שבת שלום ושאלה

mayosh 15

New member
שבת שלום ושאלה

קודם כל שלום לכולם, אני קוראת פה מידי פעם והגיע הזמן להוריד את הכובע (הסרוג) בפניכם, באמת עבודות מקסימות יש כאן.
אני כרגע באמצע סריגה של משהו שאמור לצאת שרוולון ( בתקווה שיצא בחורף הקרוב שהולך ונעלם) . אבל יש לי שאלה- השטיח שלי בחדר כבר ראה ימים טובים יותר ואני חושבת שהגיע הזמן לתת לו לפרוש . השאלה שלי היא קצת מוזרה, אבל פשוט אין לי מושג ובטוח מישהי כאן יודעת- במידה ואסרוג שטיח , מאיזה צמר כדאי והאם הוא לא יהפוך למדובלל ומסכן מהר ? ובכלל, לכבס אותו? זה בכלל כדאי לסרוג או פשוט ללכת על עוד שטיח תעשייתי?.. תודה לכולן, המשך שבת מקסימה ניצן

כסורגת שטיחים כבר הרבה שנים

הטיפ הכי טוב שאני יכולה לתת לך לכי על תעשייתי. גם פחות כסף וגם לא יהיה לך כואב בלב כשהשטיח יתבלה וילך לעולמו והם הולכים מהר.

טובה ב

New member
העצה של אמא של דפנה נבונה,

אבל אם את בכל זאת רוצה, הנה אחד שנראה מסובך, אבל מעניין

mayosh 15

New member
תודה רבה לכולן

ממש כיף לראות תגובות מהירות , ענייניות ומגוונות. אני לא הספקתי לעבור על כל הקישורים- בכל זאת תודה רבה
נתתן לי משהו לחשוב עליו.. ובקשר להתקדמות שלי- השבת הזאת הייתה מאוד פרודקטיבית ואפשר לראות תוצאות...:) המשך שבוע טוב לכולן

ליאתו

New member
יש טכניקה אחרת של הכנת שטיחים

קונים רשת מיוחדת לעניין, וגם וו, ומשחילים בה חוטים קצרים, אחד אחד. סבי המנוח היה מכין כך שטיחים, והם שרדו ונותרו יפים גם שנים רבות אחר כך. אם זה מעניין אותך, אולי אוכל לפרט, אני לא יודעת איך קוראים לטכניקה הזאת, אבל אני בטוחה שאפשר לקנות את מה שנחוץ בחנויות פנאי.

טובה ב

New member
זה יוצא יקר, אולי אפילו יותר

משטיח קנוי. לדעתי כדאי לעשות שטיח, רק אם אפשר לנצל לשם כך חומרים שישנם בבית: שאריות חוטים, או חומרי טקסטיל אחרים, כיד הדמיון. יש לך רעיונות בכיוון הזה? זה תחום שמאוד מעניין אותי.

גם אני חשבתי על שטיחים!

לקחתי ספר מהספריה על סריגת שטיחים, והם משתמשים בצמר מיוחד לשטיחים שהוא כנראה מאד גס ויותר קשיח. בכל אופן, באתר המכרזים (בנ"ז) מדי פעם מופיעים מכרזים ל-carpet wool, שאני משערת שזה מתאים לסריגת שטיחים? קשה לדעת מהתמונות... לפני שבועיים השתתפתי במכרז ל-1.5 ק"ג של שאריות של carpet wool, כי יש לי רעיון לסרוג משהו צבעוני, וזכיתי (עדיין לא קיבלתי...). אז למרות שאני לא יודעת מה זה בדיוק הצמר הזה, בשביל 5 דולר ניראה לי שווה לבדוק.

