שבת שלום ושאלה לפורום

aviev1

New member
שבת שלום ושאלה לפורום

שמטרידה אותי ולא מהיום ובמיוחד כיום שכאשר מועד הפנסיה לא שהוא קרוב אבל בכל זאת מתקרב.. איך עושים הבחנה בין ימי חול לשבתות ומועדים. כלומר איך עושה הגימלאית/גימלאית את ההפרדה כך שיהיה בכל זאת גיוון ביןקודש לחול.

p a l o m a

New member
אבי אני הכי טירונית פה צ'אל אותי...

אז אענה לך פחדתי פחד מוות איך קמים בבוקר מבלי ללכת לעבודה.. בנתיים - ממש כיף! א. אין לי יותר בוס על הראש!! אתה יודע מה זה אומר? סופסופ... ב. נגשתי ישירות למועדון הגימלאצ"ים (יש בני 50 אפילו...) ונרשמתי להרצאות נהדרות .. ג. אני מחפשת עבודה....
יש למישהו עבודה בשבילי?. אשלח רזומה
ד. ובשבת? לובשים בגדי שבת... נוסעים לטייל עם המשפוחה.. אוכלים אוכל חגיגי שהאשה תבשל לך.. אז איך זה יכולה שבת להיות דומה ליום חול?

p a l o m a

New member
תודה דני, אני עוד רוצה להרויח כסף

בנתיים... אם לא אמצא כלום אלך להתנדב.. ובפרט שניתן לעשות את שני הדברים יחד...

בת אל 7

New member
בקר אור../images/Emo140.gifיפה שאלת אביב, קודם

כל ההרגשה בלב אני מרגישה את קדושת השבת בלב. מדליקה נרות,(מתמיד) ולא עושה שום עבודות בשבת רק טיולים בקורים מנוחה וקבלת אורחים אי עשית עבודות בשבת כגון נקיון הבית וכו" כבר יכולה לתת לך הרגשה שונה מכל הימים. ביי בת אל

נֵנָה

New member
אצלנו כל הפעילויות מתבצעות במשך

השבוע - הרצאות, חוגים, סידורים, קניות. בשבת מתבטלים, גולשים, קוראים, צופים בטלוויזיה, או נוסעים לטייל, או לבקורי משפחה וחברים... הרי לא כולם בגימלאות...

dani 123

New member
אביאב, להיות גמלאי זה לא להתבטל

גם לגמלאי יש סדר יום שונה בין ימי חול ושבת במקרים בהם הגמלאי לא עובד אזי הוא הולך לקניות או סדורים ובימי שבת וחג הוא מארח או מתארח אצל המשפחה

emmy5

New member
יום שבת או חג , זה יום משעמם

יום רגיל ,הוא יום עמוס ..יום של חופש אמיתי , שאתה יכול לעשות מה שבא לך (אם יש לך מספיק זמן ...בדרך כלל ,אין זמן פנוי )...יום שבת ,זה יום של שעמום , או יום שכולם בחופש ..אתה עושה מה שהמשפחה ,הילדים או החברה מתכננת לך ... תאמין לי , יש הפרדה ..פעם ,אהבתי את ימי שבת וחג ,היום אני אוהבת את הימים הרגילים . אולי אני לא בדיוק הכתובת הנכונה ,נשמע עוד כמה חברים ...מה דעתכם???

p a l o m a

New member
איימי, גם אני אוהבת שיגרה של חול..

אבל אם מתקרבת שבת ויש תוכנית אני מרוצה.. אם זו שבת ללא תכנית אני משתדלת לתכנן לי בראש מה לעשות שהשבת תעבור מהר. פעם(...) היה לי קשה עם השבתות .. היום כבר התרגלתי.. ובשביל מה יש לנו פורום? מתי שמתחשק אנחנו מדברים אחד עם השני...
כאן הכל סגור בשבת כמו בבני ברק.. ברחוב רואים רק אנשים הולכים לבית הכנסת או חוזרים מבית הכנסת לבושים חגיגי משו משו... חילונים כמעט ולא רואים ברחוב.. או שהם באוטו או במקום אחר.. לא מטיילים ברחוב (רק לצעדות).. ככה שהשבת מאד מורגשת כאן. מצאתי לעצמי פטנט אני משתדלת להזמין את המשפחה אלי בשבתות וערבי חגים ואז כולם שמחים...והשבת /חג עוברים מהר... אני מבינה ב ד י ו ק על מה את מדברת איימי.............

