שבת שלום ומסר

עליזה 63

New member
שבת שלום ומסר

מִזְמוֹר לְדָוִד יְהוָה קְרָאתִיךָ חוּשָׁה לִּי הַאֲזִינָה קוֹלִי בְּקָרְאִי-לָךְ: (פרק קמא, פסוק א) לפעמים במזמור אני פונה לה' שיעזור לי. ומבקשת ממנו בוא מהר ה' תעזור לי. ותאזין לי בקראי לך מעמקי ליבי. יש דברים בחיים שזה רק בינך לבין האלוקים שלך. וזה נקרא לשפוך שיח עם ה' יתברך. ותאמינו לי מניסיון יותר טוב מאחלה פסיכולוג. אלוקים בשבילי הפסיכולוג הכי טוב ומבין ומתחשב. והכי חשוב לא שופט. אז נפתח באסירות תודה להגיד תודה שיש לי אלוקים חזק בחיים. ושאף פעם לא נרגיש לבד ולא נהיה לבד. ומה שבלבנו אמן יתגשם למרות ההאכזבות. שבת שלום

פרויז1

New member
ערכה של תפילה :

בו'נה ! שאף אחד לא יחזור לי בתשובה ויהפוך פתאום לדוס, אה? הפרסים מסורתיים. קרי שומרי מסורת ומקיימים עצמנו כלכלית. ל ערכה של תפילה נובעת מעמם המוכנות של האדם להתרכך אל מול המציאות, להתידד עם הקיים ולקבל את הקיים. "מזמור... חושה לי, האזינה קולי..." המתפלל מחובר כבר לקשייו או לרום רוחו. המתפלל עכשיו מבקש לשתף. לשתף בקיים לדידו. לשתף ברע לו או בטוב לו. הוא כבר מקבל. אם המתפלל פונה ואומר חוש את תחושתי והאזן לקריאתי, הרי שהואא כבר מוּדע. הקבלה של המצב, היא תמצית יעדה של התפילה. הקבלה של ה"קשה לי" כל כך מקלה על האדם שאין לזע שיעור ומידה. יותר טוב מטיפול פסיכולוגי. למעשה : הטיפול הפסיכ' הטוב ביותר. ואם לא די בכל אלה, הרי שהמתפלל מסיים את משפט התפילה שלו במילים : "... בקוראי לך" כלומר: תחוש את תחושתי, ושמע את קולי שמבטא את תחושתי הרעה/הטובה - כי עכשיו כבר אני גם קורא לך. שבת שלום !

למעלה