שבת שלום ומבורך לכולם .שיהיה פחות חם ורגוע

הדסהש1

New member
שבת שלום ומבורך לכולם .שיהיה פחות חם ורגוע

יוליקה

Member
מנהל
שבת שלום ומבורך לכולם

מצפה לשבת מנוחה טוטאלית.
בלי אורחים, בלי הכנות מיוחדות רק מנוחה.
שבת שלום לכולכם!!!

shron17

New member
האם הנכדים מבקשים לבשל אתכם במטבח?

הנכדה שלי בת ה-5 עומדת לידי במטבח,שואלת מתעניינת איך מכינים "קסמים" מאוכל.
ביקשה להכין ביחד איתי פתיתים,(הכנו לפי ההוראות שעל האריזה.)
אחר כך ביקשה לדעת מה קורה לטעם של עלי -כרוב טריים לאחר שמבשלים אותם ? ואיזה טעם יש לגזר מבושל?
וכדי להשיב על כול השאלות ,,,אז הכנו משהו משולב מכרוב וגזר ופתיתים,ויצאו מנות ריחניות ומאוד טעימות,

וככה יצא שהכנתי ביחד עם הנכדה תוספת לארוחת -הצהריים:
1)בישלתי פתיתים בסיר קטן.(כפי ההוראות שעל השקית.)
2) הנכדה שטפה עשרה עלי -כרוב ירוקים,
ואני חתכתי כל עלה לרצועות (בעובי אצבע), אותם הנחתי בקערה, והנכדה פיזרה עליהם מעט מלח ,(המלח מרכך את רצועות הכרוב.)

3)במחבת גדולה טיגנתי בצל קטן -קצוץ (ב-2 כפות שמן),עד הזהבה,
והוספתי את רצועות הכרוב על אש בינונית ל-4 דקות,(מדי פעם ערבבתי, וכיסיתי במכסה.)

4)במגרדת מעבד -המזון גירדתי 3 גזרים,והכנסתי למחבת עם הכרוב ערבבתי 4 דקות והוספתי את הפתיתים המבושלים התקררו בינתיים.
ערבבתי מדי -פעם עם הירקות שבמחבת, 2 - 3 דקות ,וזהו.
מ-4 מוצרים:בצל ,כרוב ,גזר, ופתיתים יצאה תוספת חמימה וטעימה.

הנכדה קישטה את המנה שלה בקוביות מבה ומעט מיץ לימון,
הנכדה טעמה את הפתיתים עם הירקות ואמרה: "באמת יש קסמים במטבח, אני הולכת ללמד את אימא שלי את הקסם הטעים הזה.."

שרון , אל תחשבי שאת יחידה ברת מזל,

גם לי יש נכד בן 5+4/12 . אתמול הוצאתי אותו מהגן , ונשאר איתי עד הבוקר . אחר הצהרים , כאשר הצלחתי לנתק אותו מהמסך , אפינו יחד כמה עוגות .כל החומרים יחד , רק כשהכנסנו לתבניות [אנגליות , מאורכות] לשתים הכנסנו פצפוצי שוקולד משתים נוספות עשינו עוגת שיש , ואחרונה מסכנה , נשארה "עוגת סתם" . אחרכך שתלנו יחד בחצר שיח עגבניות שרי , ובבוקר , לפני שירדנו לגן עצרנו בבית שלו והביא 2 עוגות מעשה ידיו להתפאר . היה מאוד מרוצה .
לא יודעת איך זה עובד אצלכם . כשאחד או יותר מהנכדים ישן אצלי , השינה שלי הרבה פחות עמוקה וחלקה . מתעוררת לראות שלא חם מדי קר מדי ועוד סיבות לא רצוניות , . אז עכשיו הולכת להשלים שעות . חצי שעה של שינה תספיק לי אז באאאאאאאאאאאיוש .

shron17

New member
אפיה ,,איזו יצירתיות ,מקסים וכיף אמיתי.

גם כשהנכדים אצלנו,זה בדיוק כמו שציינת, נדרשת השגחה ודאגה- ביום ובלילה,
אבל בצד כול אלה, ישנה שמחה ויצירתיות וזה כיף אמיתי.

יוליקה

Member
מנהל
זהו הובי של הילדים היום

שתי בנותי גרות בשכנות זו לזו,
אחת מבשלת השניה כמעט ולא...
אז ילדיה של הצעירה הולכים לגדולה, וכולם שם עוזרים במטבח
הם מאד אוהבים פטריות בשמנת עם פסטה... הם חותכים את הפטריות
ועושים יחד סלט... אני מקבלת את התמונות... ונהנית מאד!!

נימה3

New member
הנכדים שלי כבר גדולים אבל כאשר היו קטנים

כמובן שבישלנו ובעיקר אינו יחד. זה היה כי גדול. מסתבר שהנוהג הזה לא שייך לתקופה שייך לדור ועובר מדור לדור.

מינהר

New member
בויינט ראיתי סיפור על מדענית בת 94 שהורישה את מרבית

רכושה למטפל הפיליפיני שטיפל בה 12 שנים ולאשתו. מדובר בכמה מליונים..מי שהגיש ערעור הוא חבר טוב של בנה היחיד, שנהרג בצבא. החבר שמר איתה על קשר והוזכר בצוואה קודמת. האשה במותה היתה ערירית, והיתה בקשר גם עם הילדה של המטפל שלה. מה דעתכם? האישה היתה ערירית, אלמנה, ובנה היחיד נהרג בצבא.

נימה3

New member
רצונה - כבודה.

