שבת שלום ואוטוטו שבוע טוב.....

liata17

New member
שבת שלום ואוטוטו שבוע טוב.....

ברצוני להכין לביתתו של בני עוגיות במילוי נוטלה...
אשמח למתכון מנצח, רצוי לבצק פריך עם מרגרינה...
מכיון שבשנה הבאה בעזרת ה' בני עובר לבית ספר אחר (כיתה ג') אני רותה להכין לכל ילד 3 עוגיות ממולאות ולעטוף בצלופן, אילו עוד מילויים כדאי לשים חוץ מנוטלה וריבה? ממרחית לבנה מתאים?
 

bali

New member
מנהל
את מתכוונת לעוגיות כפל ריבה עם החור למעלה?

אפשר בהחלט להשתמש בממרחית לבנה למילוי העוגיות.

לגבי העוגיות עצמן, הנה מתכון:

100 גרם אבקת סוכר (שקית קטנה)
200 גרם חמאה (או מרגרינה/מחמאה) קרה חתוכה לקוביות (אם מכינים במיקסר החמאה/מרגרינה צריכה להיות בטמפ' החדר)
300 גרם קמח רגיל (2 כוסות גדושות)
1 כפית שטוחה אבקת אפייה
1 שקית סוכר וניל
1 ביצה

מעבדים את כל החומרים במג'ימיקס בפולסים או במיקסר עם וו גיטרה עד שמתקבל בצק אחיד. רצוי להתחיל בחומרים היבשים והחמאה, וכשיש בצק פירורי, להוסיף את הביצה ולעבד עד שהבצק מתאחד. אם הבצק לא מספיק מתאחד, מוסיפים 1-2 כפות מים קרים תוך כדי עיבוד.
מקררים חצי שעה-שעה, מרדדים לעובי חצי סנטימטר בערך וקורצים עוגיות, כשבחצי מהן עושים גם חור פנימי קטן שממנו תצוץ הריבה.
אופים בחום של 180 מעלות בערך 10-12 דקות עד שהעוגיות מזהיבות.
מצננים היטב, שמים תלולית ריבה/ממרח על העוגיה השלמה ויוצרים סנדביצ'ים עם העוגיה עם החור מלמעלה.
אפשר לאבק באבקת סוכר מלמעלה לפני ההגשה.

מהכמות הזו יוצאות בערך 30 עוגיות כפולות.
 

liata17

New member
תודה ענבל ...

אכן מדובר בעוגיות אלו...
אכין אותן עם מרגרינה. שאלה, אני רוצה גם עוגיות חומות בטעם שוקולד, יש לך מתכון? אני מתכוונת להכין עוגיות וניל במילוי נוטלה ועוגיות חומות במילוי ממרחית לבנה וגם עוגיות ספירלה כך שלכל ילד יהיו שלוש עוגיות ואעטוף אותן בצלופן.
 

bali

New member
מנהל
בשביל עוגיות שוקולד להחליף 2-3 כפות קמח בקקאו

זה יתן בצק חום בטעם קצת שוקולדי.
 

קולומין

New member
אפשר לשאול למה דווקא עם מרגרינה?

הרי נוטלה היא ממילא חלבית כל שאני מניח שההבעיה אינה כשרות-פרווה...
 
למעלה