כל הטענות הן למי שאין לו מושג.
יש לי קצת מושג בענין ובזמנו כתבתי לשר הבטחון דאז שרון איך מטפלים בבעיה, אז כמו שהוא לא התייחס לנושא הגדר, ואחר כך היו צריכים להקים גדר, כך גם לא התייחסו לנושא המנהרות, כי הרי אין לי תואר של אלוף או פרופסור, אז למה להאזין לי ???
לחברה לחיפושי נפט (אני מכיר מקרוב את הנושא) יש משאיות מיוחדות שמציבים אותן לחיפוש חללים מתחת לפני הקרקע כדי לאתר מקורות נפט.
עוצרים את המשאית, היא עולה על וינצ'ים ואז מכשיר כמו פטיש חובט בקרקע, הנתונים הססמיים נתורגמים מיד, ורואים אם יש או אין חלל מתחת למשאית, מורידים מהוינצ'ים נוסעים עוד 5 מטר עוצרים ושוב.
נכון שהעבודה די סזיפית, אבל הגילוי שלה הוא מוחלט.
אז לא כורסה שמורסה, ואני בטח לא יודע המון דברים כמו האלפים הללו שבירברו עצמם למוות בטלויזיה, אלו שהוציאו אותם מהנפטלין, רק כי יש להם איזה תואר שנלוה לשם.
אז במקום להשתמש בכלי מצויין שקיים והוכיח עצמו, הולכים לפתח כלי מיוחד לאיתור המנהרות חלם.
זה מזכיר לי שכאשר אחי היה עול ימים ושמע ממני איך מכוונים את תותח הטנק לירי, אמר שאין בעיה, הרי אפשר לקחת את מהירות הפגז ומהירות הרוח וכיוון הרוח עם הטווח למטרה ובאמצעות מכשירי זוית ומדידת הרוח, לכוון את התותח למטרה..... הסברתי לו שאין לנו חצי יום בשביל לירות כל פגז.
ואגב כך, הנה חידה קלה:
SCHUTZENGRABENVERNICHTUNGSPANZERKRAFTVAGEN
המונח בגרמנית ישנה במילה בת 42 אותיות.
תוכלו להגדירה במילה אחת בעברית ?