טובה ב

New member
תגידי, יש משהו שאת לא

זוכה בו, אם את רק מנסה? - השטיח בקישור המוזר שהעליתי, רק אחר כך שמתי לב, עשוי משיער יק (טיבט), כך שאת בוודאי צודקת. אני הולכת לעשות שיפןץ קטן בבית, ואצטרך שטיחים לכיסוי טלאי מרצפות, ולכן גם אני בעניין. תוכלי לבדוק מה יש לנשות ניו-זילנד החרוצות להציע בתחום של שטיחים מחומרים קיימים? בעניין סריגת שטיח- אני מצרפת לך קישור של תיק ספירלי, בגלל הוראות הסריגה שלו: סורגים את החלק האחורי (REER) של העין- זה יוצא גם יפה במיוחד, וגם כפול בעובייו, ונראה לי מתאים לשטיחים. כך גם הסריגה ששרון מלמדת במסרגה הדו- כיוונית, לפי תוצאות שראיתי. שרון גם הציעה לי להשתמש בחוטי כותנה עבים לשטיח, וזה מחזק את מה שאת אמרת, לא לסרוג שטיחי רצפה מחוטי צמר, שמיועדים לבגדים. הכותנה הלא שזורה, כמו של בנאים, גם נפתחת בקצוות הגזורים, כך שאם עושים שטיח קשירות, זה יכול ליצור משטח מלא וצפוף יותר. את באה לסדנה בלוד השבוע?

פרפרית 4

New member
נראה שלא רק אני ממטורפת על סריגה.

אני כבר חורף שני לא פותחת את השטיח שיש לי כי אני רוצה לסרוג. בנות הקישורים הם משגעים ומדגדגים באמבעות. ושאלה, האם לא מחליקים עם השטיחים הסרוגים????? כי לי חשובה היציבות בהליכה. ובאיזה חוט כדאי לסרוג?????????? ולך גוגי זה פרוייקט לתרגם עבור אלו שממש, אבל ממש אין להם סבלנות לקרוא טקסט כזה באנגלית. (אני יודעת שאני חצופה אך מתחננת)

תודה רבה על הקישורים! ../images/Emo140.gif

כן, ניראה לי שצריך פשוט לעבוד עם צמר אחר (לא צמר של בגדים). כשהצמר שקניתי יגיע, אני אדווח איך הצמר הזה באמת
בכל אופן, התוכנית שלי היא דווקא לא לשטיח, אבל קודם שיגיע הצמר ואז ניראה למה בדיוק זה מתאים. (ולגבי הסדנה, אני כבר מגיעה
)

לשטיחים שלי השתמשתי בחוט כיפות

מעורב עם שאריות חוטי קרושה שהיו לי בבית. זה יוצא עבה וחזק. לא משנה את הצבעים עם הכביסות. לא מחליקים על זה אבל זה המון המון עבודה. שטיח אחד לוקח לי כשנה וחצי סריגה. הכי גדול שלי בינתיים עומד על 1.5 על 1.3. תנסו אתם לסרוג שורה בחצאי עמוד שיש בה יותר מ-1000 עיניים.

טובה ב

New member
נשמע מרהיב, משהו שמגלם את

המשמעות המלאה של המושג "מלאכת יד" - את יכולה לצלם? חוטי כיפה הם למעשה חוטי ריקמה, נכון? איזה עובי מסרגה מתאימה לזה, ומה תוחלת החיים של השטיח, בשימוש רגיל על רצפה- אני מתעניינת, כי אני מתחילה מחר...

בואי נגיד שהם כבר עברו למעלה

מ-10000 כביסות ונראים כמו חדשים. אני סורגת עם מסרגה בעובי 1.25 או 1.5 (אנגלית שהיא קצת ארוכה יותר). דרך אגב מאותם חוטים אני עושה גם תיקים. מישהי אמרה לי כשרק התחלתי לתפור למטה את הבד הזה שמונע החלקה (טרם ניסיתי או לתפור שטיח דק דק). בכל מקרה יש לי אותם בכל הבית אם תבואי למפגש אולי אביא אחד מהקטנים איתי.

טובה ב

New member
אנא, אנא, בבקשה..צילום..

ביום חמישי יש לי כבר התחייבות אחרת שנקבעה מזמן, ולא אוכל לבוא. פליזז..צילום...אפילו ממצלמת פלאפון...

יש לי בעיה אין לי איך לצלם

אבל אני יכולה להגיד לך איך אני עושה את זה. אני אנסה לארגן צילום אבל לא מבטיחה.

א ס ת ר 1

New member
יש לי הרבה צמר שטיחים,

באמת יש הבדל בין צמר סריגה לצמר שטיחים, צמר שטיחים גס יותר, לא בהכרח עבה יותר-והכי חשוב עמיד יותר בפני שחיקה, אני מוכרת צמר שטיחים- אבל לרב לאריגה, אני בעיקר אורגת איתו פשוט כי זה לא כל-כך נעים בידים לסרוג.... אנסה להעלות תמונות של אריגה...

למעלה