אם היתה בדעה צלולה אין סיבה לא לכבד את צוואתה. כנראה שהחבר של הבן לא התמיד בטיפול בה ולא ביקר אותה לעתים קרובות לכן שינתה את הצוואה. אבל ברור שהפיליפיני הוא החוליה החלשה במקרה הזה. מענין איך יסתיים הענין, אולי עוד לפני כן יגרשו אותו ואת אשתו ובתם מהארץ.

בת חן191

New member
צואה כשמה כן היא,,ויש לכבדה

בתא היה מקרה על איש ערירי שהוריש לשלשת שכנותיו שדאגו לו
את ביתו וקמו מתנגדים

מענין שפתאום צצים להם מאי שם מכרים שלא שמו כל חייו ז,,,,ופתאום התעוררו
לתחיה -מחליא,

יהי זכרה ברוך .

ראשית צריך לראות שבאמת יש שתי צוואות , ושתיהן חוקיות . האם נכתבו ונחתמו ע"י עו"ד/ 2 עדים . לדעתי כדאי לו להתיעץ עם עו"ד . על פניו נראה שהחבר משתמש בשיטת מצליח.
שאלה : כשיש הליך משפטי נגד אדם מסוים , בהרבה מקרים מוציאים צו עיכוב יציאה מהארץ . האם צו זה עובד גם בכיוון הפוך , כלומר , אם המטפל הזר תובע את חלקו בצוואה , או החבר תובע את העובד , מוציאים צו עיכוב יציאה מהארץ לעובד ? אולי מפה תגיע הישועה .

הדסהש1

New member
קראתי את המאמר.והמטפל בבעיה כי אם יגורש לא יוכל

לחזור למשפט..יש כאן נקודות רבות.כי יש צואה שהמטפל והמשפחה זכה ויש את הצואה הראשונה.יצטרכו לבדוק איך אנני יודעת אם היתה צלולה בזמן כתיבת הצואה השניה..ומדובר עך כך שהם היו הקרובים אליה עד לרגע האחרון.ואז צץ החבר...

בת חן191

New member
תמר יקירה אני בטוחה שעורכי דין יודעים

איך לטפל במקרים כאלו, לא חסר אנשים שנזכרים פתאום אחרי מות
שהיה אדם זה וזה

סכסוכי ירושות יש תיקים שממלאים חדרים שלמים
כשהורי נפטרו אני זוכרת שהדין הראה לי חדרים שלמים מלאים עם תיקים
בסכסוכי ירושה,והתפלא שאנחנו שישה ילדים בלי צואה ,שוה בשוה בלי ציוץ
למרות שהטיפול בהורים בסוף חייהם היה על הבנות אחי היה בחול 30 שנה
ובא לויה,

שוה בשוה בלי ציוץ,ובלי צואה,

נימה3

New member
חברה ספרה לי שמצבה הכלכלי טוב מאד

הם החליטו לכתוב צוואה. יש להם שלושה ילדים שניים נשואים ומצבם הכלכלי מצוין עו"ד וכד' והבת לא נישאה למדה משהו במדעי הרוח בקיצור לא מתפרנסת. ההורים כל השנים תמכו בה יותר מאשר בבנים, זה נראה להם טבעי. אבל מסתבר שהבנים התקוממו. ולמרות שמצבם הכלכלי מספיק בהחלט לא ראו בעין יפה את האיפא ואיפא מצד ההורים.
כך זה בחיים יש מקרים שונים ומשונים.

בת חן191

New member
נכון יש לי חברה שיש לה שלשה בנים היא סיפרה לי ששנים

מבניה נמצאים במצב מצוין,והשלישי לא במצב טוב כל כך
ורצתה לכתוב צואה וסיפרה לי שרצתה לבן שנמצא במצב פחות טוב,לכתוב חלק יותר גדול והבנים שלה בכלל לא הסכימו
אז תגידו לי משפחה משפחה אחים אחים וכשמגיעה כסף נשכח הכל
וזה חבל,

לשם כתיבת צוואה , תמיד כדאילהתיעץ עם עו"ד .

אופציה נוספת זה לעזור לבן ה"מסכן" לקנות דירה , עוד בחייו, מותנה ביכולתם הפיננסית . בלי לדווח לאחרים , ואז כשמגיע זמן ממוש הצוואה , מחלקים לכולם שווה בשווה.
לפני שנתים נתנו לאחת הבנות 400 אלף , כדי שתוכל לקחת משכנתא . זה כסף שלנו ואנו יכולים לעשות בו שימוש כטוב בעינינו . אחרי 120 הכל מתחלק שווה בשווה .

בת חן191

New member
תמר את צודקת זה כסף של ההורים והם יכולים לעשות בו מה

שרוצים
אבל גם ההורים רוצים שהיחסים בין הילדים אחרי 120 יהיו מאוחדים וביחסים טובים
לרוב זה לא כך, ואם ההורה נותן לילד אחד כסף ולשני לא בחייו , אי אפשר להחביא זה תמיד מתגלה,
אני מכירה הרבה מקרים,כאלו,

נימה3

New member
צודקת חשובה להתנהג כך שגם אחרי

120 הבנים ישארו מאוחדים ולא צהובים אחד לשני.

בת חן ונימה, נכון שניחל לשלום בית גם אחרי 120.

ולכן, אני כבעלת תואר של .B.K , חוזרת ואומרת לשלושת ילדי את המוטו של הקיבוץ , בצורתו הישנה והטובה , שרק אותה הכרתי , "כל אחד לפי יכולתו לפי צרכיו". וכך אני תמיד נוהגת , מי שצריך , מקבל לפי צרכיו ולפי יכולתי .מעולם לא דיווחתי להם כמה האחר קיבל . אומרים תודה וממשיכים הלאה . כנראה מאמינים לי .
&nbsp

למעלה