בבקשה
+תמונה
חומרים (לתבנית בקוטר 20 ס"מ)
100 גר' שוקולד מריר (קצוץ)
100 גר' שוקולד חלב (קצוץ)
50 גר' חמאה
50 מ"ל שמן (1/4 כוס)
100 גר' סוכר חום (1/2 כוס)
100 גר' סוכר לבן (1/2 כוס) למי אוהב פחות מתוק אפשר לשים 50 גר' סוכר לבן (1/4 כוס)
1 כפית תמצית וניל
4 ביצים בגדול M
140 גר' קמח (1 כוס)
1/2 כפית אבקת אפיה
2 כפות קקאו
קורט מלח
150 מ"ל מים חמים (3/4 כוס)
2 כפיות נס קפה
זיגוג
3 כפות ממרח שוקולד (אני השתמשתי בנוטלה)
100 גר' שוקולד לבן
25 גר' חמאה
2 כפות חלב
1 כפית נס קפה מומס ב - 1 כף מים רותחים
2 כפות אבקת סוכר
עיטור
פקאן מסוכר (סיני) חצאים שלמים ויפים
מעט שוקולד מריר מומס או תלתי שוקולד
אופן הכנה
לשמן את התבנית (מדובר בתערובת יחסית נוזלית ,רצוי תבנית לא קפיצית או לעטוף בנייר כסף את התבנית הקפיצית כדי שלא יהיו נזילות בזמן האפיה)
להוסיף למים החמים 2 כפיות נס קפה ולשים בצד.
בקערת זכוכית שמתאימה לחימום במיקרוגל לשים שוקולד מריר,שוקולד חלב וחמאה. להמיס יחד בחום בינוני-נמוך דקה או שתיים ולערבב עם מטרפה להמסת השוקולד וקבלת תערובת אחידה וללא גושים.
להוסיף לתערבות השוקולד את השמן,לערבב היטב ואז להוסיף סוכר חום ,סוכר לבן ותמצית וניל. לערבב.
להוסיף את הביצים בהדרגה,אחת אחרי השניה ולערבב היטב בין כל הוספה.
לנפות יחד קמח,אבקת אפיה וקקאו בקערה נפרדת ,להוסיף קורט מלח ולערבב. להוסיף לתערובת השוקולד נס קפה (שהכנו בשלב 1) וקמח לסירוגין ותוך כדי ערבוב לקבלת תערובת אחידה. להעביר את התערובת לתבנית ולאפות בתנור שחומם לחום של 170 מעלות כחצי שעה- 40 דק'. לקבלת קיסם עם פירורים לחים סביבו. לצנן ולהעביר לצלחת הגשה
לערבב את ממרח השוקולד שיהיה חלק וללא גושים ולמרוח בעזרת מרית את הממרח על העוגה כולל הדפנות.
לשים בקערת זכוכית קטנה שוקולד לבן קצוץ,חמאה,חלב ונס קפה. לחמם על חום נמוך במיקרוגל בערך דקה ולערבב אם לא נמס לגמרי להוסיף עוד כמה שניות ממש בהזירות שלא ישרף השוקולד הלבן. לערבב עם מטרפה ולהוסיף אבקת סוכר לקבלת זיגוג חלק. לשפוך את הזיגוג למרכז העוגה ולתת לו להתפשט ולהמרח על העוגה בצורה חופשית. לשים לב לא לשפוך את הזיגוג על העוגה כשהיא חמה או חמימה כי אז רובו יזלוג לצדדים ומחוץ לעוגה (מה שקרה לי כי לא יכולתי להתאפק
) לעטר עם שוקולד מריר מומס או תלתלי שוקולד ולפזר פקאן סיני.
העוגה נשמרת כשלושה ימים מחוץ למקרר.
אלה השינויים שעשיתי-
במקום 4 ביצים M שמתי 3 ביצים L
ידעתי שאם כל העוגה תהיה במקרר הלך עלי ועל העוגה אז הכנתי ב 2 אינגליש קייק ואחת הקפאתי.
את הציפוי הכנתי עם קקאו מעט חלב וסוכר, חמאה ונס קפה
הייתי צריכה לחכות שהעוגה תתקרר כדי לזקבל זיגוג מושלם ולא נמס
אבל אני ידועה כבעלת קושי בדחיית סיפוקים
אם הכנת- תחזרי לספר
______________________
רוצה גם מתכון לפיצה שאני אופה בערב?