שבת שלום וב'מסורת'אתמול צאו לטייל

עב

New member
עוד פעם לטייל?

אולו יקרה, חם כאן רצח. כיבינו את התנור ועוד מעט נפעיל את המזגן. סתאאאם. מה את קוטפת מחר?

ברק 188

New member
אורלו קוטפת מחר ../images/Emo39.gifים ו ../images/Emo23.gifבות

אגב, עב מכיר דויש אחד לא מסרביה אלא מארגנטינה נברר האיפה הגיעו ההורים שלו.

orlu

New member
אז זהו שפרחים לא אבל BT1 לא

תאמין פטריות כן ולא אורניות,שכחתי את שמן נידמה לי יסעור אפור אבל מאוד יכול להיות שלא אני בחיים והן היו טעימות לא מעצבן אותך הטיפול באורניות? המון המון מיים ספוג ומעט פטריה......... יאללה ביי

sabajakov

New member
ל orlu שלום! אפשר לדעת קצת יותר

על היסעור האפור? באיזו סביבה הוא גדל, ביער, בשדה, מתי איך הוא נראה? בבקשה מעט מאמץ למעני. תודה סבאיעקב

orlu

New member
סבא יעקב,בשימחה אתן לך את כל

המאפיינים אם כי בשתי הסתגויות האחת אני לא משוכנעת בשם,אבל אבדוק זאת בימים הקרובים השנייה ניראה לך כי מהתאור שלי תיקח הימור כל כך כבד? ויש שלישית צריך גם את זה לבדוק , פעם למדתי שיש לבדוק פטריות בבישול עם מטבע או כלי כסף וראקציית ההשחרה מוכיחה על רעילות או לא. על כל פנים אחרי כל ההזהרות אולי עדיףד בסופר פורטובלו?? אז ככה,הן גדלות בדרך כלל ממש בשכנות לאורניות אך הן מוסתרות מתחת למחטי האורן,בניגדול לאורניות שבולטות מחוץ למחטים . הבדל נוסף הן לא גדולות כאורניות אלא קטנות לבנות אאפורות,הכיפה אפורה לבנה טיפונת מסולסלת וקל ללקט אותן משום שהן באשכולות אשכולות, טעימות להפליא ,והרי הזהרה נוספת אם אתה גר באיזור של עליה מרוסיה חבל לך על הזמן הם משתלטים בהמוניהם ויאללה למיטבח ואם כבר קטפת כסה בחזרה את האיזור באדמה שהסרת אחרת לא יגדלו בשנה הבאה. וזהווווווווו שוב זהירות הן יכולות להיות כידוע לך טעימות אבל
עם
חבל'ז בתיאבון

B T1

New member
קטיפת פטריות...

שוע שעבר, משפחה שלמה (6 נפשות מוך 7) אושפזו בבית חולים, בגלל אכילת פטריות שקטפו לבד. הם היו זהירים (לא מספיק) ובדקו את זהות הפטריות באינטרנט ורק אחר כך אכלו. כשעתיים מאוחר יותר התחילו כאבי בטן והקאות. אפשר להקטין את הסיכויים לכך ע"י זה שאת הפטריות קונים מקום אמין. (אבל אם לא תשמע בקולנו, למרות הכל, נבוא לבקרך)

sabajakov

New member
שלום! אני חיי כבר 50 שנה ביער אורני

מלקט אורניות בערך אותה תקופה. מכיר היטב את האורניה, את האחלמית וגם את האיצטרובליות הקטנות, שאני נוהג לנגוס בהם תוך כדי טיול. ולא מכיר את היסעורית. רק בימים אלה גילינו בחלקה של אלונים את הפטריה הדומה מאוד לאורניה, והיא הגושית. הבעיה רק שיש מינים של גושית המתאימים למאכל, והמין גושית הזאב רעיל. ההבדלה קשה מאוד, ועל כן אנחנו נמנעים. תודה יעקב

B T1

New member
סבאיקב--עד מאה ועשרים...

את הארניות גם אני מכיר, אבל אכילת פטריות מחייבת זהירות. עד עכשיו זה הצליח לך. ההונגרים אומרים: ש- Addig jar a korso a kutra amig....

sabajakov

New member
למי שבקטע של פטריות,

יש כבר קצת אורניות ביער! אתמול אכלנו לארוחת הערב מרק פטריות מהפטריות שקטפנו.

B T1

New member
מה עדיף? פטריות או פטיש?

יש המעדיפים פטריות, כי הפטיש כואב יותר, לעמת הפטריות שלוקח יותר זמן.

אלהלה

New member
פטריות זה דווקא די מהיר../images/Emo187.gif

אחד לוקח את חמותו לחדר מיון, הרופא בודק חוזר ואומר: יש לה הרעלת פטריות חמורה מאוד, אבל תגיד, ממה זה כל הסימנים הכחולים האלה על כל הגוף שלה? אה עונה החתן עד שהיא הסכימה לאכול את הפטריות..............

למעלה