emmy5

New member
פלומה ,אנחנו בני דלי ,בערך אותם

מחשבות , אני מזמינה את המשפחה לקבלת שבת ... שבת אני והמדיח ,יש לנו פול ג'וב .. היום ,אני מוזמנת, מפנקים אותי ..אבל אני יושבת לי על יד המחשב של הילדים ...מפנקת אותם עם השקט שלי ..חה חה חה ..

p a l o m a

New member
../images/Emo45.gifלאמי, ובת אל גם אני עסוקה

בעסוקים של חג.. לא עבודות "שחורות".. אפילו לבושה אחרת מכל השבוע למרות שאני בבית...ויש לי גם כלים מיוחדים לשבת.. ככה זה מבית אמא.. בקושי היה מה לאכול "אז".. אבל הכלים היו מיוחדים לשבת.. ומפה לבנה.. מאז אני נוהגת כך וגם העברתי את זה לבתי..אני חושבת שזה נהדר..כדאי לנסות למי שלא ניסה...

aviev1

New member
תודה לפורום

תמיד רצוי להקשיב לדברי מנוסים. ואני באמת חושב שלא רחוק היום בו אפרוש ומתוך בחירה. ופלומה כיוון שאת חדשה בהתנסות זה מדד מצוין לאיזה תחושות נכנסים לזה. אבל עצם העובדה שאת רוצה לעבוד מראה שזה כבר התחיל להציק לך, החופש הגדול הזה. לגבי שאר התגובות אני בהחלט חושב שיש הבדלים בין גבר ואשה לאשה יש תמיד מספיק מה לעשות .ושלא תכעסנה הפמניסטיות אבל אלה עובדות. מלבד הכל, חוץ מבריאות, נמצא בראשינו.. אנחנו מחליטים וקובעים איך יראו ימינו .איך נגוונם שלא ישעמם לנו. ואולי יש כאלה שנהנים מהשיעמום עצמו. כמובן יש גם קשר למצב כלכלי וכו. תגידו מה שתגידו זה לא קל לדעתי. ההבדל העיקרי הוא שכשזה מאולץ עקב גיל או אבטלה אין מה לחשוב ומנסים לקבל את זה כפי שזה כעובדת חיים. יותר קשה זה כשצריכים להחליט אם לפרוש מרצון ומתי ההתלבטויות קשות והמחשבות לכאן ולכאן רבות. בכל מקרה לגבי דידי אני כבר יודע מה אני רוצה...

אנפה2

New member
הימים והחיים הם מה שעושים מהם.

כמו בשיר, יש לי יום יום חג, אפשר לעשות מכל יום שיהיה טוב ושמח.ומיום שבת וחגי שיהיו שמחים יותר. יש לי חברה שיצאה לגמלאות (בלי לקבל פנסיה), והיא מיד נרשמה לחדר כושר ואמרה : אני כל בוקר הולכת לחדר הכושר כמו לעבודה, זה מעסיק אותה בערך שעה שעתיים,אח"כ סיבוב קניות או סידורים אחרים , אחה"צ יש טלויזיה, קצת מדברים בטלפון,

shkedud

New member
מיכה, אני צריכה בערך 3 תקופות חיים

כדי לממש את מה שארצה לעשות... אני כבר גדולה, ועושה מה שאני רוצה אבל הכי הכי? לטייל בארץ ובעולם - במובן הרחב ביותר של המילה ואתה?

שקדוד, לעולם, אבל לעולם לא מאוחר

ואני מטייל. את קורס מורי הדרך עשיתי ברגע שהחלטתי לפרוש, אכן הייתי גימל"צ

למעלה