שבת שלום ומבורכת לכולם,לאחר ערב גשום

הדסהש1

New member
שבת שלום ומבורכת לכולם,לאחר ערב גשום

רעמים וברקים הבוקר נעים וקריר, היום מנוחה מכל השבוע
,ממחר שבוע חדש,

מינהר

New member
בוקר טוב. כאן כל העולם נם. השכנים שלי משחקים אותה

דתיים, והקימו 2 סוכות על הדשא של הבניין. לפני שנה היו 3. אחת היתה פולשת מן הבנין הצמוד, כי שם יש דירות גן ואין דשא מספיק. יש חוצפה לאנשים בשם הדת. לא מעניין אותם דברי החכמים, שיש להתחשב בזולת. אשתקד --חודש אחרי סוכות עוד היו שאריות מפעילות הסוכות על הדשא. שלא לדבר על הרעש וצחוקים לתוך הלילה.
איך אצלכם?

מינהר

New member
נוף לכיוון תל השומר. שכונה חדשה ליד ישנה

והרבה ירוק ברקע. עוד יש ירוק באזור שלנו.

הדסהש1

New member
אצלינו השנה בנו רק 2 סוכות, הילדים עזבו

וההורים המבוגרים רק 2 בנו סוכה, הם מהגרעין היותר דתי,

מינה, למה הרשיתם לעשות סוכה

על הדשא? , זה הרי מקלקל את כל הדשא, שמטפחים אותו כל השנה, יש לכם ועד? לפני שנים עשו בצד של החניה סוכה , השנה לא בנו אצלינו סוכה ואני רואה מעט סוכות סביבינו ! הרב בונים את הסוכה עבור הילדים, אצלינו נהיה אזור של מבוגרים, זה גם לא אזור דתי לשמחתי.

אצלנו לפני 10 שנים הרב בנה סוכת ארמון

על המדשאה .
שאלתי מה יהיה ? ענה לי שאחרי סוכות הם ישתלו דשא חדש.
מאז אין דשא ואף אחד לא מעיז לפנות לרב כי לרבים מיהודים, גם החילונים, יש פינה של פחד שאולי הדתיים יקללו אותו או משהו אחר יקרה לו.
בשנה שעברה העיריה סללןה לו מדרכה מהמדרכה אל הסוכה, השנה הוא רוצה בכלל להשאיר את סוכת הענק כבית כנסת ומקום לאירועים משפחתיים. בינתיים אל מי שפנו התחמק בטענה שיפנה למישהו אחר.
החצר היבשה החולית עם גדר כמושה שעליה יבשים, ואין שום צמח בגינה, חברת המים דורשת 4 קוב מים על שימוש ציבורי, וגם אלי טענו שהשתמשתי במים ב-250% יותר, 29 קוב מים. אין לי שום נזילה, וכל מערכת המים מהרחוב לתוך החצר ועד השעונים כולל השעונים הוחלפו על ידי חברת המים בשנת 2012.
כך שטיעון על נזילות לא יכול להיות, ואני לא השתמשתי ב-29 קוב מים כי אין לנו אמבטיה ולא בריכה בדירה, והממוצע שלנו לחודשיים 16-17 קוב.
בשנה שעברה הם טענו שהשתמשתנו במים ב-950% יותר.....
פניתי לראש העיר לברר מה קורה עם חברת המים ולמה הם רוצים ממני עוד 150 שקלים סתם, (ז"א, 75 שקלים על כל נפש, ואם הם עושים זאת בכל חולון, הרווח שלהם מההונאה הזו כ- 13.897.500 שקלים !!! שלוש עשרה מליון שקלים, שמונה מאות תשעים ושבעה אלף שקלים ועוד חמש מאות שקלים..... (לפי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה בחולון 185.300 תושבים).

ממש היום אני מנסח מכתב לראש העיר, ואם הבעיה לא תיפטר אחת ולתמיד, אגיש תלונה למשטרה למחלקת הונאות.

