שבת שלום....היום סוף סוף

רותם026

New member
שלום...שלום...

אחדי התלבתות קשה סוף סוף סגורה על ניתוח טבעת...יש לי פגישה עם ד"ר אבינוח בעוד יומיים....דבר אחד לא ממש הבנתי...הוא דורש עוד מס בדיקות בנוסף למה שעשיתי בשביל הוועדה?

קוביd1

New member
שלום רותם

החלטת על טבעת אחרי התלבטות קשה ,מאחל לך בהצלחה ,יכול להיות שד"ר אבינוח ידרוש עוד מספר בדיקות ,בנוסף למה שעשית בשביל הוועדה ,תעשי את מה שהוא ידרוש ,לא צריכה להיות שום בעיה .

חג שמח!!!

קובי

קוביd1

New member
שתיית מוגזים

רוב הרופאים ממליצים לא לשתות משקאות מוגזים ,שזה יכול להיות קולה, ספרייט, ועוד משקאות מוגזים מחשש שזה יגרום לחץ על הטבעת
ד"ר אבינוח מתיר שתיית מוגזים .
אני שותה מוגז , כל השנים אחרי הניתוח ,מה שמותר לרבי אסור לתלמידים ,מה שמותר למנותח אחרי 13 שנה אסור למנותחים חדשים

אני מציע לך לא להסתכן ולשתות מוגז ,בתור חולה קולה אפשר למצוא משקאות אחרים הכי טוב מים ,ואם זה לא נכנס מים עם תרכיזים שונים

קובי

מוגז לא עובר לי בכלל

אבינוח אמר לי אם עובר לי אז לשתות כולל פירות סחוט עם חתיכות,
מה שעובר תודה לאל

אופירA

New member
מנהל
רותם, הגישה שלי היא על בסיס היגיון

למעשה, יש דעות חלוקות, כמו שאמר לך קובי.
יש מנתחים שאומרים שאין לשתות מוגז, כי זה מרחיב את הוושט והפאוצ' בטווח הארוך.
יש מנתחים שאומרים שמותר לגמרי לשתות מוגז, כי אין שום הוכחה (מחקרית...) שהמוגז מזיק למערכת העיכול המטובעת.

אז אם כל מנתח אומר משהו אחר - אין פה חוק בל יעבור.

מצד ההיגיון, יש היגיון בחשש של הסיכון בשתיית מוגז. לכן המנתחים שסוברים שאסור פשוט זהירים יותר, ואילו המנתחים שאומרים שמותר פשוט לא ראו שום הוכחה מחקרית, אבל זה בגלל שלא נעשה מחקר, לא בגלל שנעשה מחקר שהוכיח ההיפך...
אז אני נזהרת ונמנעת. לדעתי, כדאי להיזהר ליתר ביטחון, ולא לקחת סיכון (ממילא אין שם יותר מידי בריאות במשקאות המוגזים...).
עם זאת, מי שמכור לזה ויסבול קשות מההימנעות - לא הייתי אוסרת עליו אם בעצם אין איסור רפואי מפורש וחותך. יש גבול למה שאפשר לדרוש מבן אדם.
לכן ההצעה שלי - מי שמסוגל, שיימנע. לא נראה לי בעיה אם פעם ביובל הוא ישתה קצת מוגז.
מי שלא יכול להימנע, אבל שמסוגל להפחית את הכמות, להפחית קצת את הגזים (או לדלל במים) - נכון לעשות מה שאפשר.
מי שלא מסוגל להפחית אפילו בכפית את הצריכה של המוגז - יעשה מה שהוא יכול, ויסמוך על הרופא המתיר.

