבודה, ומי שצריכה היתה לתת את הדין בסופו של דבר - הייתי אני. בנוסף, אני כותבת בצורה ברורה את תהליכי ביצוע כל פעולה, כך שבפעמים הבאות אני כבר מבצעת לבד את הנדרש. כמו כל ההתחלות - מעט קשה עכשיו, אני מקווה שילד ויעשה קל הרבה יותר!

ואולי נתנה לך הזדמנות לשנות גישה...

סיפרת שבעבודתך הקודמת פוטרת עקב כך שלא הצלחת ללמוד ולהתעדכן בניהול שעסקת בו אני רואה כאן הזדמנות לתיקון ושום דבר לא מקרי קחי זאת לתשומת ליבך נאלצת את להתמוד שוב באותה סיטואציה האם שוב תתני למשרה הזו לברוח מבין ידיך? האם בגלל שאת רוצה להתחשב באחר תרצי לפספס שוב הזדמנות להתמקם? בסיפור שלך לך ולחברה לעבודה יש סיטואצית התמודדות וכל אחת מכן נמצאת עבור השניה איך כל אחת מוצאת ופועלת לטובת עצמה הצלחתה... יתכן שיש פתרון עבור שתיכן אך עליך לפעול אחרת ממה שנהגת אז עליך להלחם על משרתך לנבור ולדאוג לקבל את כל העזרה והידע למלא את תפקידך גם אם תאלצי כמובן לאחר נסיון וקבלת המידע מהחברה לעבודה לפנות למעסיקך ולעדכן אותו בחסימה שעומדת מולך להצליח בתפקידך נתנה לך הזדמנות שניה לשנות...אל תחזרי על טעויות

blossom03

New member
לא פוטרתי עקב אי למידה, מראש

הועסקתי כעובדת זמנית. כוונתי היתה שמכיוון שלא הועבר לי כל החומר במלואו, זה פגע במהלך העבודה התקין (בתקופה קצרה, כמובן, כי מיד התחלתי "להשלים פערים" מיוזמתי). לכן, כעת, אני אכן עומדת על המשמר ומקווה שאותה אפיזודה לא תחזור על עצמה.

למעלה