עמיקם10

New member
אם הממשל היה רוצה להקל על האזרחים היה מוריד

1.את מחירי המים. 2. את המס על הדלק. 3. [להקל על הצעירים] משלם שכר הוגן לחיילי הסדיר. 4.לוקח על עצמו בנייה להשכרה לצעירים.במקום הקבלנים.5.קובע ארנונה מדורגת לפי רמות הדיור. 6.מחוקק חוק שכר מכסימום כמו שיש שכר מינימום.
אבל הוא לא רוצה ומנמק את זה כך:
1. שהכי טוב זה הפרטה. 2. שאין לחרוג יותר בגירעון של התקציב. 3. במתן כסף לישיבות.
4. בהגדלת אחיזה ביהודה ושומרון.
חלק רב מהנימוקים הם היאחזות...בשלטון- כדי דהמחנה היהודי וישראל ביתנו -לא יפרשו מהקואליציה ואז נלך לבחירות. ואז, אלהים גדול.

מינהר

New member
עמיקם, ברור שהמטרה העיקרית היא האחזות בשלטון, ולא

רווחת התושבים. ברור שהכל זה -שמור לי ואשמור לך. שלם לי ואשלם לך-- מהקופה הציבורית. רק כשיש מחאה רצינית זורקים פרור לעמך.

מינהר

New member
מאיר, ענין הסוכה והבית הכנסת נראה לי בעיתי כמו המים.

ברגע שיהיה שם בית כנסת ומקום לארועים הרב יעשה מזה קופה, אבל ערך הבנין שלכם ירד. וגם תחויבו על המים והחשמל שהוא "יסחוב" מן הבניין. ובעיקר- אי אפשר יהיה לסלק אותו משם. כאיש משטרה אתה אמור לדעת זאת, ולארגן את הדיירים נגד זה בהקדם. אולי בעזרת תרבות הדיור.
יש לי פה חברה שלפני 20 שנה אחד משכניה קיבל מן העיריה רשות להקים דוכן נייד לפלאפל. הוא הפך אותו לדוכן קבע בחצר הבית. וכך 20 שנה היה להם מטרד בגינת הבנין. למזלם מת השכן הזה, וראש העיר החדש סילק את הדוכן ושתל שם פנת קקטוסים.
החוצפה של הרבנים מדהימה. והעיריה שלכם משתפת פעולה?

אעמ"ל = אין עם מי לדבר.....

ראשית הבנין של עמידר (אני עברתי לשם מהדיור המשטרתי בלחץ של אשתי שרצתה להיות קרובה למשפחה)

קומה ראשונה גר הרב בשתי דירות כשאחת משמשת בית כנסת
בקומה שניה גר נתמך סעד שלא עבד יום בחייו (אשתו עבדה בספונג'ה) ומולם אלמנה הודית
קומה שלישית אנחנו ומולנו זוג גרוזינים בני 90 שלא מדברים עברית
בקומה רביעית גרה משוגעת שמידי פעם מאשפזים אותה באברבנל ומולה זוג צעיר בדירה שכורה, והם מתחלפים כל שנתיים.

על זה אמרתי = אעמ"ל.
ועל השאלה - כן, העיריה משתפת פעולה. עובדה שסללו לו מדרכה לסוכה, ועובדה שמול הבית שלי אחד משני גני הילדים הוא גן לילדות חרדיות כשהשכונה חילונית. (בהתחלה היו שם ילדים חרדים בני 3-4 שנהגו לעמוד ליד הגדר ולצעוק כלפי נשים שעברו ברחוב:"שיקסה", "זוינה", "פריצה" "גויה" וכדומה).

מינהר

New member
מאיר, אני מצטערת לשמוע.

חשבונות מים מוגזמים יש לכולם או רק לך? לפנות לעמידר אי אפשר?

רוב האנשים הם כאלה שאין מה לדבר איתם

ואת עמידר זה לא מענין.
צריך להעמיד את חברת המים במקום, אחת ולתמיד.
ואני מתכוון ללכת עם זה עד הסוף, לברר איך הם מבצעים את ההונאה הזו.

מינהר

New member
לאה, הועד הוא שבנה סוכה בעצמו. זה הורס את

הדשא, אבל אנוכיות היא תכונה ידועה, לא?

מינהר

New member
לאה, תזכירי לי איפה את גרה. אצלי זה לא אזור

דתי, אבל די ש-20% ישחקו אותה דתיים, ויכפו את הצרכים שלהם על האחרים.
מה פרוש שאצלך אזור של מבוגרים, לא נכנסו צעירים?

מינהר, גם הצעירים שגרו פה

בגרו, להם ילדים גדולים, אני גרה בבראשון לציון מזרח בהתחלה, על כביש ראשי, למזלינו , אין בבנין שלנו
דתיים פנטים!

למעלה