רותם026

New member
ליפני הוועדה

שלום קובי וחג שמח....אני עשיתי רק את הבדיקות שכולם עושים ליפני שניגשים לוועדה ...שום דבר נוסף...רציתי לדעת אם ד"ר אבינוח ישלך אותי לבדיקות נוספות ליפני הניתוח..עשיתי .: בדיקות דם מקיפות ושתן.
אולטרה סאונד בטן
א.ק.ג.)
צילום ושט, קיבה ותריסריון

קוביd1

New member
רותם חג שמח

נראה לי שאלה הבדיקות שעושים בכללי ,אני לא מנותח של ד"ר אבינוח ,אולי משהו שעבר ניתוח לאחרונה אצל ד"ר אבינוח יגיב ,גם אם הרופא יבקש בדיקה נוספת אז זה לא משהו רציני

קובי

Boy4Ever

New member
אני נותחתי אצל אבינוח

לפני שנה..
הבדיקות שהוא שלח אותי לעשות היו
צילום אולטרה סאונד בטן
צילומי רנטגן (לא זוכר איזה)
א.ק.ג
ובדיקות דם

חשוב לציין גם שאני לא עברתי וועדה כלשהי לניתוח (למעט אישור של ד"ר ניר ברק)
אז יכול להיות שבגלל זה אבינוח שלח אותי לכל הבדיקות

אופירA

New member
מנהל
ד"ר ברק הוא ה"וועדה" של קופ"ח מאוחדת

ד"ר אבינוח שלח אותך לבדיקות שהוא צריך, בלי קשר לד"ר ברק ולמאוחדת.
כנראה זה הספיק לד"ר ברק. אני לא יודעת איך הוא עובד.

אופירA

New member
מנהל
בדרך כלל ד"ר אבינוח דורש בדיקות קבועות:

בדיקות דם כולל תפקודי כבד, כליה, קרישה וספירה
אולטרסאונד בטן עליונה
אקג
צילום (רנטגן) חזה.

כל הבדיקות הללו אמורות להיות כלולות ברשימת הבדיקות שדורשת הוועדה.
ד"ר אבינוח דורש פחות בדיקות ממה שדורשת הוועדה.

יתכן שלא עשית את כל הבדיקות הדרושות לוועדה, אבל זה לא בעיה. בכל זאת, תבררי עם מזכירות הוועדה אם אכן עשית כל הבדיקות שהם דורשים. אם לא, אפשר לעשות גם אחרי הוועדה, ולקבל את האישור שלה רק אחרי משלוח התוצאות. אבל תמיד עדיף לפני, כדי שלא תהיה דחייה של התור לניתוח.

רותם026

New member
היי אופירה

כל הבדיקות שרשמת עשיתי אותם בשביל הוועדה...ובנוסף עשיתי גם ושט .קיבה ותריסריון....
תודה לך וחג שמח..

רותם026

New member
שבת שלום....היום סוף סוף

פגשתי את ד"ר אבינוח...ויום א אני מקבלת תור לניתוח....רציתי לעבור את הניתוח באסותא רישאון כי קרוב לי לבית...אבל הוא ממליץ לי אסותא תל-אביב בגלל ששם יש לו את המרדים הקבוע שלו ויש גם מחלקה לטיפול נימרץ מה שאין באסותא רישאון...אז מה אתם ממליצים לי?

קוביd1

New member
שבת שלום רותם

ממליץ לקבל את ההצעה של ד"ר אבינוח ,מרדים קבוע ,טיפול נמרץ לשעת דחק ,מה זה קרוב לבית ,כולו ניתוח טבעת אשפוז של לילה אחד במקרה הקיצוני
באם הניתוח נעשה ביום שישי בבוקר רוב הסיכויים להשתחרר באותו יום.,תלכי על זה
בהצלחה !!!

קובי

רותם026

New member
תודה קובי...ד"ר אבינוח

מנתח בימי שישי רק בראשון ...שמחתי ניכנסים בשעה 7 בבוקר ובשעה 14.00 אני בדרך הביתה....בתל אביב זה רק יום ד בערב וצריכים לישון שם לילה אחד....לו חשוב מקווה הכל יעבור בשלום....

קוביd1

New member
רותם 026

עדיף להישאר לילה בהשגחה בבית החולים ,ועדיף שיש לד"ר אבינוח מרדים קבוע שהוא עובד איתו והוא סומך עליו.

קובי

למעלה