שבת שלום ומבורך מסר

עליזה 63

New member
שבת שלום ומבורך מסר ../images/Emo265.gif

תהילים פרק קכ ב יְהוָה--הַצִּילָה נַפְשִׁי, מִשְּׂפַת-שֶׁקֶר: מִלָּשׁוֹן רְמִיָּה. ג מַה-יִּתֵּן לְךָ, וּמַה-יֹּסִיף לָךְ-- לָשׁוֹן רְמִיָּה. אני חושבת שכולנו בחיינו חוינו שקר בפנים,או ששיקרנו שקר לבן. או שנפגענו ממישהו ששיקר עלינו על מנת להשיג את מטרתו. או שבגלל שקר הפרידו בין בני זוג. או לקידום במקום העבודה. ה' אומר ודוד המלך אומרים מה יוסיף לך ומה יתן לך לשקר,לרמות,לעשות מניפולציות על בני אדם. מה יתן לך להרוס. לך אתה עם האמת שלך וה' נותן בדיוק מה שצריך. אלוהי למעלה משקיף על בני האדם. הכי טוב לבוא אם מי שאתה והאמת שלך. הלואי ותמיד נהיה כנים עם עצמנו והסובבים אותנו. ושנדע כל חיינו רק טוב ואמך,ואת ברכת ה' עלינו. ושאלוהים יעניק לנו מאהבתו ומעושר מתנות ידיו אמן

שבת שלום ומבורך יקירים

ראיתי כמה סרטי היסטוריה לאחרונה על עריצים ומלחמות העבר , מעבר לכמה תובנות והבנות שספגתי עלתה שאלה חשובה לי כרגע. מה היה קורה לנו כעת לולא הרגו כך וכך מליונים במלחמה אחת ועוד מאות אלפים במלחמה אחרת ועוד עשרות אלפים בעוד מלחמונת בת בלי שם...בלי לספור את הגרושים כמובן כי חושבים בגדול והירח מתרחק מהכדור בקצב מתגבר...אבל זה פחות דחוף

שאלה טובה ידידי

וכדי שתהיה לנו תשובה ראויה לשאלתך עליך לציין את נקודת מוצאה של השאלה, קוסמי, גלובלי, אישי כי כנראה שכל נקודה תביא שינוי כלשהו/מהותי בתשובה בוקר נהדר

תבחר אתה

נראה לי כי אין ניגוד אינטרסים בין הקוסמי הגלובלי והאישי מאחר וקיומו של האחד תלוי בקיומו של השני. האם גם תאונות דרכים נכללים בקטגוריות שהזכרת?

בטח

הרי אמרתי קודם "בלי לספור את הגרושים כמובן כי חושבים בגדול" הכל קשור ותלוי אכן מתאים לי ובכל זאת תשובה שתבוא מנקודת מבט אחת תהיה שונה בהכרח מזו של נקודה אחרת...כי לא יעזור כלום ורואים, חשים ומבינים אחרת בלי לפגוע בזכויות קיומו של האחד והיותו של השני קיים גם כן

זה בערך

מה שנמצא בבסיס תנועות המחאה כיום. ההתקבעות של כל צד במה שנראה מנקודת המבט שלו. במצב זה כולם צודקים והאורגניזם נוטה למות. נראה לי שהפיתרון הוא בהחלפת נקודות המבט. ששוכני האוהלים ינהלו את אוצר המדינה לפרק זמן קצוב ואנשי האוצר יעברו קצת לאוהלים. ואשר לכל אלו שהוצאת להורג, המקסימום שהיה קורה הוא שהיינו מצטופפים עוד קצת. יעקב

לא שאני משווה אותנו לחולדות

אבל לקחו עדת חולדות וצופפו אותן עוד קצת (מדענים בשם המדע כמובן ובאקווריום מבוקר), התוצאה היתה שיגעון והתנהגות אנטי חברתית בהמעטה. אני מניח שאם היו אנשי השלטון מתאפקים קצת ולוקחים רק מעשר לעצמם, שזה סכום לא מבוטל בסך הכל אם מסתכלים על זה מהצד האוהלי, הכל היה בא על מקומו בשלום...לא שאני בא להאשים אותם חלילה, זה תקין ובסדר מצידי, רק שיהיה במידה שהאורגניזם לא ינטה למות http://www.youtube.com/watch?v=Fe62-uhkSdI

אדם לאדם חולדה

אני חושב שגם דרוויניסט כמוך יסכים כי האדם, כחיה היחידה שהיא בעלת תודעה, משבשת מעט את התאוריות על מוצא המינים והשרדות המתאימים ביותר. ואשר לאנשי השלטון, אבא שלי תמיד היה אומר "שישארו אלו, הם גנבו כבר מספיק". דרך אגב, האם יש ולו אחד מהצד האוהלי שלא היה מחליף צד?

הייתי עונה לאביך ואומר לו

שעם האכילה בא התיאבון ומתגבר ומצד שני סביר יותר להניח שהייתי שותק לו מפאת נימוס ושלא להרגיז אותך. כבריאתן ברמה הבסיסית אני יכול להסכים איתך שהאדם משבש לא רק תיאוריות אלא את כל מה שהוא מצליח להניח עליו את ידו. לדעתי זה חלק מובנה במהותו והבנתו את הסובב לו. אני הכרתי הומלס אחד שלא יחליף בעד שום הון את משכנו הספסלי גם באוהל בד

למעלה