לקמנצינד
אכתוב כאן שוב את הבנתי, ולאחר מכן, אשמח להיות בקשר עם כל מי שדעתי מעניינת אותו - באתר "ערים בלילה". ניתן ואפילו רצוי לפנות אלי שם דרך הודעות פרטיות, שכן אינני חברת העמותה וזה לא "המגרש הפרטי שלי". אפשר כמובן להשתתף שם בדיונים הציבוריים הנוגעים לדבר ועולים שם לעיתים קרובות. ואפשר, חשוב ורצוי להצטרף למסע שלנו בשביל ישראל, שנועד ללמד את הציבור הרחב על גבורת ההולכים בשבי. נתחיל מזה שבאמת קשה לי להשתתף בפורום ששמו "חיילים חטופים". מיני משאל דעת הקהל שהתפתח כאן, שבו ניצחו אנשי ה"אין הבדל", לא ממש מעניין אותי. מספיק שפדויי השבי מתקנים אתכם ומבקשים להפסיק להשתמש במינוח, בשביל שבקשתם תהיה קדושה לכם. קחו בחשבון שבינתיים, רק פדויי השבי הם הפה של שלושת חבריכם/קרוביכם שלא נמצאים איתנו. ולפיכך, ראו את עצמכם כממרים את בקשת אהוד, אלדד וגלעד. נקודה שניה היא הבקשה שאקרא את הנכתב פה על מנת למנוע שגיאות. ראשית, לא ראיתי שמישהו נותן לקבוצת מקורבי "ערים בלילה" איזה שהוא קרדיט כאן. אדרבא, הפכנו כולנו לפרסונות נון-גרטא של הפורום. ניסיון של עשרות שנים מצטברות בשבי, עצות מהנוגעים בדבר ומכלי ראשון על שישים שנות פעילות (או בעיקר) העדר מחאה של משפחות שבויים ומחקר ייחודי ובלעדי על פעילות מחאה של הורי שבויי מלחמת יום הכיפורים, כנראה קטנים עליכם. הרי אתם יודעים כבר ה-כ-ל מלידה. אז מה התוחלת ומה הטעם? בשביל להתווכח עם אנשים יש לי כתובות יותר מעניינות ומאתגרות... אפילו "טיפים" ממישהו שהמליץ להעתיק את פעילות "ארבע אמהות" כבר ראיתי כאן. אז מה אתם חושבים, ששם לא היו מספיק אוילים שהתנהלו לא נכון? מספיק תמימים שהעיפו בלונים ויוני שלום ולא הבינו דבר וחצי דבר במאבקים פוליטיים? ובכלל, מה הקשר בין קמפיין להוצאת צה"ל מלבנון (שרבים מפעיליו עזבו אותו ברגע שבנם הפרטי השתחרר מהצבא) למאבק אמיתי, נואש ודחוף להצלת חיים? קיימת כאן אסכולה (כולם נגד ארבעה נדמה לי), שדוגלת בכך שכל פעילות חשובה ותורמת. דעתי ממש הפוכה. יש פעילות שנועדה לאפשר רק הוצאת קיטור ותחושת עשייה מדומה. סוג פעילות כזו גורמת הרבה שקט נפשי ורוגע לשרי הממשלה ומכן שהיא שגוייה ואולי (אני לא בטוחה, אבל צריך לקחת אופציה כזו בחשבון) שאפילו מזיקה. אתמול למשל, במהלך נסיעה ממושכת, ראיתי סטיקר אחד בלבד של "אל תתנו לאדישות להרוג אותם". למרבה האירוניה, אותו סטיקר דהוי, כבר איבד את הדבק שלו, ועמד כאילו על בלימה לפני נשירה. אם זו לא דוגמא מצויינת למסר של אדישות וזלזול אז מה כן??? המשפחות חוזרות על המשפט שיתכן שיש עשייה אצל המטפלים בדבר, אך במבחן התוצאה הם נכשלו. למרבה הצער והכאב (האמיתי שלי), הוא הדבר גם בקשר לעשייה האזרחית למען אהוד, אלדד וגלעד. המון, המון, המון עשייה. דגלים, עפיפונים, שועי עולם, סטיקרים, בלדות, אתרי אינטרנט ומה לא. אך במבחן התוצאה חברים יקרים – אחרי למעלה מ-600 ימים, כבר ניתן לשאול ביושר באם אתם כן הצלחתם...